jovbranko Posted August 17, 2017 Report Share Posted August 17, 2017 Ne mogu da uploadujem novac na PP account. U Help-u kaže da to nije moguće sa kartice već samo sa bankovnog računa. Kad odem da registrujem bankovni račun daje mi samo mogućnost za rezidente amerike. Inače, pre par dana sam podigao 150 eura na Raiff Viza Virtuon karticu bez problema, i još uvek imam link Withdraw funds, ali Add funds nemam. Zna li neko o čemu se radi? Pozdrav. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted October 4, 2017 Report Share Posted October 4, 2017 Naterao sam klinca da otvori Pay Pall, ( i za moje potrebe... mrzi me da se smaram po bankama.....) Hteo sam da to uradimo zajedno, kod mene, da instaliram Ubuntu za svaki slucaj, da se raspitam pre toga... da citam sta pise na Pej Pal sajtu :P No on je odlucio da to sam uradi, a posto se u sve to razume ko Marica u kriv.... Sad moram da se raspitujem. Citao sam ranije da je za aktivaciju potrebno da prvo uplati nekih 2-3 $ koje pej pal povuce pa vrati.. zbog provere sistema. Da li je to jos uvek potrebno i koja je nova procedura? Pride jeli moguce kupovati na Amazonu preko pej pala ili se koristi internet kartica? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benzin Posted October 6, 2017 Report Share Posted October 6, 2017 Naterao sam klinca da otvori Pay Pall, ( i za moje potrebe... mrzi me da se smaram po bankama.....) Hteo sam da to uradimo zajedno, kod mene, da instaliram Ubuntu za svaki slucaj, da se raspitam pre toga... da citam sta pise na Pej Pal sajtu :P No on je odlucio da to sam uradi, a posto se u sve to razume ko Marica u kriv.... Sad moram da se raspitujem. Citao sam ranije da je za aktivaciju potrebno da prvo uplati nekih 2-3 $ koje pej pal povuce pa vrati.. zbog provere sistema. Da li je to jos uvek potrebno i koja je nova procedura? Pride jeli moguce kupovati na Amazonu preko pej pala ili se koristi internet kartica? Dobro si pročitao... mislim da je 2 $ pa ti to vrate... mana Pay-Pal-a je što zahtjevaju "pravu pravcatu" kreditnu karticu... ništa debitne, internet, 'vake-'nake, kombinacije (tj. treba ti stabilan posao sa redovnim prilivom sredstava u tvojoj banci, da bi ti oni dali kreditnu, pošto je i to jelte vrsta kredita)... mislim da Pay-Pal funkcioniše i u paklu/hadu.... na Amazonu 100% samo pazi se cijena dostave tu odraše i naših carina... bar ovdje u Bosni je tako sve preko 100 maraka iliti 50 eura se carini + pdv, cirka 30%+ na cijenu artikla (porez na porez nigdje na svijetu ali jbg - posebna tema) mada ti ta cifra od 50 eura ništa ne znači... praksa je kako je carinik nasađen tog jutra i kako mu se digne... ako se odlučiš za dvosmjernu opciju tj. da i tebi neko može da plati nešto preko njih isplate su prvog u mjesecu... bar je tako bilo možda se to promijenilo mada ne vjerujem... dakle situacija kad si kokuz a uplata legla petog u mjesecu - moraš čekati prvi... dok se oni izigraju sa tvojim parama, a ti pasi travu u međuvremenu... :D ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted October 6, 2017 Report Share Posted October 6, 2017 Hvala... uf.. klinac je izvadio Internet karticu i nju vezao na Pay Pall.... uf, uf...... Za postarinu... tu nista ne mogu, a za carinu znam... radio nekad davno u spediciji... pusti ih.... Sa obzirom da je to sve sica, umketnicki materijal, cetkice, ko zna... ako mu se digne moze i da ih "digne"... video sam kada je ljudima iz carinskog magacina nestao ceo kontejner... unutra bila sica... ogromantni televizor, Hi-Fi, bela teknika i slicne sitnice... ma stavis u dzepic od kosulje i izneses. A za knjige i slicno znam da je :nestajalo: u magli & memli... jos te teraju da platis, a robe NEEMAAA... Da, porez na poreza porez...... ma ko hebe ustav, kod nas je tumacenje amandmana na dodatak nelegalnog zakona jaci od ustrava i brana :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
nesa-seve Posted October 13, 2017 Report Share Posted October 13, 2017 Vec par dana pokušavam nesto da kupim sa ebaya, a da platim preko paypala , nece . Kad oznaci opciju za placanje preko paypala on krene da se poveze na paypal i ne uspe. Poslednji put sam kupio u junu i sve bilo ok. Imam internet karticu u intezi vec par godina. Da li je neko imao sličnih problema. Hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko A. Posted October 13, 2017 Report Share Posted October 13, 2017 Proguglaj vesti od pre par dana, izgleda da su blokrali Srbiju iz nekog razloga, ako staviš drugu državu onda radi. Ili probaj direktno plaćanje preko banke/kartice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nesa-seve Posted October 13, 2017 Report Share Posted October 13, 2017 Hvala Darko, upravo sam tako i paltio. I posle mi dođe porka od paypala da sigurno kupujem preko njih i da otvorim nalog. Zbunjujuce skroz. Valjda ce neto rešiti. Hvala, bitno da nešto nisam propustio da ažuriram. Pozz Link to comment Share on other sites More sharing options...
1odKolega Posted October 13, 2017 Report Share Posted October 13, 2017 Ni meni nece da se loguje na pp iz browsera ali kao sto je neko pisao na drugom forumu, ubacis preko kompa u korpu sta te zanima pa odes preko aplikacije na tel da platis i tamo se logujes na pp bez problema, upravo pazario neke gluposti, radi bez problema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nesa-seve Posted October 13, 2017 Report Share Posted October 13, 2017 Zanimljivo rešenje , hvala na predlogu :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
inner universe Posted October 21, 2017 Report Share Posted October 21, 2017 Evo vesti. Gradjani krivi sto traze povrat novca za robu koja nije isporucena na vreme zbog uprave carina i poste Srbije.. http://www.politika.rs/sr/clanak/390469/Za...-preko-Pej-pala Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted October 21, 2017 Report Share Posted October 21, 2017 Vreme carinjenja od pet do sedam dana lepo kazu ljudi...... zvanicno.... ma idi... drugo je kad ti nestane u akciji neka drangulija, al' ljudima magla & memla pojede bitnije stvari.. Nego u Intesi imaju novu foru da bi povukao pare mora da ti bude uplaceno duplo vise nego sto imas na kartici. Posto je klinac uplatio minimum od 10 jevrica a stiglo je 8.7 ( posle svih konverzija ), sad treba da cimam lika da za probu uplati jos dvadesetak jevra il' da https://youtu.be/uA4guSJQh4w?t=1m Link to comment Share on other sites More sharing options...
bamby Posted October 21, 2017 Report Share Posted October 21, 2017 NBS: Nemamo saznanja da sistem ne funkcioniše. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko A. Posted October 22, 2017 Report Share Posted October 22, 2017 Nego u Intesi imaju novu foru da bi povukao pare mora da ti bude uplaceno duplo vise nego sto imas na kartici. Nisam te razumeo, ako hoću da kupim nešto za 10 EUR, na kartici mora biti minimum 20 EUR? Inače, pogoršali/poskupeli su skoro sve svoje usluge u zadnjih godinu dana, ukinuli kamatu na devizne računa (jeste bila smešna), uveli provizije tamo gde ih nije bilo, a sad čujem i ovo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted October 23, 2017 Report Share Posted October 23, 2017 @ Darko A. mozda se nisam dobro izrazio... uostalom to je sve upetljano.. Poenta je da lik iz Australije treba da mi posalje novac. Za test moj klinac je uplatio 10 jevra, da otvori Pay Pall i da ima nesto na racunu, to je valjda minimum. Australijanac je za test poslao 10$, tek da vidimo kako to ide..... Medjutim da bi podigao novac, uplacena suma mora da bude 2x veca od one na racunu... Ovaj moj nije bio lenj pa je pitao tetu salterusu : " a da imam na racunu 500.000$, da li to znaci da bi neko morao da mi posalje 1000.000$ da bih mogao da podignem novci? " Teta je razmislila sa obe vijuge i rekla DA! Mada u globalu, salterasi, pojma nemaju.... Znaju onieh par stvari za koje ih je obucio " TRAINING TEAM" :P i to je to... cim pitas nesto .... neuobicajeno" oni ostanu bez texta.. ili lupetaju... Al' da tetoviraju obrve to znaju.. i to palac debele... I Tasko Nancic da im pozavidi :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko A. Posted October 23, 2017 Report Share Posted October 23, 2017 To je čista nebuloza... Jednostavnim misaonim eksperimentom možeš da zaključiš da bi svaka sledeća uplata trebala biti 2x od tekućeg iznosa. Verovatno to primenjuju na nove račune sa malim iznosom iz xy razloga. Bolje zovi podršku i traži da te prebace na viši nivo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted October 23, 2017 Report Share Posted October 23, 2017 S' obzirom da je moj mladji majmun klinac u pitanju.... to zvanje podrske bi bilo.... A ni tatko mu nije bio bolji u svoje vreme :P Ma bre kecaju nas kako, koliko i gde hoce, i to bez apliciranja vazeljina..... Ovako... cutis i trpis, sa marvom se ne moze. A nekad u "crna crvena vremena" :mrgreen: je imalo smisla zvati nadleznog, moje najskorije iskustvo od pre par meseci u posti me je uverilo da..... je jedini lek Link to comment Share on other sites More sharing options...
bamby Posted October 23, 2017 Report Share Posted October 23, 2017 Jednostavnim misaonim eksperimentom ... Kupujem dva sladoleda na onim automatima za sladoled. Cena sladoleda 100 dinara. Prodavac, dečak/mladić, 15/16 godina uzima digitron računa i kaže 200 dinara. Izvedi jednostavan misaoni eksperiment nad ovim događajem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko A. Posted October 23, 2017 Report Share Posted October 23, 2017 Koji je tvoj problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted October 23, 2017 Report Share Posted October 23, 2017 Ispravka, sve sto sam pitao o 2x vecem iznosu, izgleda ne vazi..... cini se da je teta na salteru imala nalet pesnicke slobode... Moja bivsa je iskoristila priliku da pita "nadleznog" ( opet je neko kuvao kahfu na kufalo pa nam poiskakali osiguraci, pa pao sistem... bukvalno, brez zezanja ), u principu mladji sin MAJMUN ( samo za @banbija velikim slovima :P ), nije uradio svoj deo, tj prebacio pare sa Pay Pall-a na karticu.... Inace je redovno dobijao odgovore u raznim poslovnicam Inteze da Paya ne postoji kod nas, nikad culi i tako.... Pa i taj sef sa kojim je moja ex pricala nije imao pojma nego je uskocio neko od mladjih i pojasnio stvar. Mislim ko im dade dozvolu za rad.... nije li dosta sto 99.99% banaka radi od 9 - 17 ( samo jedna smena da ustede ), znaci vreme kad najveca vecina radne populacije radi, iliti covek mora da iska slobodan dan, ili da ide na bolovanje ne bi li nesto zavrsio u banci... nego i zaposljavaju neobucene duduke.... kojima rukovode jos gori duduci..... ma ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bamby Posted October 23, 2017 Report Share Posted October 23, 2017 ^^ To isto pita šalteruša kad staneš na šalter. Link to comment Share on other sites More sharing options...
silvija.kocic Posted October 26, 2017 Report Share Posted October 26, 2017 Sinoć proradio Paypal! Probala, poručila. :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts