Jump to content

Speed Modelling ChallenDZ 02 - Mach Kraljevica Marka

SiCkMiNd
 Share

Recommended Posts

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Evo ja sam stigao koncept da uradim, ne znam dal cu stici da zavrsim, ali eto da vas potakne da kacite radove, a mozda nekome posluzi kao inspirejshn.

Krenuo sam od pretpostavke da je MK bio hriscanin, iako je bio zvanicno Turski vazal, tako sam i osmislio mac, koji je ukrasen za to vreme amblemima, odnosno simbolima koje su vezane za hriscanstvo, a koje su samo onim istinskim hriscanima bile poznate u to vreme.

Oce reci Marko i na taj nacin uspeva da prevari Turke koji mahom i nisu upoznati sa Hriscanskom ikonografijom.

Oko rukohvata se u tom smislu nalazi nekoliko meandara kao simbol ljudskog lutanja i potrage za spasenjem, zmije su obmotane oko nakrsnice i simbol su kako mudrosti, tako i samog Hrista, a neprijatelju deluju podjednako opasno.

Nakrsnica je ukrasena i simbolima vinove loze, zmije na neki nacin nose u lovorovom vencu ( simbolu pobede ) Hristov monogram ( ovde sam takodje zeleo meandar, ali mi se ovo vizuelno lepse uklopilo, i bilo ko bi ga prepoznao, tako da je ovo vise stvar kompromisa ).

Detalj:

machDetalj.jpg

Na nakrsnicu se nadovezuje ovaj siroki deo koji ucvrscuje ostricu, i oblika je ribe, na njemu je i simbol drveta saznanja.

Ako sam nesto zaboravio dodacu kasnije.

Eto to je ukratko proces kojim sam dizajnirao ovo golemo cudo, mada sam misljenja da je buzdovan takodje prava stvar ili neki manji i laksi mac, ali sta je uopste tesko za Marka Kraljevica :D

Eto nadam se da urednik nece zameriti sto se kaci koncept, ali ko zna mozda i bude nesto na kraju od ovog, ali bar imamo WIP.

Full:

mach1K.jpg

Nazalost pa sam nemi posmatrac al ajd da makar bacim koju rec.

Ubedljivo mi se do sada najvise svidja lakijev. Ima opasan istorijski smek. Svaka cast!

Gile tvoj izgleda ko da je ispo iz mocnih rendzera. :D Super je. :)

A mracnog tek treba da vidimo u malo razradjenijem svetlu. Koncept mi se svidja.

Super ChallenDZ! :)

Kazem ja da je odlicna tema!

Sto nemi posmatrac? :D

Lakijev je definitivno najrealniji i za sada najbolje izgleda, mada cu se potruditi da ne ostane tako :D :D

Sto se mog tice, ja sam odmah isao u smeru epske fantastike, pre svega WOW-a (mada u zivotu nisam igrao wow :D ). Hteo sam prenaglasen karakter oruzja, kakva je i poezija o Kraljevicu Marku :D Promenio sam doduse proporcije delova, tako da sada ne izgleda kao PowerRanger mac i nije toliko pretenciozan, ali videce se vec u sledecem apdejtu.

Mratchny nam dao jedan wip i zaspao :D

Ja nazalost se patim kao patika. dodojem do pola i stanem(lepo su mi govorili da 3d nije za mene, idi Mitjo na pecanje). Zao mi je zato sto imam odlicnu ideju, ali ne i dovoljno vestine da vam to demonstriram, Naravno nastavicu da pokusavam, Probicu sigurno timelimit, koji je zadat. Za sada mi je bitno samo da ucestvujem, a jednog dana, mozda i ja ubodem neki poen slave, za kojim svi toliko zudimo

^ nije lose, nije lose. Eto ga jos 1 fantasy model :D

Elem, evo i mog poslednjeg wip-a. Ostalo mi je jos oko 5 minuta, taman mozda jos malo da popravim proporcije... S obzirom da nemam vise vremena, moracu da se posluzim malim trikom: ako za texturisanje nema ogranicenog vremena, fine detalje cu da uradim kao displace ;)

macv32.jpg

Cime si se presekao? Macem? :D

Elem, duzinu drske ne diraj, ali secivo bi moglo da bude malo vece (ili bar duze).

Ova detelina na kruni ti je bas visak, premala je i deluje kao da samo ceka da bude slomljena. Def joj nije mesto na oruzju...

Jos nesto. Ne znam dal je samo tako zbog test rendera, ali metalna drska je nesto sto bi bilo podosta neudobono za koriscenje. Ona se uvek oblagala ili kozom, ili platnom, bas da ne bi bila bespotrebno neudobna i klizava u krajnjem slucaju.

odlican mac..:)) daj mu jos nekek ornamente na delu ispod drske, obogati gadraguljima kad vec idesh u tom pravcu...:)) i koza na drsci definitivno...ili neki prstenovi od koze nesto slicno tome...ili mu promeni materijal...sa bumpom koze...;))

inace dobar rad..:))

p.s. nadams e da se zuta refleksija u secivu nece videti u finalnoj verziji...;))

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...