Jump to content

PayPal i Srbija

pebas

Recommended Posts

• Replies 845
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Radi to, ali paypal moze da ti blokira racun u banci i zamrzne sve pare jer si dao lazne podatke o zemlji. To se vec desavalo.

Pa to naravno da moze. Davanje laznih podataka krsi pravila na koja se pristaje pri otvaranju naloga. Pare ionako ne drzim ni na paypalu ni na racunu za koji je vezana kartica, vec pre svakog placanja prebacim tacnu sumu koja mi treba sa nezavisnog deviznog racuna - sve to preko intesinog sajta. Tako bi moglo i za primanja - cim stignu pare da se sklone na racun koji nema veze sa internetom. Tako ostaje rizik da paypal zadrzi samo poslednju uplatu. Svako moze da proceni da li mu se rizik isplati - da je nelegalno, jeste.

Bilo je nebrojeno slucajeva da PayPal blokira ljudima PP racun, i da im pokupi novac sa istog. To za blokiranje racuna u banci nisam siguran, ali zato mogu da cekaju neku vecu uplatu preko PP, pa da onda lepo pokupe taj novac (sto rece Element9, poslednju uplatu/isplatu, ali oni mogu lepo da cekaju neku znacajniju, npr. neko vam uplati 2000$ ili vi za iste pare nesto porucite, pa onda...).

Mozda je najbolje ako imate nekog u BiH (mnogo ljudi ima dvojno drzavljanstvo, jer rade i tamo u ovde - npr. nastavnici koji rade na visim skolama i fakultetima i sl.), pa verovatno mogu i tamo da otvore racun sa njihovom licnom kartom, cime se izbegava bilo kakva nelegalnost.

Ovi nasi ako nista ne ucine, naterace nas da se prijavimo za BiH drzavljanstvo :lol:

• 6 months later...

Dobio poruku sa PayPal-a pre neki dan:

"You can now receive payments. Payments you receive go to your pending balance. Payments in your pending balance belong to you, but you can't use or withdraw them, usually for 30 days..."

Da li je jos neko dobio, Probao da naplati? Iskustva, misljenja, sugestije... Poz.

Moj je isto registrovan na BiH. Očigledno su nam omogućili da primamo uplate. Samo još da proverim sa bankom mogu li da se primaju uplate na moju VISA karticu i odmah ću probati nešto da prodam preko ebay-a, čisto da vidim kako to funkcioniše.

Sweet!

Nije klasična visa, nego baš kreditna na kojoj imam limit i nisam siguran u kojoj meri je vezana za tekući račun. Ako jeste, onda ne bi trebalo da bude problema.

Taman lepa prilika da se ratosiljam neke opreme koju ovde nikada ne bih prodao jer nisu to te cene.

• 3 months later...
  • 5 weeks later...

Ne znam da li je smešnija vest da dolazi ili ova nova da ne dolazi. Prva se bazira na tome što su spomenuli Srbiju u nekom dokumentu, što ne mora apsolutno ništa da znači. A druga se bazira na ovome:

Kako se međutim, navodi na brojnim forumima o uvođenju PayPal usluge u Srbiji, ova američka kompanija se navodno oglasila i saopštila da je u pitanju "greška" i da ta kompanija nema nameru da uvede ove godine svoje usluge u Srbiji.

Na forumima piše da možda, navodno, neće doći PayPal. Kvalitetno novinarstvo.