Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hteo bih da napravim efekat refleksije flase ali nikako mi ne polazi za rukom da to izvedem korektno. Da bih bolje ilustrovao saljem ove 2 slike(ispravnu i nesipravnu varijantu).

Probao sam da koristim i warp i liqufy i ostale transform opcije, da "budzim", kloniram itd. ali svaki put se samo namucim i nikako da to izgleda realno, da nije za-blur-ovano i sl. Lako je kad su ostri uglovi ili frontalni snimak, ali kod valjkastog tela (pogotovo ako je flasa ili konzerva s ETIKETOM) nastaje problem.

Da li neko ima ideju kako najpravilnije ovo izvesti?

Unapred hvala!

post-574-1285711636_thumb.jpg

post-574-1285711698_thumb.jpg

Posted

To shto ti zelish izvesti nije nimalo lako i ne postoji neko generalno pravilo kako to izvesti. Vecina primera (photoshop-ovanih slika) su ili slikane pod pravim uglom ili pak ako su slikane pod nekim uglom refleksija se vidi samo do pola. Razlog je zato shto se vrh, reflektovani, ne vidi pod istim uglom, tj prostim flip-om nikad necesh dobiti korektnu sliku. Testa radi, a i da bi najbolje shvatio, uzmi ogledalo, stavi limenku na njega i slikaj (ako nemash aparat moze i mobilni) i pogledaj kako to izgleda u stvarnosti.

Posted

Upravo sam napravio probu nabrzaka... Uradish warp celog dela. Onda sa originalnog modela seckash ivice, seckash tekst i warpujesh ih ponovo kao zasebne celine na warpovan model (jer se kod teksta i logoa deshavaju najvece distorzije). Onda preko toga, ako ima potrebe uradish unsharpen mask recimo. Ja sam za 15 minuta uradio sasvim pristojnu montazhu. Za sat vremena posla mozhe da se dobije dobar rezultat. Jedini problem je uraditi celu konzervu do vrha jer su tu distorzije najvece, ali mislim da mozhe komotno bez toga da prodje i da se airbrushom brishe negde u visini kravice. Sasvim je izvodljivo samo treba strpljenja, praviti shto simetrichnija pomeranja unutar mrezhe, i raditi neke delove ponovo jer se gube pri prvom warp-u.

Posted

pa ok mozda i mozes da izdvojis toliko vremena da je u pitanju samo jedna etiketa, ali kad imas 6 razlicitih, slozices se da to bas i ne pije vodu. Hvala u svakom slucaju.

• 3 weeks later...
Posted

Ajmo da se nadje resenje za ovo.

Sramota za sve nas koji ne znamo ovo da odradimo u PS zaista, ili je nemoguce pitam se?

Ja sam se patio sa svim mogucim tehnikama sto znam u PS i nema trika da pogodim dobro na dobar, praktican nacin.

Sve iznad navedeno kacite 'macku o rep', ne ide to tako garantujem, warp po duzini je zezanje do bola i tesko sa 'free hand' da se odradi tako da nije prakticno.

Kako ide?

Pojma nemam...ali nema trika da nadjem nacin.

Ko odradi i objasni praktican postupak ima BIG RESPECT!

Posted

Nasao sam nesto po meni najpribliznije, a da moze da se uradi za kratko vreme. Resenje jeste wrap, ali ne rucni. Kad se ukljuci wrap ispod glavnih menija pojavi se meni sa presetima. Tu treba odabrati Arch i za blend uneti oko -70%.

Posted

Najbrzi nachin da se uradi, da ponovim, je da vam trebaju dve slike. Sa jednom nikad to nece biti to, a i ako se uspe na neke volshebne nachine bice to toliko dugotrajan proces da ce cojones da poplave.

Posted

Jeste da nije vezano za Photoshop direktno, ali pomocu bilo kog 3D programa mozete da isfejkujete to, jedan vertikalan plane je postavljena tj. mapirana slika, horizontalno je plane koji je reflektivan poput ogledala i to je to.

Mozda je nekome too much,ali lako je zapravo i korisno.

Posted

^ Jel mozes da objasnis postupak sa nekim 3D programom (koji ti koristis) kada budes imao vremena? Ako moze da se odradi kao PNG sa transparentnom pozadinom i poslije samo import u PS bilo bi perfect.

Meni ce biti korisno zaista, a i ostalima nadam se.

Jer ne ide nista tako dobro u PS na jednostavan nacin sto se tice ove refleksije.

Posted

Ergh video sam malo kasno poruku, jel hocete opsiran tutorijal ili krace uputstvo, meni nije problem opsirno da pisem, samo sto ne znam kolko ce mi vremena oduzeti zbog poslova.

Posted

ma prosto je, ubacis flasu, dupliras layer sa tom flasom i okrenes ga da izgleda kao u ogledalu (a to mozes da uradis sa CTRL+T i da mu stavis height na -100%)

zatim na taj drugi duplirani layer stavis masku i na masku razvuces crno-beli gradient od dole na gore(drzeci pritisnut taster shift da bi bilo pravo) i stavis opacity tog drugog layera na npr 50% i to je to, bar priblizno. jos malo cetkicom bojis po toj masci da bi izbrisao ono sto ne treba da se vidi

• 3 weeks later...
Posted

jbg, pa i nije ti bas uspelo :) pogledaj SVE ispod ove kravice, raspad je...

najbolje je da odradis maketu pakovanja u illustratoru, corelu ili bilo kom drugom vektorskom programu, te u istom odradis refleksiju, zatim sve to sibnes u PS i slozis kako si vec zamislio.