Jump to content

Umetnost u fioci


Jo Husafet

Recommended Posts

1.

2010_09_30_184.jpg

 

2.

2010_09_30_175.jpg

 

3.

2010_09_30_185.jpg

 

4.

2010_09_30_205.jpg

 

bonus panorama

5.

Biblioteka_01_pan.jpg

 

Elem, meni se cini da sam mogao i mnogo bolje, pogotovo preciznije kadriranje, no sta je tu je. Imao sam oko 5 minuta za celu ovu akciju (plus jos nekoliko koje nisu u ovoj seriji + tek ne valjaju). Uzas i haos u kadru.. u koji god cosak da pogledam nesto se desava.

 

Ova panorama je bila bas nezgodna jerbo sam visio sa ograde iznad citaonice. Gosn cuvar-moja verna senka (na slici desno) mi je dao minut-dva da uzdjem i slikam citaonicu :)

 

E.. da... ponesi CPL... ponesi CPL...

 

Valja li ovo cemu?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hvala momcovi :)

 

Moram priznati da je sve uradjeno na brzinu i vise je proba nego finalna fotografija.. znaci ima tu jos dosta rada i sagledavanja mogucih kadrova za konacne fotografije. Odusevila me kartoteka koja ide do neke 1936 godine (fotka br 4), te cu njoj definitivno posvetiti vise paznje.

 

Panorama mi je zadala mnogo muke, ali je to za sada bio jedini nacin da se napravi fotografija. Ne znam ni sam po cemu da je ravnam, pa sam na kraju pokusao makar vetikale sa leve strane da napravim vertikalne :) Horizontalna greda u sredini je kriva.. sve pada na desnu stranu... Moracu da pravim neki rig koji se kaci na ogradu pa na njega da usrafim glavu da bih napravio nesto normalnije. Ovaj 28-105 bas nije zajzahvalnije staklo za to... probacu sa nekim drugim.. ovo mi je bilo najsire dostupno ali krivi bas ono muski.

 

@lukastrika

u pravu si. Malo sam preterao sa svetlim partijama. Ucinilo mi se u jednom trenutku da papiri na stolovima gore pa sam ih malo smirio, ali sam preterao. Bem ti obradu fotografija na laptopu.. :)

 

@ilicn

Jesi mislio na ovako nesto? Samo jos otvorenije? Za prste tesko.. ipak je ovo umetnicko vidjenje buducih komercijalnih fotografija pa nisam siguran da ce mi dati da im raskivam ledja na ormanima :D

 

2010_09_30_179.jpg

 

Naravno, finalne ce biti malo laganije obradjene.. ovo je nesto sto mi se motalo u glavi dok sam ih slikao pa sam morao cisto da vidim dal' sam se istripov'o previse :)

 

Kacim jos za nekoliko dana kad se zavrsi sve..

 

Poz!

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...
powered by