Jump to content

Recommended Posts

Posted

Neverovatno, aparat u koji je na popravke ulozeno skoro isto para kao da je kupljen jos jedan...i evo opet. Nije da je sam kriv, do sada je to uvek bio [ne]ljudski faktor ali sada je iz cista mira poceo da pravi ovo...

58972976_de2023c9ab_o.jpg

58972975_707557726a_o.jpg

jel imao neko ovakve `prikaze` na nekom aparatu, Achro, ti bese imas neki polumrtvi A70?

Posted

i ja sam se iznenadio kada sam vidio gdje sve SONY ima prste umjesane :)

nadam se da ces rijesiti problem ali koliko sam vidio na preskok mijenjanje chipa ne gine

Posted

To se desilo i sa mojim starim A40, proslog leta su u Beogradu u nekom ne secam se kom servisu (valjda taj "ovlasceni" servis) trazili za 20evra manje za popravku od novog A75 ili A70 ne secam se tacno modela, dakle bilo kakav servis van garancije za te aparate se apsolutno ne isplati.

Posted

Verovatno je to bas to. Sony CCD smrt koja se pominje u zadnje vreme. I bas i vazi za malo starije modele, kazu da su to sredili pre godinu dana.

Jel ima Canon zvanicnog zastupnika u SCG? Mozda se isplati pitati ih hoce li nesto da urade, mada su CCD ispravke i oglasavanja bila nacionalna - tj. mora da oglasi lokalni distributer, ali nisam siguran.

Posted

Bolje salji negde preko kao sto i sam kazes. Gore pomenuti A40 sa slicnim kvarom, koji sam ostavio mojima, je odnet u ovlasceni servis u Beogradu gde su trazili oko 13000-14000dinara, a nov A70 je tad vec mogao da se nadje za iste pare, tako da ... toliko o bezobrazluku :)

Ja bih taj aparat ostavio kao noviji muzejski primerak, kolekcija, sta znas mozda nekad bude ponovo cenjen, kako izlaze novi modeli za par godina moz' da probas da ga prodas na ebay-u pod antika :)

Posted

nazalost, fond za kupovinu novog malog digitalca ne postoji [XT i dalje place za dobrim staklima, gripom itd...] pa cu ipak iscimati prijatelje napolju da vidimo sta se moze uciniti.

Posted

mrljo, kod nas su takodje besplatno "radjeni" digitaci sa sony CCDom, samo ne znam gde, ali sigurno da moze, chak je bila i vest na b92.net, potrazi tamo..