Pera46 Posted June 15, 2010 Report Share Posted June 15, 2010 pozdrav svima ,nov sam na forumu i nadam se da ne krsim pravila. imam problem gde sta postaviti u dnevnom boravku mozete li mi nekako pomoci da bude funkcionalno i korisno :) evo skromno skiciranog prostora (zao mi je imam samo paint) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAF_Marija Posted June 15, 2010 Report Share Posted June 15, 2010 ne mozes dobiti na gotovo projekat sorry mozes sam da probas pa da dobijes neke sugestije jer se rad arhitekte inace naplacuje ... na forumu naravno mozes dobiti neki predlog kako da poboljsas i unapredis svoje ideje,ali moras da das ideju sam probaj da postavis kako ti mislis da treba i da ubacis namestaj koji ti je potreban a za reorganizaciju cu ti pomoci ... samo da vidim bar nesto da si sam uradio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pera46 Posted June 15, 2010 Author Report Share Posted June 15, 2010 ok .probao sam- docrtam bar nesto zao mi je sto nemogu da platim arhitektu , nemam pare ni za namestaj sav zato i trazim pomoc . da nebi kupijo nesto sto cu kasnije morati baciti ili ce mi smetati . trpezariski sto mislim da napravim sam, 6 stolica imam tapacirao sam ih pre da se uklapaju u trosed . ako je potrebna neka komodica za case ili pice to mi nije neki problem da napravim od iverice (secenje po meri) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAF_Marija Posted June 15, 2010 Report Share Posted June 15, 2010 zakaci vecu sliku, da moze da se radi nesto na njoj i reci mi sta t je potrebno od namestaja tu?? jel ovo trpezarija i dnevni boravak zajedno ili sta?? moras da preciziras sta je neophodno da ta dnevna soba sadrzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
t@urus Posted June 15, 2010 Report Share Posted June 15, 2010 dobro pitanje sta imas ti tu? ako hoces trpezarijski sto, za ovaj prostor obavezno do prozora, za 4 ili 6 osoba i bez cela stola da bi sa te strane moglo da se servira... sad je pitanje gde je kuhinja... malo mi je konfuzno ovo nacrtano koliko shvatam levi manji deo je trpezarija ima prozor desni veci deo je dnevna sa prozorom po celoj duzini i ima vrata za izlaz napolje... el tako? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pera46 Posted June 16, 2010 Author Report Share Posted June 16, 2010 znaci sto treba biti bez coskova (uradicu tako hvala) da to je napred po celoj duzini prozor ima izlaz na terasu, a pravi je izlaz levo vrata na crtezu i u tom delu je kuhinja . ovo sve zajedno treba da bude trpezarija i dnevni boravak pokusacu nacrtati nesto sa ovim programom http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=75834 ako se snadjem instalirao sam ga snasao sam se za osnovu i zidove ... nekako cu probati Link to comment Share on other sites More sharing options...
t@urus Posted June 16, 2010 Report Share Posted June 16, 2010 dobro, ako ti bude trebala pomoc tu su clanovi DZ koji ce da ti izadju u susret... Ja nemam vremena sad da ti uradim to kompletno, neki konkretan savet ako ti treba ti pitaj... Link to comment Share on other sites More sharing options...
t@urus Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 By taurus55 at 2010-06-17 probao sam program, ubacio ove tvoje dimenzije, nisi sve konkretno dao pa sam otprilike uradio pregradni zid i stub ali to je to... kad imas ovolike svetle povrsine ka jugu i dvoristu nikako mu ne okreci ledja-zato zato sam dnevni boravak orjentisao ka toj strani... samo predlog, ako ti se nesto svidja ti primeni... vise vremena nisam ni imao... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAF_Marija Posted June 18, 2010 Report Share Posted June 18, 2010 evo sta ja ispetljah , zanimljivi su ovi programcici prvo da kazem da je vrlo nezgodan polozaj ovog dimnjaka , potpuno blokira prostor.kao sto vidis ja sam stavila jedan pregradni zid,koji nije tesko uraditi izmedju ovog zidica i dela za dimnjak jer mi se sa tvoje slice cini da je taj zidic kraci , ali taurusovo produzenje zida isto moze biti dobro resenje ... kod njegovog resenja mi se ne dopada postavka trpezarijskog stola do prozora, to je po meni neprihvatljivo, takodje smatram da nije dobra postavka radnog stola na samom prolazu.vrlo je bilo nezgodno postaviti radni sto bilo gde ali smatram da je taurusovo resenje vrlo upitno. ne kazem da moje nema mana, sigurno da ima ...u svakom slucaju potrebno je da se ulazom u prostoriju makar nazire dnevni boravak i da postoji neometana komunikacija do njega . kao sto mozes primetiti na mom resenju deo od radnog stola do vrata druge sobe sam popunila policama za knjige.tu mozes umesto polica za knjige staviti neki orman ili sta imas od te vrste namestaja. Uploaded with ImageShack.us Link to comment Share on other sites More sharing options...
aleksp Posted June 18, 2010 Report Share Posted June 18, 2010 Pero,svaka ti čast! Ti izmami rješenje od arhitekte a ne plati ni dinara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAF_Marija Posted June 18, 2010 Report Share Posted June 18, 2010 posrecilo mu se da imam slobodno vreme i da sam se igrala sa ovim programcicima posto su mi novi :) a inace ja nisam za varijantu da se celo resenje da na tacni ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
t@urus Posted June 18, 2010 Report Share Posted June 18, 2010 imam tri zamerke za tvoje resenje... 1. jako losa komunikacija sa terasom.... 2. fotelje okrenute ka zidu a televizor iza ledja??? (sta tu sede ljudi koji ne vole da gledaju TV a ovi sto vole sede na sofi) ako mu se gleda tv sa fotelje ili mu se kojim slucajem izlazi na terasu sve mora da se pomera? to po meni nije funkcionalnost... 3. zasto zatvarati prolaz izmedju zida i stuba i to zidom manje debljine kad tu mogu da dobijem komunikaciju prema dnevnom a sa druge strane stuba imam komunikaciju kuhinja-soba (nikad nije dobro reshenje da se iz dnevne ide u sobu ali to je postojece stanje...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sh_ Posted June 18, 2010 Report Share Posted June 18, 2010 A jel moze neko od vas dobrih dusa da mi kupi boks davidoff-a, puse mi se bas te cigarete ovih dana, a nemam para bas danas kupim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
t@urus Posted June 18, 2010 Report Share Posted June 18, 2010 A jel moze neko od vas dobrih dusa da mi kupi boks davidoff-a, puse mi se bas te cigarete ovih dana, a nemam para bas danas kupim? nigde nisam rekao da sam dobra dusa, vec me iritira recenica USLUGA ARHITEKTE SE NAPLACUJE!!! zbog toga sam iskreno i uzeo da nabacim ovo da ukoliko mogu pomognem coveku i usput nesto i provezbam, arhitektom cu se smatrati tek kad dobijem diplomu, prodjem prve 2, 3 godine prakse i napravim nesto cime cu biti zadovoljan... Usput beli ili crni davidoff? odradi neki model kupi sam :) KO ovde zna da radi cinemu4d? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sh_ Posted June 18, 2010 Report Share Posted June 18, 2010 Okej, al kao student provezbas za 50e da imas za menzu, za kafu a za dzabe provezbavas za fax.. A sto studiras arhitekturu? Da pomazes na forumima svakome ko kaze da nema pare? edit: Da ne bi sirili raspravu bez veze prelistaj malo teme: 1 2 pozz Link to comment Share on other sites More sharing options...
t@urus Posted June 18, 2010 Report Share Posted June 18, 2010 Okej, al kao student provezbas za 50e da imas za menzu, za kafu a za dzabe provezbavas za fax.. A sto studiras arhitekturu? Da pomazes na forumima svakome ko kaze da nema pare? jos sam ja zelen, prva godina... Kazem ti nemam nesto tu crtu da pomazem svakome, ali ako neko lepo zamoli, a onda mu neko drugi koji verovatno jos nije zavrshio fax (voleo bih da gresim) kaze da se usluga arhitekte (citaj ARHITEKTE) naplacuje onda me to iziritira i proradi srpski inat. A on i nije losh ponekad ;) Sledeci put radim za pare i kupujem ti box cigara. Moze? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAF_Marija Posted June 18, 2010 Report Share Posted June 18, 2010 t@urus malo bolje procitaj moj post gore , rekla sam da je tvoje resenje dnevne dobro ali mislim da si produzio zid, da u realnoj situaciji nije tako dug, mada nemam nista protiv tvoje dnevne sobe , skroz je ok po meni .mozda jesi u pravu za moje fotelje da ne moze tv da se gleda iz njih ali ti si to resio tako sto si izbacio fotelju sto je najlakse uraditi. bitno je da ljudi imaju gde da smeste svoje goste , manje je bitno da li ce svi videti iz najboljeg ugla tv, mada najlakse je izbaciti fotelje i imati iedalan pogleda na tv sa kauca ... hvala na zamerkama, skroz su na mestu mada mora se napraviti neki kompromis kod ove osnove jer je vrlo specificna sa ovim zidicem i dimnjakom ... smatram da niko ne moze da zabrani tebi da delis sakom i kapom ako imas vremena i volje da pomazes ljudima , i ja sam tako razmisljala dok nisam procitala neke stavove svojih kolega a to je da na taj nacin sto besplatno radis umanjujes cenu nasem "zanatu". na kraju ce svi hteti da im se uradi bez para i bices i ti na gubitku.smatram da je najbolja varijanta pomoci da se trazi neka korekcija postojeceg resenja a ne da se uradi celo resenje i preda na tacni ... mada kako zelis, ti najbolje znas sta je dobro za tebe Link to comment Share on other sites More sharing options...
t@urus Posted June 18, 2010 Report Share Posted June 18, 2010 t@urus malo bolje procitaj moj post gore , rekla sam da je tvoje resenje dnevne dobro ali mislim da si produzio zid, da u realnoj situaciji nije tako dug, mada nemam nista protiv tvoje dnevne sobe , skroz je ok po meni .mozda jesi u pravu za moje fotelje da ne moze tv da se gleda iz njih ali ti si to resio tako sto si izbacio fotelju sto je najlakse uraditi. bitno je da ljudi imaju gde da smeste svoje goste , manje je bitno da li ce svi videti iz najboljeg ugla tv, mada najlakse je izbaciti fotelje i imati iedalan pogleda na tv sa kauca ... hvala na zamerkama, skroz su na mestu mada mora se napraviti neki kompromis kod ove osnove jer je vrlo specificna sa ovim zidicem i dimnjakom ... smatram da niko ne moze da zabrani tebi da delis sakom i kapom ako imas vremena i volje da pomazes ljudima , i ja sam tako razmisljala dok nisam procitala neke stavove svojih kolega a to je da na taj nacin sto besplatno radis umanjujes cenu nasem "zanatu". na kraju ce svi hteti da im se uradi bez para i bices i ti na gubitku.smatram da je najbolja varijanta pomoci da se trazi neka korekcija postojeceg resenja a ne da se uradi celo resenje i preda na tacni ... mada kako zelis, ti najbolje znas sta je dobro za tebe slazem se u 99% sa tobom... jako lose postojece stanje... mislim kuhinja-dnevna-spavaca soba... i jeste los stub bas i na losem mestu, nisam nesto specijalno produzavao zid, nego sam po onoj skici (ako se tako moze nazvati) sam pretpostavio da je on te duzine... (nigde nije ni iskotirano) Sto se tice mojeg resenja sa foteljom to je zbog toga sto am shvatio da covek ima trosed pa sam mislio da sa njegovim namestajem napravimo neki zanimljiv raspored, a sa najmanjim troskovima, ima covek stolice napravio bi sto, sto za komp ima, falila bi mu samo ta fotelja i jos po neki detalj koji bi mogao da oplemeni prostor... slazem se za tvoju kritiku za radni sto, jeste na glupom mestu ali na bolje nisam mogao da ga stavim u datom prostoru... izmedju njega i fotelje ima 1 m sasvim dovoljno da covek prodje i kad je stolica izvucena... za trpezarijski sto se ne slazem, ali to je moje vidjenje, svidja mi se vise da sto bude za 6 osoba a do zida, nego za 4 a odmaknut, jer ipak tu dolaze neki gosti i slicno... svidjaju se i meni neki detalji u tvom resenju vise nego u mom... Zakljuchak: pogresno sam shvatio tvoj prvi post na ovoj temi, tako da ti se izvinjavam ako sam te bilo cime uvredio... Za te cene posla si u pravu, posao je posao a pomoc je pomoc... Ipak moras da priznas da ja u prvoj godini tek ulazim u struku i da ne mogu da trazim nista zauzvrat, jednostavno shvatio sam ovo kao vezbu i izazov, ocigledno sam pogresio... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAF_Marija Posted June 18, 2010 Report Share Posted June 18, 2010 vremenom ces uvideti to za cenu i naplacivanje i ja sam razmisljala na isti nacin kao ti dok nisam procitala diskusije arhitekata sa ovog foruma i shvatila da ne smemo biti previse dobri i dozvoliti da nas ljudi iskoriscavaju iako je za nas to maciji kasalj ipak smo se za to mucili i ucili skolu ... pozdrav i izvini ako sam ja tebe uvredila svojim postovima, nije mi bila namera samo sam mozda imala tvrdju retoriku :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pera46 Posted June 20, 2010 Author Report Share Posted June 20, 2010 zao mi je sto nemogu da platim arhitektu , nemam pare ni za namestaj sav zato i trazim pomoc . hvala vam na ideama . cenim svaciji radi i trud zao mi je sto je ispalo ovako u ocima drugih nisam zelio to da tako ispadne od ove teme . da ovo kosta cigare ovoliko ili onoliko ... zavisi kako ko gleda zivot i stvari oko njega ovaj dnevni boravak i soba poceti su zidati 2000god i jos nije zavrseno , mozda zbog sistema otkud znam jednostavno jedva.. naravno niko mi nije duzan nista od vas neizmerno sam zahvalan onome ko je pomogao i pokusao pomoci ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAF_Marija Posted June 20, 2010 Report Share Posted June 20, 2010 samo ti lepo skockaj stan i preporuci nas ako te neko pita za arhitektu ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pera46 Posted June 21, 2010 Author Report Share Posted June 21, 2010 naravno .vazi ,. upravo planiram kako da izvedem vrata ..tako da kad bude pri kraju slikacu i okaciti ovde . pozdrav Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts