SiCkMiNd Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 KONACNO, i TAJ PRVI CHALLENdz JE PRED NAMA! :) Pricam ti pricu: We are the champions, my friend....and we’ll keep up fighting, ‘till the end... We are the champions, no time for losers, ‘cause we are the champions! Cemu ovo sluzi, a jos i ne radi? Svaki pobednik, pa i pobednik ChallenDZa na nasem forumu mora poneti neku krunu kao refleksiju svoje kreativnosti i umesnosti, kojom se izdvojio od ostalih koji su pokusali da je osvoje... Neka kod nas bude ono sto u stvarnosti ne moze biti...neka kralj bude i kovac...i neka iskuje pehar koji ce sam prvi poneti, a potom ga ostaviti i u amanet svim buducim ChallenDZerima, tj najboljima od njih... Model pehara koji odnese pobedu na ovom ChallenDZu ce u sledecem Lighting ChallenDZu biti predmet renderovanja, te ce najbolji model i najbolji render istog bivati dodeljivani svim buducim pobednicama svih ChallenDZa koje budemo organizovali. Trofej moze biti bilo koji predmet, bilo kog oblika i dizajna, a ne obavezno pehar ili nesto slicno njemu. Trofej moze biti od bilo kog materijala, bilo koje velicine, forme....nista vas ne sputava u vasoj kreativnosti... Inspiracija Za osnovnu inspiraciju u Google Images mozete ukucati reci Pehar, Trophy, Reward....a za sve preko toga ste sami odgovorni... Praaavila, pravila...da bi me udavila... Cilj ovih ChallenDZa je da svako moze ucestvovati u njima....i oni koji znaju malo vise, i oni koji znaju malo manje....ali sto je najbitnije i oni koji imaju i oni koji nemaju vrema (kojih je verovatno mnogo vise)....zbog toga...gornji limit vremena koje smete utrositi na modelovanje je 300 minuta! Ovde se naravno uzdamo u vasu iskrenost, a verujemo da 5 sati tokom celog meseca svako moze izdvojiti za malo kreativnosti i dizajnerske rekreacije. Mozete koristiti software po zelji, tehniku po zelji, sve dok rad ne prelazi 300 minuta. Deadline za predaju radova je 31. Maj u 23:59. Kako ucestvovati ? S obzirom da smo svi ovde prvenstveno da bi se zabavili i ponesto naucili, osnovni uslov za finalno razmatranje vaseg rada na kraju meseca je da se ukljucite i aktivno kacite WIP (work in progress-e) upravo u ovoj temi. S obzirom da je ovo tek prvi challenge, svi takmicari ce paralelno kaciti WIPove i komentarisati ih u istoj temi, dok, ako bude dobrog odziva od sledeceg mozda mozemo ocekivati i zasebne teme za svakoga, pa mozda i ChallenDZ podforum. Dakle, ucestvujte, konstruktivno i kreativno komentarisite, kacite sav svoj napredak, podelite znanja i iskustvo sa drugima, i na kraju cemo svi biti pobednici. I sta ja zapravo kacim na kraju? Pred kraj meseca cu okaciti temu gde necete komentarisati vec ce se u nju kaciti samo Finalni radovi, a potom ce ta ista tema sluziti za glasanje za najbolje radove. S obzirom da je prvi challenge, nije ogranicen broj radova po takmicaru, dakle moze okaciti koji god broj radova zeli, dokle god veruje da su oni zaista zavrseni. U postu u kom kaci finalni rad potrebno je okaciti Clay Render modela (bez textura), i bar jedan Wireframe shot (moze i iz viewporta a moze i render wirea). Takodje moze okaciti i render sa sve texturama da bi bolje ilustrovao ono sto je zeleo postici. Slike ne bi trebalo da budu manje od 800x600 ali ni vece od 1500x1000. Takodje, uz sliku bi bilo lepo da okacite utroseno vreme na rad, software koji ste koristili, eventualno i tehnike koje ste koristili. Kako da znam da sam bio najbolji, najludji i najbrzi? Nakon sto se zavrsi mesec i zakljuci kacenje finalnih radova otvara se glasanje na temi sa finalnim radovima. Glasanje ce trajati 3 dana nakon cega se ono zakljucava. Da bi ipak glasanje imalo i ozbiljniju crtu, kao sto je i Watson cinio na prethodnim challengeima, pozvacu 5 eminentnih clanova Zone koji ce kao ziri davati po 3, 2 i 1 glas za tri po njima najbolja rada. Sa tim glasovima, zakljucicemo taj challenge i proglasiti pobednike. S obzirom da je cilj da svi nakon svakog ChallenDZa povecaju nivo znanja, pobednik se obavezuje da ce za Dizajn Zonu napisati sveobuhvatni tutorijal kako je kreirao pobednicki rad. A sad, deo koji svi vole... :) NAGRADE! (verovali ili ne ima i toga) Evo cak i prvi ChallenDZ je uspeo da privuce neku paznju te da pobednicima obezbedi neke nagradice....verujem da ce svaki novi ChallenDZ biti sve veci i veci, te da ce i nagrade biti sve vece i vece. Naime , pored fizickih nagrada koje imamo, svi pobednici a i oni koji ucestvuju ce dobijati Fame poene, i tabela sa skorom svih koji su ih zaradili ce se nalaziti na >> OVOJ TEMI . Tamo cete videti da mnostvo clanova, po mojoj slobodnoj i skromnoj proceni, vec ima pocetni broj poena, za dosadasnje ucestvovanje na forumu...uzivajte u svojim poenima :), a ako budete najbolji...i u sledecim nagradama : I MESTO (takozvani DZampion) II MESTO (viceDZampion) III MESTO (trecni srecni :) ) Artikle koje dobijaju nagradjeni mozete pogledati na www.eipixstore.com Nisu mnogo vredni, al su mnogo dragi :) A fame poeni....neprocenljivo ;) Ajd’ sa, miseve u ruke, znam da svi imate bar tih par sati, pa da otkinemo po radovima i 3dtotal i CG Society :) Happy Modelling!! Uros Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiCkMiNd Posted May 4, 2010 Author Report Share Posted May 4, 2010 Dakle, sada slobodno komentarisite, pricajte, pitajte sta nije jasno, podsetite me da sam nesto sigurno zaboravio, pohvalite, pokudite, izlozite svoje ideje, krenite sa konceptima, ponovo komentarisite, pa onda da vidimo vec i prve WIPove, makar i najmanje, samo da znamo da ste zivi : ) edit: za sledeci ChallenDZ cemo svakako napraviti od ovog trofeja i neke jos propratne elemente pa ce i svi ovi ruznjikavi baneri da budu lepsi...za sada su ovo samo piloti :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vip88 Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 Odlicno je ovo za sada,nadam se da ce tako i ostati...sve pohvale za organizaciju...odoh sad da spavam,pa sutra,uz jutarnju kafu da osmislim pobednicki rad :):):) Link to comment Share on other sites More sharing options...
morder Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 Super je ideja za challange, ucestvoavacu naravno do kraja meseca ce da bude nesto :) Jel je potrebno da se kaci referenca uz wip kako bi ljudi znali sta se radi, da ne dodje do slucaja da dvojica rade isto? Znaci ovo se odnosi samo na modeling bez mapiranjai i ostalih zzezancija? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiCkMiNd Posted May 5, 2010 Author Report Share Posted May 5, 2010 Sta je bre ovo, na lightu se raskokodakali, a ovde jos ni skice nema? :) cccc :) edit @ morder Upravo, samo model...materijalima ce da se zezaju "osvetljivachi" sledeceg meseca :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
morder Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 Eto vidis malo nas ima sa modleinga, burn the Evermotion company :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frikou Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 I like it!! I like it!!! Cu ucestvujem vec od sutra :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hr0nic Posted May 6, 2010 Report Share Posted May 6, 2010 nemam neku inspirejsn za ovo, evo neka pocetna ideja, ostalo mi jos 240 min fore :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiCkMiNd Posted May 6, 2010 Author Report Share Posted May 6, 2010 opa, krenulo je :D 10 poena za probijanje leda :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
hr0nic Posted May 6, 2010 Report Share Posted May 6, 2010 o pa lepo, tnx, ima i toga :) danas kada odu gosti jos malo, i sutra malo, pa gotovo :) ako me opet radza ne sredi :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
morder Posted May 6, 2010 Report Share Posted May 6, 2010 Evo i mojih 30 minuta :) U ovom provougaonom delu bi trebalo da pise naziv challenge-a (npr Speed modleing), dok bi u ovom cilindricnom pisalo npr 1st, 2st....Jos ce da vidimo sta ce da bude na vrhu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SekulicN Posted May 6, 2010 Report Share Posted May 6, 2010 Evo nesto i od mene... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dboxx Posted May 6, 2010 Report Share Posted May 6, 2010 Moje neko razmisljanje je da trofej mora da bude pun "simbolike", a prvo sto mi pada na pamet je "teapot", na koji sam prvi put posle kreiranja sfere i boxa, rekao "WOW ala razbijam" i resio da se bavim 3d modeliranjem :D Ovo je neki inicijalni šejp, a imam na umu dosta "simbolicnih" detalja, pa kako vreme dozvoli... cu se potrudim. Pozz svima. PS Nadam se da ce "matorci" malo razmrdati koske da vidimo "kosače". Sramota da neki "vodonoša" pobedi, bre. Di ce im kraj onda biti... ;) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
hr0nic Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 i ja neke simbole bi da mecem, samo nisam siguran sta jos..... evo jos malo dorade... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hr0nic Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 haha sad sam video da sam napisao challneDZ :) bice ispravljeno, da ne uploadujem sad ponovo :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddd s Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 Meni nije ni jasno zasto se zove ChallenDZ. Tesko se izgovara a jos teze pise. I mi u Srbiji imamo reci poput izazova, takmicenja... Moglo je sve da se zove recimo "Takmicenje za DZ" ili nesto sl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiCkMiNd Posted May 7, 2010 Author Report Share Posted May 7, 2010 ChallenDZ je samo zanimljiva fonetska igra ubacivanja DZ u neku od postojecih reci....izgovor je naravno isti kao i izvorne reci challenge, a naravno kada pricamo o takmicenju sva imena su zastupljena, kako je kome lakse...Moralo je imati nekakvo unikatno ime da bi se izdvojilo od prethodnih takmicenja u drugacijoj organizaciji, da se neko ko dolazi sa strane ne pogubi ko sta gde kako bilo nekad, pa prestalo, pa opet pocelo al od 01 ispocetka i tako... :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Salamander Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 Evo i jedan brzinski model od mene, ostalo mi je jos nekoliko sati tako da cu verovatno da ga doradim malo. Kao sto se kaze... vazno je ucestvovati. <_< Svaka cast za organizovanje ovih chalenDZ-a i ako budem u manjoj stisci sa vremenom dacu doprinos i na lajtingu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vip88 Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 ..e Salamander zeznu me...iskoristio si font koj sam hteo ja da iskoristim :( ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Salamander Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 :) Nemam tapiju na njega so... go on. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiCkMiNd Posted May 7, 2010 Author Report Share Posted May 7, 2010 Jel to onaj Joker font? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Salamander Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 Jel to onaj Joker font? :) Bas taj. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vip88 Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 http://img52.imageshack.us/i/65967825.jpg/ front&back:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
morder Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 Odose jos 45 minuta :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
breeder Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 Idemo... :) Kuvam i ja nesto...bice uskoro Po meni dboxx je najbolje shvatio poentu...dajte malo vise asocijacije na 3d i td a ne neku "klasiku" poz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts