Bolest Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 verovatno rade za neku konkurentsku banku Aha, Intesa je konkurentska banka samoj sebi :) Ne znam dal sam reka, ali - ebes karticu kojom pivo ne mozes u kafani da platis :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mratchny Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 Pa dobro, internet kartica je internet kartica, to što može da se koristi samo za internet je prednost, veruj mi, da mogu njom pivo da platim mnogo toga ne bih kupio na netu :) A izgleda da može i na pay pal, proveriću pa javljam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bolest Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 Ne moras da probavas, ja cu ti reci - moze. Kao sto sam i napisao tamo gore :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mratchny Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 ^Pa pitah lika koji je probao i reče mi da je uspeo da napravi nalog, da je kinta "otišla" sa kartice na pay pal, pa onda nazad (to je standardna operacije pri otvaranju naloga), ali da nakon toga, kada je probao nešto da plati imao problema... napraviću i ja danas nalog... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kizo Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 ma naravno da moze, vec vise od 3 godine je koristim na PayPal-u ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kizo Posted September 11, 2010 Report Share Posted September 11, 2010 valjda ovi imsju prave informacije :D ...Olga Marković-Maksimović direktor Limunda, poznatog ovdašnjeg aukcijskog sajta, ističe da su sigurnost i pouzdanost transakcija neophodni za dalji razmah e-trgovine. Zato raduje da je Ministarstvo telekomunikaciju počelo razgovore sa vlasnikom Pej-pal sistema, najpoznatijeg za bezbednost i uspešnost plaćanja u vezi sa iplementiranjem u Srbiji.... izvor http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yy...p;nav_id=457992 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candy Guru Posted September 11, 2010 Report Share Posted September 11, 2010 Tokom sankcija odavde se naručivalo, uspešno fingiralo plaćanje, pa mnoge kompanije, recimo Amazon, najveća virtuelna knjižara, ne isporučuje robu u Srbiju. E, moje istrazhivachko novinarstvo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodi Posted September 11, 2010 Report Share Posted September 11, 2010 pa naravno da lepse zvuci da se kaze da se ovde ne isporucuje zato sto je odavde tokom sankcija armija hakera narucivala tone knjiga i ostalih stvari. to sto ljudi svakodnevno kupuju stvari sa tog sajta, to nema veze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolar Posted September 11, 2010 Report Share Posted September 11, 2010 Znajuci efikasnost u zakljucivanju ugovora sa nekim drugima kojima je drzava trebala stvoriti okruzenje za normalno finkcionisanje, bojim se da ce ovo potrajati. Cenim, jedno dve godine za punu funkcionalnost paypal-a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pebas Posted September 11, 2010 Author Report Share Posted September 11, 2010 valjda ovi imsju prave informacije :D 100% imaju :D Loze nas kao 2009. 100% (jos jednom 100%) ;) A ovo je najjace od svega, e ismijah se Boze mili, a bolje da sam plakao: Naš sistem carina je osmišljen prema načinu trgovine iz 60-ih godina 20. veka... Sto ce reci 50 godina smo u zaostatku, pa je li ovo normalno? c c c Link to comment Share on other sites More sharing options...
-=: soNic :=- Posted September 12, 2010 Report Share Posted September 12, 2010 Amazon isporučuje koliko znam samo knjige u Srbiju, redovno ih kupujem, ali recimo tehnika i druga roba No-No Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobayashi Posted September 12, 2010 Report Share Posted September 12, 2010 Nisu samo iz Srbije tokom 90-ih fingirali narucivanje robe sa net-a, nego i iz Rusije i drugih zemalja. Cak su u stvari rusi bili ti koji su uglavnom nudili brojeve kartica i ostale podatke potrebne za zloupotrebu, a ne nasi odavde. I sad samo mi ispastamo! Zasto? Zato sto nijedna vlast ni do dan danas nije prstom mrdnula da nesto ucini povodom toga - ne da pronadje te od pre 15 godina, nego da obezbedi mehanizme da se to danas ne desava, ili ako se desi da krivci budu lako pronadjeni. Ali, boli njih uvo za trgovinu, bitno je da mogu preko vaseg mobilnog da odrede na kom ste balkonu nekog solitera u rekordnom vremenu, a to sto ne mozete od Amazona da normalno porucite neku sitnicu... koga to briga!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kizo Posted September 12, 2010 Report Share Posted September 12, 2010 100% imaju :D Loze nas kao 2009. 100% (jos jednom 100%) ;) A ovo je najjace od svega, e ismijah se Boze mili, a bolje da sam plakao: Sto ce reci 50 godina smo u zaostatku, pa je li ovo normalno? c c c ajde procitaj jos jednom moj post Olga Marković-Maksimović direktor Limunda Link to comment Share on other sites More sharing options...
pebas Posted September 12, 2010 Author Report Share Posted September 12, 2010 /\ Naravno, 100%, kad god dodjem na DZ samo cu taj post da citam...bjaaaaziii. To su imbecili nesposobni da omoguce bilo sta normalno za gradjane ako nemaju licne koristi, a ne trpe pare u tudjem dzepu tako da je sve jedna velika predstava nalik "Cekajuci Godoa" za nas. BIG DOT Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlatiborac Posted September 12, 2010 Report Share Posted September 12, 2010 Ti bre kao da imash 5 godina :) ili si pak zadnjih xy godina ziveo negde "ni na zemlji ni na nebu". Hocesh da radish poshteno, da zivish od tog rada, da imash osecaj sigurnosti ... Nije ova zemlja za tebe onda :) polako po pasosh, viza, emigriraj bezi odavde... Ako ne, onda se povinuj pravilima Srbistana i kreni u kradju lopovluk i dark side. Pokushash li suprotno osudjen si na propast. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pebas Posted September 13, 2010 Author Report Share Posted September 13, 2010 /\ Cudo koliko je ironicno i koliko je vise spremnosti da se prihvati neka druga ili HU ili SLO kao 'dark' alternativa nego da se pokusa nesto i promijene stvari. Okrenula se tema za 180 stepeni, od price o tome kako promijeniti nesto i docekati taj servis ili bar saznati rok kada ce biti u Srbiji, u temu kako zajebati sistem. ( tako pokusavamo da zajebemo USA i EU i RU u realnim politickim pitanjima pa 'trt', a?) Kapiram ja drzavu u kojoj zivim, opet tu drzavu cine ljudi koji zive u njoj pa tako ne cudi uzrecica 'narod je stoka'. Zasto? U sustini i dalje mislim da potcenjujemo sami sebe i svoju IT snagu i zbog toga tapkamo u mjestu i vrtimo se u krug, uostalom kao u svakodnevnoj politici, 'ne bavi se politikom, spavaj, radi, cuti, jedi...", eto zato. A to traje evo 5-6 godina. A ipak 40 postova, 1000 vidjenja teme za par dana pokazuje koliko nam nedostaje inicijativa za PayPal, posao i normalan IT zivot, a pokazuje i zainteresovanost svih nas u IT da se to pitanje rijesi. A dok mi sami ne preduzmemo nesto i promijenimo svijest o tome da ipak mozemo da promijenimo stvari tesko da ce biti bilo kakve vajde. Mislim po raznim forumima se provlace teme od 2005. godine, to znaju iskusniji clanovi ovuda, vezano za PayPal i sta ispade, pokazite jednu ozbiljniju inicijativu obicnih IT-evaca? Nema je... A i koga cekamo to pitanje da pokrene? Rudare? Stolare? Ili mozda Pakom ili ComTrade ili sta ti ja znam da bude posrednik izmedju nas i PayPal...zasto? EDIT: Da se razumijemo odmah, meni PayPal ne treba u zivotu, imam klijenata koji mi uvijek kada mi zatreba omoguci da primim novac na njihov PayPal pa mi proslijede na MB, tako da sam zaobisao sve 'dark' varijante, jebes 5$ ukupne provizije...nego poenta price je drugacija malo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mratchny Posted September 13, 2010 Report Share Posted September 13, 2010 Izgleda da većina ljudi ne zna tačno šta je Pay Pal, kako radi i zašto ga nema kod nas. 1. Pay Pal ne radi preko posrednika i Pakom ili Comtrade niti imaju bilo šta sa njima niti mogu bilo šta da urade. Pay Pal možete posmatrati kao banku koja postoji samo na internetu. Jedina prepreka za ulazak Pay Pala u Srbiju je zakon republike Srbije koji je tupav, nazadan i bezvezan... 2. Pay Pal će ući u Srbiju, ali ne potpuno, već će građani moći samo da plaćaju, nikako da primaju novac jer, zaboga, kako će naši striučnjaci i eksperti to da kontrolišu i da zakidaju ljudima jer, podsećam, nema predstavnika već se radi direktno. 3. Onaj ko treba da ovo sve pokrene je VLADA republike Srbije. Niko drugi ne može ništa tu da uradi! Možemo svi mi da kukamo, dok god njima ne odgovara da novac dolazi na neki virutelni račun i da mi istim tim novcem, bez njihovog uplitanja, možemo dalje da raspolažemo, neće nam dozvoliti da to koristimo. Setimo se samo kakve je probleme gospodin R. pravio sa broadband internetom i koliko kasnimo u tome za svetom zbog ljudi koji su suviše inertno i nazadno reagovali na sve... Pay Pal je realnost modernog sveta. Ljudi koji nas vode nisu ni moderni ni realni ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodi Posted September 13, 2010 Report Share Posted September 13, 2010 Cekaj, ti nas ovde zajebavas malo a :) Sta je dark u varijanti sa .hu? Sve je legalno, cim imas racun kod njih. Ako je neko razvio svoj biznis, do te tacke da mu je PP neophodan, sta je tu lose sto on ode i pljune pare za taj specijalni racun u .hu ili firmu u .uk? Sta treba da uradi, da pusti da mu posao propadne, dok on vodi krstaski rat za uvodjenje PP? takodje imas par OGROMNIH zabluda: - Srbija je jako siromasna zemlja sto se tice dobrih programera, dovoljno goviri cinjenica da se svi manje vise znaju izmedju sebe, to ne moze da bude velika grupa ljudi. - Postoji par uspesnih inicijativa domacih IT-jevaca, nazalost vecina je vezana za domaci domen, i nesto malo za olaksavanje poslovanja (mada je to vise globalna inicijativa) - Najveca zabluda je to sto mislis da bi mi stvarno nesto mogli da promenimo, prvo bi trebalo da uzmes i da prebrojis, koji su to *mi* a onda me zivo interesuje sta predlazes? Da secemo prste ispred vlade? Kad bude PP, bice, kad dodje sigurno nece biti onaj preko kojeg mozes da primas novac, ko mora da se snalazi, zna se kako se to radi, i to je ok, nema nista lose u tome. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodi Posted September 13, 2010 Report Share Posted September 13, 2010 preteche me Mratchny, nije se na njega odnoslila poruka :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlatiborac Posted September 13, 2010 Report Share Posted September 13, 2010 Prvo to mora da prodje kroz Vladu, pa kroz skupshtinu (dobro, ti dronovi ionako urade sve shto im partija nalozi). Mora se videti kako da te oshure nekim porezom na izvoz/uvoz. Onda da se vidi koliko papira morash da polozish negde nekome da bi mogao da sve to radish/imash. PP-a zabole levo mudance da se on bori sa ovim dronovima ovde niti smo mu mi zanimljivi a josh manje platezno jaki. Ja znam samo da bih unovchio chek od Google-a ja moram da se psihofizichki spremim, popijem kaficu i neshto za smirenje, odem do banke, chekam odredjeni vremenski period koji extremno zavisi od toga da li je shalteran/shalterusha doshao na taj posao iz veterine ili shumarstva ili ekonomije (ovim redom ce i da ti zavrshe posao, oni sa diplomom ili shkolom ekonomije ce zadnji da ti urade ono shto ti treba). Zatim u zavisnosti da li je teta koja je "glavna" za "kontrolu nechega bem li ga chega" tog jutra bila zadovoljena od strane muza ili su je deca nervirala ja moram da chekam od 2 sata do 30 dana za proveru cheka. Nakon toga cu moci i da ga naplatim. Ukoliko ga shalteran/shalterusha, mislec' pri tom na chek, nisu zamazali nechim, polili kafom ili shta vec... Onda ceo proces ide iz pochetka s'tim da moram da svoj chek ponovo trazim od Google-a. I ti mi onda prichash o tome kako se svi mi okrecemo ka drugim zemljama a ne svojoj. Prvo, ne vidim da onima koji rade na shalteru ne smeta shto nisu ni u svojoj profesiji uspeli a sad ce da oshtre one stvarchice na meni. Drugo, to su pare, novci, sredstva, koje sam ja zaradio, koje donosim OVOJ zemlji i koje cu da potroshim u ovoj zemlji. Trece, banka ce za svo ovo maltretiranje da uzme proviziju "koja iznosi 10% a ne manju od 300din". Znachi ja sam izvoznik nechega. Pomazem ovoj zemlji, opet. I kako mi se to po n'ti put vraca? Ja nisam Don Kihot i ne mogu da se borim protiv vetrenjacha. A i necu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pebas Posted September 13, 2010 Author Report Share Posted September 13, 2010 Cekaj, ti nas ovde zajebavas malo a :) Sta je dark u varijanti sa .hu? Sve je legalno, cim imas racun kod njih. Ako je neko razvio svoj biznis, do te tacke da mu je PP neophodan, sta je tu lose sto on ode i pljune pare za taj specijalni racun u .hu ili firmu u .uk? INICIJATIVA Zasto bih zajebavao? Zamijenio si teze, 'dark' je svo to snalazenje, zar ne? Ili je to 'light' strana nasih zivota? Mislim treba svaki put da idem u HU da povucem pare iz banke ili mi ih salju? Mada na kraju krajeva je i to nebitno i 'dark' je kako god okrenes. Nemam ja nista protiv toga (btw. i ja se snalazim) ali predstavljati to kao OK ili 'light' motiv je zabluda, zajedno sa konstatacijama pocetnika 'aj sada cu da probam, pa ja da odem do HU i imam PayPal...YESS!' jer to je sasvim normalno za nas? Vise od zelje da se promijeni nesto? U sustini kapiram ja sve sto pricate, i borbu sa vetrenjacama itd., ali ne kapiram letargicnost i mirenje sa sistemom unazad 5-6 godina, aj da je to 5-6 mjeseci ali ovako je sprdnja brate. A "MI" ko smo ne znam pouzdano, ne znam kako kesira ovaj sajt ove preglede teme, ali mislim da nas ima, programera, dizajnera itd...a i ostalih koji bi kupili makar neku knjigu, CD itd. na neki jednostavniji i brzi nacin. Mislim cinjenice govore za sebe, sve stogod se ikada u bilo kojem kutku svijeta promijenilo, promijenilo se na iINICIJATIVU nezadovoljnih. U nasem slucaju ima nezadovoljnih ali su 'invisible', kao sijenke neke, pricamo o tome ali se mirimo sa tim bez INICIJATIVE, mislim da je to realnost nasa. Za osnivanje