Jump to content

Recommended Posts

Posted

Interesuje me kako da podesim Google Analytics tako da vidim koje mi je stranice pojedini posetilac pogledao,koje je kljucne reci kucao...Evo npr. Posetiilac je iz Slovenije,grad Lubljana,posetio je tri stranice,bio je pet minuta...Kako da vidim sta je gledao?

Posted

Ljudi moram priznati da nisam imao dodira sa alternativama GA...U jednu ruku zadovoljan sam sa GA, ali bi da zagrebem malo ispod povrsine. Nadam se da me razumete sta hocu da kazem.

Posted

Ne znam shta bi grebao dublje nego shto ti GA omogucava. Jedino ako te ne interesuje kakav donji vesh nosi korisnik poshto sam siguran da to GA zasad ne moze da "vidi". A ako i dalje mislish da GA ne moze sve to shto si trazio procheshljaj malo kako moze da se unutar tracking code-a ubace neki tvoji parametri ;)

Posted
Interesuje me kako da podesim Google Analytics tako da vidim koje mi je stranice pojedini posetilac pogledao,koje je kljucne reci kucao...Evo npr. Posetiilac je iz Slovenije,grad Lubljana,posetio je tri stranice,bio je pet minuta...Kako da vidim sta je gledao?

Izaberes opciju landing page. Evo ti screenshot ...

post-2348-1281027070_thumb.jpg

Posted

odgovorno tvrdim da se sve relevante informacije mogu izvuci iz GA.

(najveci deo direktno, drugi uporedjivanjem vise stavki i donosenjem zakljucka)

to da li je korisnik napravio 3 ili 4 kruga mishem pre nego sto je kliknuo na neko dugme, je mozda nekome zanimljiva informacija, ali je apsolutno nebitna ;) :P

Posted

Jedino sto mi se N puta desavalo na nekim sajtovima da stane ucitavanje dok u progress bar-u pise 'sending request to analytics.google.com...'

Takodje slicno se desava i sa adsense click serverom.

Naravno ponekad, ali bas ume da ide na zivce. Zadnjih mesec ili nesto nema toga, valjda su sredili malo resurse, pa se nadam da nece opet.

Posted

@Gstyle

Ja nikada nisam koristio nadgledanje kretanja korisnika po sajtu tako da ne znam ni kako se to radi u GAu. Znam da nekoliko ljudi koristi ovaj Tracewatch i da se tamo sve to vidi. Veoma velike su šanse da je zato što se nisam više zanimao sa GAom.

Inače, nisam ja poredio GA i Tracewatch nego samo odgovorio čoveku na pitanje da pomoću Tracewatch to sigurno može da radi.

Ako se ne varam, neka me neko ispravi ako grešim, GA nema mogućnost da prati IP adrese korisnika, pa zato ne može da prati kretanja istih. Kažem još jedanput nisam siguran za ovo, ali mi se čini da sam tako nešto pročitao.

Posted
Jedino sto mi se N puta desavalo na nekim sajtovima da stane ucitavanje dok u progress bar-u pise 'sending request to analytics.google.com...'

Takodje slicno se desava i sa adsense click serverom.

Naravno ponekad, ali bas ume da ide na zivce. Zadnjih mesec ili nesto nema toga, valjda su sredili malo resurse, pa se nadam da nece opet.

ih, pa odavno postoji resenje za to, nego ljude mrzi da citaju zvanicna obavestenja iz google analytics tima.

The latest version of the Analytics tracking code offers an improved way to track website visitors with Google Analytics. It takes advantage of browser support for asynchronous JavaScript to enhance the speed in which the tracking code is loaded. With this version of the tracking code, you can also place the Analytics snippet higher in the page without delaying subsequent content from rendering.

http://code.google.com/apis/analytics/docs...ncTracking.html