jiggy Posted August 27, 2010 Report Posted August 27, 2010 Znam da je, verovatno, jednostavno, ali sta to vredi kada PS koristim iskljucivo za laganu obradu slika, pa nisam najupuceniji u ovo sto mi treba. Dakle, hteo bih da mi logo (ovaj losiji, 1.), izgleda priblizno (mozda i bolje) kao ovaj drugi. Dakle, da ima texturu itd. Ja sam koristio samo "Blending options" u layer-u. Ako moze mala pomoc... Font cu promeniti... 1. 2.
DEDA_RUMA Posted August 27, 2010 Report Posted August 27, 2010 ne mogu da skontam na ovako malij slicici o kojim efektima je zapravo rec, ali evo kako bih ja to odradio (neka me neko ispravi ako gresim)... 1. promeni font, iskoristi recimo Tektrron regular: http://www.dafont.com/search.php?psize=m&q=tektrron 2. malo lepse isctraj taj objekat, potrudi se da ga upicanis do iznemoglosti, pa makar dva dana crtao :) 3. blending options>gradient overlay>odaberi RADIAL a ne linear...izaberi boje i podesi tako da svetlija bude sredisnja boja, pa ga onda kurzorom namesti da pici od donjeg spica ka gore, isto kao na logotipu koji si ostavio. 4. blending options> krkni bewel and embose, softem na maksimum, angle -72, attitude 42, belu na maximum sprzi. 5. desni klik na lejer, duplicate leyer, skini sve efekte, rokni ga u taaaaaaaaamno zelenu, rasterizuj ga, pa onda pravac filteri, noise, add noise, namesti da tekstura bude sacinjena na sitne te kockice, krugice, kurcice, sta god da su i klikni na ok. 6. isti taj lejer na koji si namunjio noise krkni na 20-30% opacity-a. 7. opet dupliraj taj lejer > blending options, color overlay, odaberi crnu, pa free transform, pa drzi shift+alt dok ga smanjujes, smanji ga da bude za pola santimetra otprilike manji u odnosu na originalan lejer. pa onda ides na filter, odaberes gausian blu, krknes ga da se ne razbaca preko originalnog lejera (onog ispod), zati donji deo tog blurovanog objekta sa mekom gumisom od dole pa do polovine obrises, spicis lejer na 30% opacity-a ili mozda cak i vise, samo gledaj da bude sto slicnije kao na logo-wanna-be-u :) 8. iskucaj tenis, nacrtaj tu lopticu, rasterizuj oba, dupliraj, free transform, gornju ivicu kao dole, i kada dodjes do zeljene senke - stani :) pa onda blending options, color overlay, crna, opacity na 50%. 9. ono cudo sto predstavlja trag loptice isrtaj i krkni gradient u blending optionsu iz svetlo zelene u tamno zelenu i namontiraj ga kao sto su ovi odradili... nadam se da sam bio imalo razumljiv. :)
jiggy Posted August 29, 2010 Author Report Posted August 29, 2010 Hvala Deda Ruma! Ovako izgleda 90% gotov proizvod. Treba jos malo srediti trag loptice, posto sam samo na brzinu prosao sa gumicom jer mi se nije svidelo kako sam ga nacrtao iz prve. I ono najbitnje, trebalo je da stavim vecu rezoluciju od 96 pix/inch. Samo zbog stampe na veci format...
DEDA_RUMA Posted August 29, 2010 Report Posted August 29, 2010 Iskreno, mnogo si lose ovo odradio...slovo "b" u club se gotovo ne vidi, ivice objekta su mutne...
DEDA_RUMA Posted August 29, 2010 Report Posted August 29, 2010 a zasto "tenis club" ne bi barem duplo smanjio, a ovo "aloha" uvecao za nekih 30%...takodje, font na "aloha" je katarstrofa, ne ide uz ovaj cyber font koji si koristio u "tenis club"...popravi malo putanju loptice...
Mratchny Posted August 30, 2010 Report Posted August 30, 2010 Ako radiš za štampu (dakle ne za neki web sajt), uradi 300 DPI, i uradi u vektoru (vidiš i sam kako je mutno ovo što si postavio, u štampi će tek biti loše). Ako znaš da radiš u PS, snaći ćeš se i u AI, stvarno nije teško, a ostavće ti mnogo mogućnosti za kasniju obradu, upotrebu, a uvek možeš lejer po lejer posle da uvučeš u PS ako ti baš tako treba da obrađuješ. Ovaj bevel ti je prejak (i na fontu i na pozadini) i iskreno kontrast plave i žute me podseća na Pireus banku i njihove svetleće reklame :) i baš mi se ne dopada, ali ako su to boje kluba, onda je ništa... Ovo je naravno moje subjektivno mišljenje, tj razni ljudi, razni ukusi ;)
milekinez Posted August 31, 2010 Report Posted August 31, 2010 igra sa senkama i svetloscu tu nesto ne stima ako je gornji desni deo stita najsvetliji do potpuno crnog (po meni previse tamno ) bacena senka bi morala da bude sa druge strane dijagonalno, senka nije ukras trebalo bi da odrazava pravac osvetljenja objekta tj od izvora svetla :blink:
Recommended Posts