Jump to content

Recommended Posts

Posted

Postovanje,

Kao sto nik kaze, ja sam Nikola i trudim se da naucim nesto kroz freelance.

Pitanje je pocetnicko i verovatno glupo ali sta cu.

Danas treba da posaljem fajlove za stampu brosure, skinuo sam vise fotografija sa istockphoto i ispostavilo se da su dve od njih rezolucije 72 dpi mada sam ih kupio kao 300 dpi (uzgred, da li se ovo desava i da li se ista radi tim povodom?).

Da li ima ikakve svrhe menjati im rezoluciju u Photoshopu i kako (da li se iskljucuje resample opcija u image size pritom) ili kao sto pretpostavljam to nikako ne bi bilo dobro za stampu brosure (11"x17" ako ima neke veze)?

Ako moze neki link ka temi na forumu (ako postoji) koja objasnjava rezolucije, sta, kako, zasto, sa matematikom dobro stojim, ako moze neko matematicko objasnjenje super.

I da, koje rezolucije treba da budu slike koje idu na baner velicine 6x3 metra i kako da nadjem ili dobijem takvu sliku? A moze i neki link o tome kako se priprema takva stampa ako neko zna.

Hvala vrlo

Posted

Da li ima ikakve svrhe menjati im rezoluciju u Photoshopu i kako (da li se iskljucuje resample opcija u image size pritom) ili kao sto pretpostavljam to nikako ne bi bilo dobro za stampu brosure (11"x17" ako ima neke veze)?

NEMA

I da, koje rezolucije treba da budu slike koje idu na baner velicine 6x3 metra i kako da nadjem ili dobijem takvu sliku? A moze i neki link o tome kako se priprema takva stampa a

Sasvim je dovoljno 10x manja u rezoluciji od 300 pa je povecas na pravu dimenziju

stono izdavastvo/digitalna stampa