Jump to content

Za džep

geravodeli

Recommended Posts

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Može se pitanje i preokrenuti. Kakav džep treba da imam da bih nosio dslr u istom. Evo i odgovora.

large_jacket_full_01.jpg large_jacket_pocket_03.jpg

U levi džep yellow pages, u desni bilo koji dslr sa sve teleobjektivom.

large_jacket_pocket_04.jpg large_jacket_pocket_07.jpg

Problem rešen.

Da je baš malo, da ima široki (ekv. 24-120mm) objektiv, svetlosno natprosečno jak (od 2.4) i pravu optičku stabilizaciju, i solidne ISO performanse (za tako mali aparat) uzmeš Sony WX1. A nije ni previše skupo, 24000 din u Metro radnjama.

Ako ne to, onda Canon S90.

panasonic lumix fx35 snima 720P...za moje potrebe odlicno, malo je zvuk losiji...ali stvar koja me je odlucila da dam citavih 100e za polovan pod garancijom LUMIX fx35 je to sto ima 25mm ekvivalent na najsire....slikamo se nas 3-4 iz ruke i svi stanemo u kadar :)

Imao ranije 5D i jato objektiva. Zbog redefinisanja prioriteta sam to sve zamenio upravo S90 aparatom.

Meni S90 odgovara jer:

* radi i RAW pored JPG,

* ima odlične kontrole, tako da sam stalno na Manual,

* ima sasvim pristojan opseg - ekvivalentnih 28 do 105 mm iz 35mm sveta, pri čemu 28mm kreće sa 2.0,

* kvalitet fotografija je sasvim pristojan, i siguran sam da je za svakodnevnu upotrebu sasvim dovoljan (ok, meni jeste).

Dodatne beneficije su postojanje videa, kada želite da snimite delić atmosfere, ali to je ipak marginalno u poređenju sa činjenicom da staje bez problema u džep letnje košulje. Drugim rečima, uvek je tu.

Da li ponekad pomislim da sam pogrešio? Ne.

Da li ću jednog dana imati ponovo DSLR? Da. No, u međuvremenu, dok ne ostvarim zadate mi ciljeve, više nego sam zadovoljan tim aparatom.

db

Odgovor na prvo pitanje nije baš kratak, ali neka generalna pretpostavka je da ako ne znaš prednosti S90, svakako ti nije no potreban.

U međuvremenu sam sestri više puta dao aparat na korišćenje i moram da priznam da sam impresioniran kvalitetom fotografija u auto modu. U svakom slučaju je šteta koristiti ga tako.

edit: DB, meni je takođe DSLR sve ređe u rukama otkad sam uzeo S90. Ne postoji alternativa aparatu koji može uvek da bude uz tebe i tu je kraj svake diskusije.