DarkNemos Posted August 14, 2010 Report Posted August 14, 2010 Da li je i kako moguce napraviti action koji otvori tif sliku i odmah nakon toga je sacuva isto kao tif (eventualno replace-uje original) samo bez LZW kompresije? Program koji generise tif-ove generise ih sa LZW kompresijom a program koji treba dalje da koristi te tif-ove ne trpi tif sa LZW kompresijom pa bih mi odgovaralo neko batch resenje za konvertovanje tih slika. Ja sam probao da napravim pa mi nije uspelo... :)
nno Posted August 16, 2010 Report Posted August 16, 2010 U PS-u jednostavno snimiš akciju koja radi Save as i Close a zatim File - Automate - Batch. Source - Folder Destination - None
Bukira Posted August 17, 2010 Report Posted August 17, 2010 Ili, još jednostavnije, za ono što je tebi potrebno, dovoljno je File > Scripts > Image Processor.
DarkNemos Posted August 18, 2010 Author Report Posted August 18, 2010 Bukira hvala to je bas ono sto mi treba :) nno, problem sa save as komandom koji nisam uspeo da prevazidjem je to sto kada snimim akciju akcija snimi i ime tog fajla. Tako da ako pokrenem akciju ona presnimi fajl sa kojim je snimljena akcija a ne izvorni fajl.
joes021 Posted August 18, 2010 Report Posted August 18, 2010 Mali primer koji ti moze mnogo toga da razjasni Photoshop akcija
Recommended Posts