totaloverride Posted October 13, 2010 Report Posted October 13, 2010 imam ASUS 9600GT MB ASUS M2N-X Plus AMD 64 X2 5400+ 2GB Win XP SP2 i u SVIM igricana na svim nivoima detalja znacajan pad pad frame rate-a na 5-10fps bez obzira koliko je igrica zahtevna, stara, nova. ponavljam u SVIM Ima li neko informaciju kako resiti ovo?
stormwatch Posted October 13, 2010 Report Posted October 13, 2010 Bolje promeni racunar, ovu antiku ne vredi vise drzati ni kao uspomenu. Sorry
totaloverride Posted October 14, 2010 Author Report Posted October 14, 2010 hvala na strucnom i iscrpnom odgovoru
buger Posted October 16, 2010 Report Posted October 16, 2010 Bolje promeni racunar, ovu antiku ne vredi vise drzati ni kao uspomenu. Sorry jel si ovo ozbiljno rekao? :) mislim, racunar je daleko od antike
vili Posted October 16, 2010 Report Posted October 16, 2010 Osnovno pitanje je da li se to pojavilo ili je od pocetka bilo tako. Meni ovaj problem lici na neispravan neki memorijski modul na grafickoj kartici ili pregrevanje GPU-a... mada ne mora da znaci i moze da bude svasta nesto.
totaloverride Posted October 16, 2010 Author Report Posted October 16, 2010 imao sam AMD X2 4600+ pa promenio na X2 5400+ promenio 8600GT na 9600GT promenio memoriju Kingston 2x1G na NPC 2x1G menjao sam sve osim ploce sve ostalo radi savrseno stabilno LW prosto leti Adobe radi ko sat ali igrice za casove dokolice, 10 sekundi normalan framerate (ono ko sto bog zapoveda, a 20sek brojis frejmove bukvalno trazio sam po netu isto se desava ljudima i na AMD i na Intel platformi, najcesce na nVidia grafici, ali ima i ATI primera negde je problem u WinXP+DirectX ali ne mogu da provalim sta je
totaloverride Posted October 17, 2010 Author Report Posted October 17, 2010 are you sure that you have installed latest drivers? znaci muka mi je od ovog odgovora sa neta promenio sam Windows na 7 x64 definitivno je problem u 32bita jer ne stizu da nahrane karticu. dok nije bilo fizike sve nekako i radilo kad su dodali fiziku sve se raspalo sad sve radi kako bod zapoveda al sam morao da se oprostim od starijih kartica SB Live 5.1 i Leadtek TV2000XP ne gledam TV sa slusam radio al igrice rade ko sto bog zapoveda tri dana ko sat. jedini problem koji sam uocio jeste da Flash u FF na ovom Win7 x64 puca ko lud cim je nestro intenzivnije (cerkica igra neke flash igrice) u Operi radi ko sat ko ima slican problem neka proba moje resenje. da ne bude zabune probao sam i WinXP x64 i isto 5fps sad sve igice na maximum detalja. Singularity woziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii poz svima :D
vili Posted October 17, 2010 Report Posted October 17, 2010 are you sure that you have installed latest drivers? Vrlo cesto je bas to problem. Nisu uvek najnoviji drajveri i najbolji ;)
zlivan Posted October 18, 2010 Report Posted October 18, 2010 Što kažu, bog za svakog ima plan, možda je tebi zapovedio da ti u igicama povremeno opada frejmrejt sve dok novi kompjuter ne nahraniš 64-bitnom sedmicom i prestaneš da gledaš tv na njemu.
totaloverride Posted October 19, 2010 Author Report Posted October 19, 2010 Od nastanka sveta do danas niko nije smislio gluplji interfejs za operativni sistem!!!!!!! interface je za ljude koji koriste iskljucivo MS office i internet explorer nedaj boze da treba neki tip fajlova da otvarate sa nekoliko programa. mrezne kartice rade kao "unidentifikovane!!" iako sam uredno instalirao nove drajvere... nisam uspeo da povezem u mrezu moj i deciji kompjuter koji nema snage da vozi Win7 80% programa je 32bit-no a od njih 50% pravi probleme. drajveri x64 postoje samo za graficku i plocu, sve ostalo je obican krpez "seci usi-krpi dupe" drajvera za Win7 x64 gotovo da i nema znaci: Win7 samo za one sa najnovijim hardverom i samo za prostiju upotrebu "narani prasice i ne diraj dugmice" ne dozvoljava zongliranje na kakvo sam navikao dakle ko ne talasa puno mozda moze i da svari glupi start meni ili da izvuce sve ikonice na desktop onaj ko i ne pokrece vise od dve aplikacije mozda ce iskusiti sklad. Photoshop + DW + FW + Explorer + FF + Flash NE RADI!! kad "palis" i "gasis" svaki ponaosob ... radi... kao
vili Posted October 19, 2010 Report Posted October 19, 2010 Jes' da to ovde nije tema, ali instalirao sam pre godinu ipo win7 na masinu staru 6 godina i osim sto sam morao da iscupam live 5.1, sve ostalo radi kao sat od tada, cak i mreza, kao i sve aplikacije na koje sam navikao, pa i gorenavedena kombinacija PS+DW+... Jeste u pocetku bilo malo glavobolje kako iskopati neke stvari koje sam voleo da prckam po OS-u, ali i to sam brzo resio. U svakom slucaju, prilicno sam zadovoljan kako win7 radi na starim konfiguracijama. Samo da ne bude zabune da sam neki M$ fan, ja sam srecni korisnik OS X-a ;)
Komshsa Posted November 12, 2010 Report Posted November 12, 2010 Kontam da su novi problemi posledica male kolicine (nekvalitetnog) rama, probaj 2x2 giga :)
totaloverride Posted November 15, 2010 Author Report Posted November 15, 2010 ne, ustanovio sam u pitanju su drajveri za zvucnu karticu. u mom slucaju SB Live 7.1 PCI kad sam je skinuo pod Win7 jer ne postoje stabilni drajveri. sve je doslo na mesto. Drajveri prave probleme za MultiThread zahtevima koje salje DirectX. imam zvucnu na ploci (kakvu takvu i sad radi) onda sam probao i win XP i radi... problem je verovatno u sledecem DirectX, od pre godinu dana otprilike, ima neki problem sa miksovanjem kanala, Dok je WinAMP + MediaPlayer + Chimes.wav, sve radi ali kad u igrici mixuje korake+vetar+lisce+50 hiljada drugih efekata... to pocinje da stuca da li zbog loseg MultiThread-a u DirectX-u ili zbog losih/starih drajvera od SB-a... nisam hteo dalje da istrazujem... drugi problem je MultiThread opcija u grafickim drajverima, pogotovo na nVidia-i. To ne radi! ako moze da se iskljuci - treba da se iskljuci! Generalno MultiCore arhitektura pravi probleme kod dosta (na srecu ne svih) starijih aplikacija/drajvera ali ni najnoviji drajveri se nisu bas proslavili...
Recommended Posts