politicke partije je potrebno *100 glasova, za NVO *10 pa svaka budala moze neke svoje gluposti da 'progura' u medijima i kroz javnost inace, a realna potreba '1000' ljudi (recimo) puta tri clana porodice (ekvivalentno za 30 politickih partija) ostaje u zapecku vec deceniju skoro, zasto? *prije dvije godine su podacii, sada ne znam ali bitna je poenta NEMA INICIJATIVE "Ako dijete ne zaplace..." EDIT: @Mratchny Izgleda da većina ljudi ne zna tačno šta je Pay Pal, kako radi i zašto ga nema kod nas. Pitanje je vremena kada ce da se pojavi posrednik ako se nastavi ovako. Ako ja imam PayPal i omogucim tebi da primas, povlacis i saljes novac preko tog PayPal racuna uz odredjenu proviziju sta sam ja? Te "korporacije" koje ti stitis preko "zakonskih" regulativa i ne zele tu INICIJATIVU zbog toga, cekaju da se pojave kao 'pseudo spasioci' sa sistemom iznad opisanim ili da nastave da opstruiraju sve vezano za uvodjenje PayPal-a. Jer zasto bi ja narucio robu u vrijednosti od 100$ i dobio je za par dana kada mogu kod njih da kupim za 220$ odmah, zar ne? EDIT: Tek vidjeh: @zlatiborac Ja nisam Don Kihot i ne mogu da se borim protiv vetrenjacha. A i necu. U svakom slucaju ovo je fer prema tebi ali prema nekome ko dolazi poslije tebe je krajnje sebicno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mratchny Posted September 13, 2010 Report Share Posted September 13, 2010 ^Stvar je u tome što firma iz Srbije to ne može legalno da radi jer su sva plaćanja tačno definisana, a Pay Pal ne funkcioniše tako. Ja ne štitim nikoga, meni je krivo što Pay Pal ne radi jer bi mio život tako bio lakši, ali čisto kažem šta je u stvari ovde problem ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodi Posted September 13, 2010 Report Share Posted September 13, 2010 ne moze da se pojavi posrednik, sam PayPal to ne dozvoljava i drasticno kaznjava takve. Ja predlazem da se ti uclanis u neku stranku, ili osnujes svoju pa krenes da menjas sistem, polako, stavku po stavku. Btw ne moras uopste da ides u drugu zemlju, viza kartica je viza, radi na svim bankomatima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEDA_RUMA Posted September 13, 2010 Report Share Posted September 13, 2010 izvinjavam se sto sam potpuno neupucen u pricu, ali me strasno interesuje da li moze da se izvrsi transakcija sa paypall-a na monebookers? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pebas Posted September 13, 2010 Author Report Share Posted September 13, 2010 /\ Ne moze. ;) @kodi Nema povlacenja deviza na nasim bankomatima mada je to nebitno kao sto ni posrednistvo nije bitno u cijeloj prici ali jbg. Pominjanje Politickih partija i NVO udruzenja je 'example' ko sve ima legitimitet i kako se stice, i odgovor je na pitanje ko smo 'MI'. Politicka stranka i uclanjenje...ma jok, ima mladjih za to. :) Uzgred slazem se ja sa svim, jedino nase ne slaganje je u tome sto se svi ponasate kao da je ok sve i da treba prihvatiti stvari takve kakve jesu i cekati dok sam ja vise za inicijativu neku. Kakvu, ne znam ali tu smo da popricamo o tome pa jbg. Cini se da nisam u manjini. :) @mratchny Kapiram ja sve to i u sustini slazemo se ali pogledaj vijesti, ComTrade radionica znanja skoro odrzana ili kako li se zvala vec, citat: "...najmanje 'kompjuterasa'..." na radionici, sve sami magnati ili ti tajkuni ili ti monopolisti tamo, zasto? Da se dogovore oko pokretanja INICIJATIVE vezano za promjenu regulativa pa da dobijemo servis...a neeee...ali otom potom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts