Jump to content

Otkriveno-natkriveni bazen

iguana

Recommended Posts

Pozdrav svima

Bicu kratak. Trenutno, zajedno sa jednom koleginicom, radim na jednom konkursu koji ukljuchuje i projektovanje bazena, koji bi trebao da bude natkriven ali i maksimalno "slobodan" i otvoren tokom letnjih meseci. Zanima me, da li je neko od vas upoznat sa nekim, predpostavljam "staklenik" sistemima, koji su dovoljno dobro zaptiveni da adekvatno toplotno izoluju bazen tokom zime ali da su tako osmisljeni da mogu da se, npr poput harmonike, skupe tokom leta da bi se omogucio pristup prirodnom svetlu tokom leta?

Pozdrav svima

Bicu kratak. Trenutno, zajedno sa jednom koleginicom, radim na jednom konkursu koji ukljuchuje i projektovanje bazena, koji bi trebao da bude natkriven ali i maksimalno "slobodan" i otvoren tokom letnjih meseci. Zanima me, da li je neko od vas upoznat sa nekim, predpostavljam "staklenik" sistemima, koji su dovoljno dobro zaptiveni da adekvatno toplotno izoluju bazen tokom zime ali da su tako osmisljeni da mogu da se, npr poput harmonike, skupe tokom leta da bi se omogucio pristup prirodnom svetlu tokom leta?

Schuco ASS 39SC TipTronic (sliding)

Schuco ASS70FO (folding)

Cela ASS serija,imas u natur Al finishu,takodje i u elektrostaticki bojenim varijantama sa AkzoNobel power coating-om,znaci vecno.Termoprekid,perfektno dihtovanje,Sie GermanZ,sta da ti kazem.Napuniti argonom ili necim sl. stakla,mozes da koristis neki Stopsol ili 3M foliju takodje zbog jos boljeg efekta.Mi smo koristili i anti-fog i drop free folije,tako da imas cist pogled stalno.Zackoljica je u humidorima i klimatizaciji za kontrolu mikro-klime i vlaznosti u samom prostoru.Tadiran ili Mitsubishi sistemi,full filtracija i kontrola vlage,jonizacije takodje.Kraftbox control GIRA.

Javi se na PP bacicu ti crteze i fotke,imam celu genezu objekta.Zatvoren bazen u brdima,lux.

^^ Još mu samo reci koliko košta ovo luče. Jedno milionče. :)

Zar ti nije malo rano da se baviš ovakvim detaljima na nivou idejnog rešenja.

Nebitan detalj,ali oko 660.000 jevreja.Predracunska vrednost,znaci dodaj bar 20% na to...sad je informacija potpuna.

Nadjoh jos dve fotke.Imam negde i slike gajbe koja je prati,podicicu kad naletim na njih.Lep projekat.Berghoff Nummer Zwei.

Max sta si ti radio na ovom projektu, ako smem da pitam. Odlicno izgleda. Mozda malo vece povrsine stakla bez pregrada ali ok.

Iguana, ovo sto si okacio je bilo na sajmu ali ne mogu da se setim firme. Cena nije sigurno preko 200e/m2.

Ovo je simpaticno:

Air_dome_cable_fixing.jpg

Max sta si ti radio na ovom projektu, ako smem da pitam. Odlicno izgleda. Mozda malo vece povrsine stakla bez pregrada ali ok.

Iguana, ovo sto si okacio je bilo na sajmu ali ne mogu da se setim firme. Cena nije sigurno preko 200e/m2.

Nisam unovcio cek,firma je unovcila,taj deo mi nikako ne dozvoljavaju da preuzmem na sebe...ostalo po defaultu.Znas kako ide hijerarhija kad je A list client u pitanju,a glavni arhitekta ime.Ideja najcesce skoro na salveti u obrisima njegova,ostalo radimo mi smrtnici s tim sto je uvek one man show.One man,one project,ako zaseres nema greske da pogresnu personu deportuju.Sve imas na ledjima,crteze,materijalizaciju,nadzor,klijenta,klijentovu zenu,klijentovog Kalifa umesto Kalifa koji je obavezno sklon uvecavanju sopstvenog fonda za crne dane...etc.

Materijalizacija je trebalo da bude spider glass,ali je klijent hteo argon u staklima i kontrolu daljinskim preko Kraftboxa,tako da je morao Schuco i ova shugava podela,ni meni se ne dopada,iskreno,sa spiderima Dorma okruglim bi izgledalo bruka.Inace ovaj TipTronic sistem se otvara ili servo ili elektromotorima.Igracka za veliku bogatu decu...firma inkasirala 10.5% za ovo,pa vidi.

Pozdrav svima

a koji je to konkurs?????