Jump to content

Portable Recorders


Recommended Posts

Pozdrav kolegama sa audio sekcije :)

Uvod:

pripremam snimanje jednog video projekta koji ce na kraju zavrsiti na DVDju. Final bi trebao da bude oko 90 minuta, od cega ce sigurno 25 biti narativno. Prema zahtevu klijenta (kratak DOF, low light, film look i "stealth" faktor) radicemo sa Canon HDSLRovima - 2x5D MKII i 1X550D. Naravno XLR ulazi ne postoje. Probali smo sa Azden shotgun mikrofonom i manuelnim podesavanjem na 5D, medjutim rezultati su porazavajuci i na kraju smo primorani da radimo double system sound.

 

Pitanje:

Pokusavam da odlucim koji portable digital recorder kupiti. U obzir treba uzeti specificne uslove snimanja gde ce cesto biti nemoguce uci sa boom pole, toncem ili bilo kojim clanom ekipe, vec ce sve morati da odradi voditelj sa kamermanom i recorderom mauntovanim na hot shoe (bez dodatnog mikrofona, samo sa integrisanim). Ocigledno je da ce rekorder u tim situacijama biti udaljen par metara od subjekta. Jako je bitno da recorder ne sakuplja previse noise sa strane i zbog toga mi je zanimljiv Zoom h4n kod koga ugao snimanja moze da se limitira.

Jasno mi je da je to previse improvizacije za vrhunski kvalitet zvuka ali pokusavam da se odlucim za najbolju opciju (cena / kvalitet), koja ce odgovoriti sto bolje svim zahtevima.

- Da li Zoom H4N, Tascam DR-100, itd., ili mozda mogu da se provucem sa nekom jeftinijom varijantom kao Tascam DR-07 i slicno?

- Da li kupovati u Srbiji ili da porucujem sa neta? Do sada sam samo nasao Artist Systems, koje su jos opcije ovde?

 

Hvala unapred.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...