SiCkMiNd Posted May 23, 2010 Report Share Posted May 23, 2010 GLASANJE: Na ovoj temi imamo kolekciju svih zavrsenih radova na prvom Light & Render ChallenDZu. Molimo vas da ostavite glas svom favoritu, i da naravno ucestvujete samim tim u celom ovom nasem druzenju. Glasanje ce trajati do 5 juna u 23:59, a potom se zatvara, i aktiviraju clanovi zirija koji ce svojim favoritima uz objasnjenje dodeliti 3 2 i 1 poen. Nakon sto se svi poeni zbroje, 6. juna ce biti proglaseni pobednici! Hvala svima koji su ucestvovali, jos vise onima koji su uspeli da zavrse svoje radove! FINALNI RADOVI U ovoj temi, text je copy/paste kao i u SM Finalni radovi temi, samo sa izmenjenim specifikacijama sta okaciti, tako da ko je citao prvi post one teme ne mora i ovaj, i obratno :) Daklem, blizimo se kraju meseca, te i finaliziranju nasih radicja. Svako ko misli da je zavrsio sa svojim radom ovde ce okaciti svoj final da bi uzeo ucesce u finalnom glasanju...Sto nas bude vise, to ce i biti veselije :) zato sve koji su bar poceli da rade pozivam da okace finalni rad, cak i ako misle da rad nije 100% gotov (umetnik mahom nikada ne misli da je rad gotov), a i ako ne misli da po kvalitetu moze da pobedi - ovde je svakako najbitnije ucestvovati, druziti se i nauciti ponesto. Hajde samo ovaj topic da odrzimo cistim - sve diskusije i komentare i cuda ostavimo za WIP thread a ovde cemo ostavljati samo topice sledece sadrzine. - Finalni render koji ce se ocenjivati - Par recenica o koriscenom softveru, tehnikama i vremenu utrosenom na rad Krajnji rok za kacenje radova je 31.05 u 23:59. Odmah od prvog sledeceg meseca ide trodnevno glasanje svih clanova zone, potom i dodatno glasanje pet clanova zirija, te ce cetvrtog sledeceg meseca biti objavljeni pobednici. Petog ili sestog ce poceti ChallenDZ 02 :) Toliko od mene, a sada je vas red da se, takoreci, obesite u ovoj temi :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rembrant Posted May 23, 2010 Report Share Posted May 23, 2010 Light&render: Nebojsa Glavonic- Rembrant Max 2009, mental ray i photoshop Light- daylight ( mr sun+ mr sky ) tri ao pasa ( multiplay, soft light i colorn burn ) Samo FG+ bounce i mr photographic control Render time- 8 min Prilazem dva rendera, isti render samo jedan je crno beli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddd s Posted May 23, 2010 Report Share Posted May 23, 2010 Cinema 4D setup 1h render time 3 min Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 Max 2011 Vray SP5 Jedna self illuminated lopta i par spot light-ova :) Render time 45 min AO Pass Photoshop korekcije boja i dodavanje munja :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkNemos Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 Max2011, MentalRay, rendertime 26 minuta pri rezoluciji 3500x po duzoj strani, Max2011, MentalRay, rendertime minut ipo Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddd s Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 Sumrak u Sumrakovcu Max+Vray+After Effect render>4min. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xsianimator Posted May 25, 2010 Report Share Posted May 25, 2010 Sumrakovac final! Nisam imao vise vremena da se bavim ovim, moglo bi tu jos svasta nesto ali...mora i da se radi ;) U Sumrakovac odavno vec niko nije dolazio iz jelte poznatih razloga, takodje nije padao ni sneg 7 godina, ali stvari polako krecu na bolje... Ljudi i dalje ne izlaze nocu, danju samo ukoliko bas moraju ali ipak izasli da okite koliko toliko inspirisani snegom posle toliko vremena...bla, bla bla... MAX 2009 + Vray Render time 1280x720 2:58min Posto je razglednica logicno je da ima i zadnju i prednju stranu ;) I prilazem jedan da tako kazem cist render, bez obgrebotina itd... posto se ovde ipak ocenjuje lighting i shading... Link to comment Share on other sites More sharing options...
riddler Posted May 26, 2010 Report Share Posted May 26, 2010 max 2011, vray, bez posta.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archangel Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 Evo da nebudem izuzetak ;). Max, Vray, Gimp... Link to comment Share on other sites More sharing options...
breeder Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 Pozdrav,evo nesto i od mene :) Softver Maya,Nuke,Photoshop,Mental Ray. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chu-des Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 Render V-ray render time 7min post....Photoshop....15ak min Link to comment Share on other sites More sharing options...
SreckoM Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 Modo + Composite2011 + PS Vreme rendanja (ukljucujuci AO i Spec pas): 8 min Postwork: oko sat vremena Link to comment Share on other sites More sharing options...
CortoM Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 Bobi "get the point"- ne stiže se, jedva da ispoštujem rok, ali kad sam vec ucestvovao, evo malo dopune priči o Pobuni Robova u UGKS. ;) Preludijum: Sumrakovac AD 2112. United Great Kingdom of Serbia. Poslednji bastion tehno-birokratske civilizacije u Evropi, (koja je rascepkana na ratoborna, divlja & slobodna plemena.) Operacija "Claw" je počela. Nijedan Robo Rob nije više siguran. Gazde u Akciji: "Brrate, hvataj koga stigneš, mmcu im robotsku..." Prvi je stradao reporter lokalnih novina "Glas Androida", koji je srećom uspeo je da nam pošalje ovu holografiju, koju vam premijerno prikazujemo: Uploaded with ImageShack.us (Scena u dvorišnim sokacima &lagumima - sat i po, dva sa testingom & renderom...) Sve izveštaje reportera i zabeležena svedočanstva možete pogledati na stranama DZa: Rasomonijada u Sumrakovcu (prve 3 priče) - Robo pehari & KillBill 4 (5&6 priča): Uploaded with ImageShack.us (2-3 sata scena, sat i po osvetljenje, render testovi 15 sati, za vreme spavanja) Četvrtu (ključnu) priču o malom RoboSauceru, koja sve objašnjava, vam dugujem u dogledno vreme... pozdrav B) Link to comment Share on other sites More sharing options...
3D-Elite Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 Evo i moje. Vray (setup 30akmin + rendertime 2min) + PS 30ak min Pozz Link to comment Share on other sites More sharing options...
NIKOLAg Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 3ds max setup - 2 min, render vray - 10 , pshop 5 + 10 = zaigrao sam se sa photoshopom tako da nije izaslo na dobro :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
mi1osev Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 Max2009+Vray, no GI, no PS, rendering:52 sec (Intel i7) Light rig: Key light-Mesečina: Target Direct (Standard) Ambient-Nebeski svod: Vray Dome Ostalo: Vray Planes+Standard Spot Uploaded with ImageShack.us Link to comment Share on other sites More sharing options...
hr0nic Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 setup i rendering : Cinema 4d r11.5, post: Gimp vreme rendanja : 27min vreme setup-a: oko sat vremena Link to comment Share on other sites More sharing options...
greent Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 Sasvim male ispravke one prve verzije, Lightwave v9.6, render vreme 20tak minuta, fotosop post isto toliko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
:HGT: Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 3D max, Vray cam + sun... Photoshop Model neznatno izmenjen da bi se prilagodio cameri iz zadnje ulice... :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
invisible4u4ever Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 Evo i moj Vray+Max2009 , setup i render ne duze od 2 sata, PS malo blura i seckanja+fake HDR Link to comment Share on other sites More sharing options...
mos Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 Evo i mog doprinosa. Poz! ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
be2ve2e Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 http://img684.imageshack.us/img684/5596/sumrakovacupload.png A evo i jedan poklon za vas posto nisam stigao da odradim ono sto sam i zamislio... Mozda se nekom dopadne... http://www.easy-share.com/1910496789/Razgl...rakovcaZica.tif Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobi Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 Nije se imalo vremena (a treba reći, ni skilla da se na vreme završi) ni 30 posto onoga što sam planirao. Ceo dan mi ode u dodavanju, pa brisanju elemanata. Ipak, šta je tu je, prilažem ono što sam skarabudžio). :) (Zahvaljujem se Dark Nemosu na njegovoj pomoći u post-u) :) 3DS Max, scanline (sa MR AO Passom). Render time oko 30 sekundi u 1280x720. Passovi: diffuse, volume light, AO, fog. Cheers svima. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiCkMiNd Posted June 2, 2010 Author Report Share Posted June 2, 2010 Iiiiii evo, kacenje radova je gotovo! Mozete svi prionuti na gledanje, i naravno na ocenjivanje radova, te davanje glasa onom koji vam se najvise dopada! Glasanje traje do 5og Juna u 23:59! Uzivajte! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiCkMiNd Posted June 5, 2010 Author Report Share Posted June 5, 2010 Auuuu kako je gusta borba za prva tri mesta, to mi se dopada :) Podsecam sve da se glasanje zakljucava veceras u 23:59 a da sutra 5 clnova zirija + ja dodeljujemo po 3 2 i 1 poen u obe kategorije, i na osnovu te finalne tabele, sutra ce biti poznati pobednici prvog challenDZa! Ko jos nije, brzo da glasa do veceras i sutra da imamo pobednike! Pozz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts