koja73 Posted September 20, 2010 Report Posted September 20, 2010 Evo nekoliko više turističkih fotografija sa letovanja ... Mada sam pre mora očekivao da ću se sa letovanja vratiti sa punom karticom fantastičnih fotki, super kadriranih, oštrih k'o žilet i u tom stilu, naravno ništa od svega toga se nije ostvarilo pošto je ipak to bilo porodično letovanje - čitaj nedostatak slobodnog vremena i iskustva ... Biće prilika ... 1. Grad Parga - ceo je u uskim uličicama 2. Grad Parga -detalji 3. Grad Parga -kafić 4. Grad Parga -noću Skoknuli smo i do Lefkade - fantastične boje mora, bilo je vetrovito, nismo se kupali ali su deca uživala u talasima 5. Lefkada - Mlečno plava boja, pored plaže Porto Katsiki 6. Lefkada - Plaža Kathisma
Matorimag Posted September 20, 2010 Report Posted September 20, 2010 Sto se mogu lepo fvatati te ulicice sa sirokim staklom tipa 17 ili u tvom slucaju 10 (ova mi izgleda ba u neredu), na sestoj fale stopala ,na petoj si mozda trebao da sidjes dole ,cetvrta mi ok ,poz :)
koja73 Posted September 20, 2010 Author Report Posted September 20, 2010 Ma skroz si u pravu, hvala na komentarima, ni ja nisam zadovoljan svojim fotografijama ... više sam ih postavio da ljudi vide destinaciju - Parga je stvarno prelepa baš je atipično turističko mesto za Grčku. Lefkada me je oduševila bojom mora. Prva je baš mutna i snimljena je sa Canon PowerShot A550 (sa njim se žena igrala) i namerno sam pravio fotke i sa njim da bi ih imao upšte pošto kada sam se bio nameračio da poranim i prošetam natenane gradićem i uradim koju, bilo je oblačno i sunce nikako nije uspevalo bar malo da se probije sat vremena ... nekako mi se nisu poklapali trenutci ...
walter1 Posted September 21, 2010 Report Posted September 21, 2010 Kojo, nije to tako loše. Na 6. stvarno šteta što je ispalo stopalo, inače lepo uhvaćen trenutak. Noćna je fina. Druga mi se isto sviđa. Samo si trebao da skineš ogradu iz prvog plana. Ne zameri, mislim da je bolje ovako: I da... nabavi široku Sigmu 10-20 pa da iduće godine lepo hvataš ovakve uličice :P Pozdrav.
koja73 Posted September 21, 2010 Author Report Posted September 21, 2010 E Waltere, bolje je 'vako bez ograde ... skinuo si je takoreći kao da nikada nije tu ni bila ... A što se tiče Sigme ... reči ti se pozlatile ...valjda će i ona da "padne" jednog dana ... (ne bukvalno naravno :D ) Pozz
Jo Husafet Posted September 21, 2010 Report Posted September 21, 2010 "bilo je oblačno i sunce nikako nije uspevalo bar malo da se probije sat vremena ... nekako mi se nisu poklapali trenutci ... " ^ Rodilo za setnju. Nista ne gori... lepe saturisane boje, pa cak i da nisu - za CB jos bolje jer nema jakih kontrasta pa moze da se bas lepo eksponira i onda nagaze kontrasti... no to je samo misljenje manijaka. Mnogo je bolje po takvom danu ostati u krevetu sa voljenom osobom bataliti fotkanje :) 2 bi bila sjajna da si se samo malo izmakao i iso jos sire pa da gornja zvezda ne bude sakrivena u gvodju (mada i ovako mnogo bolja u walterovom kropu. 5 mi je njbolja ali i ona zahteva malo dodatne obrade.. gasenje "paljevine po stenama".. malo pojacavanje kontrasta.. mozda cak i mali krop odozdo (zbun zakucava pogled u ivicu fotke).
koja73 Posted September 27, 2010 Author Report Posted September 27, 2010 ^ Jo hvala na komentarima, nekako slabo obrađujem CB, moraću malo da poradim na tome, 2. bi možda stvarno bila bolja da sam se malo odmakao ali kada sam fotografisao ulica (iza mene) je bila puna ljudi i napravio bi opasan zastoj ^_^ Pozdrav
froger Posted September 27, 2010 Report Posted September 27, 2010 Kojo "rodjace" (ja sam Dusan Kojic), vidim da si i ti bio u Pargi. Fotke su ti fine. Za prvu i cetvrtu sam prvo pomislio da mi ih je neko maznuo pa okacio. :D Imam sasvim iste kadrove, a cini mi se i jako slicnu opremu, samo ja koristim 350D. Pretpostavljam da koristis kit objektiv? Kad si bio u Pargi. Ja sam bio krajem avgusta i pocetkom septembra.
koja73 Posted September 27, 2010 Author Report Posted September 27, 2010 Pa "rođače" mogli smo da se sretnemo i da zajedno fotkamo na sve strane ... mi smo bili od 27.08 - 06.09 u apartmanima Diogenis iznad Valtos plaže. Što se tiče objektiva, nažalost si u pravu, koristim kit 18-55 i za mene početnika (kupio prvi dSLR pre par meseci) odrađuje posao ali već počinjem da razmišljam kako bi mogao da čučne i neki širokougaoni npr. 10-20 ili sl. ... odosmo mi u off-topic ... može nastavak u PP. Pozdrav froger !
Recommended Posts