Jump to content

Recommended Posts

Posted

Gledao sinoc neke nove M-AUDIO midi klavijature za 110-120 evra, sto je generalno sasvim ok cena (da ne kazem bagatela), ali posto sredjujem kucu ovih meseci i treba mi svaki dinar, odlucih se da trazim polovne midi klavijature do nekih 50-60 evra, toliko imam u steku za non-house related stuff. :)

Oglase za polovne midi klavijature nesto nisam nasao, guglao sam sinoc podosta i nalazio samo prodavce novih.

Jurim one sa 49 dirki, moze ona i od 25, ali iskljucivo u slucaju da ne nadjem nista bolje. Naravno da ide u USB, koristice se u Abletonu i sl.

Ima li neko neki predlog, sajt, ili pak zna nekoga ko prodaje?

hvala :)

Posted
Gledao sinoc neke nove M-AUDIO midi klavijature za 110-120 evra, sto je generalno sasvim ok cena (da ne kazem bagatela), ali posto sredjujem kucu ovih meseci i treba mi svaki dinar, odlucih se da trazim polovne midi klavijature do nekih 50-60 evra, toliko imam u steku za non-house related stuff. :)

Oglase za polovne midi klavijature nesto nisam nasao, guglao sam sinoc podosta i nalazio samo prodavce novih.

Jurim one sa 49 dirki, moze ona i od 25, ali iskljucivo u slucaju da ne nadjem nista bolje. Naravno da ide u USB, koristice se u Abletonu i sl.

Ima li neko neki predlog, sajt, ili pak zna nekoga ko prodaje?

hvala :)

ja sam kupio prosle godine M-AUDIO one sa 88 dirki. dirke su sranje, uzasni plastikaner bez ikakvog osecaja, ali 7 oktava i kosta 230 eur i radi sjajno sa mojim synth modulom. ako uzimas 5 oktava bolje kupi neki polovni sintisajzer poput Korg M1, korg X5, roland JV-35 ili slicno, kostace malo, imaces samostalni sint sa bojama, mocices da ih preprodas, a vecina onih kontrolera na midi keyboardima ti nece trebati ako se ne bavis ozbiljno produkcijom, tj ako samo hoces da sviras.

Posted

Ozbiljno se bavim muzikom, komponujem u Abletonu trenutno, preko 100GB VST instrumenata koristim. Nisam nesto pri novcu, a u isto vreme mi hitno treba midi klavijatura. Znam da zvuci bzvz. :) Muka mi je od sviranja po tastaturi, logicno.

Imam vec polovni sintisajzer Yamaha PSS280, ali mi za komponovanje ne znaci mnogo, pogotovo sto nema podrsku za midi i recimo ne podrzava vise od 4-5 pritisnutih dirki, smorim se kad sviram razne chord-ove...

Posted

Ne znam ni za jednu midi klavijaturu za računar koja ima iole upotrebljivije dirke.

Sve su to šitići bez ikakve dinamike u tasterima, čisti panjevi.

Kao što neko reče ranije, bolje izdvoj malo više para (cirka 150-200 evra) i kupi nekog Korga M1, X3 (ovaj se može naći za toliko para), X2 (ako ti treba više tastera od 5 oktava), i imaćeš perfektnu klavijaturu za rad.

Šta dobijaš kupovinom plastikanera kome je sletanje komarca na taster isto kao i kada bi slon skočio na taster?

• 9 months later...
Posted

Izvinjavam se ako dizem topik iz prashine, ali danas vecina klavijatura ima dinamiku dirki..

Ja koristim behringer umx25 koji ima pretvrde dirke, ortak korsiti m-audio axiom i dirke su mekshe, opet kazem, poseduju dinamiku (velocity), ali ne poseduju aftertouch.

Posted
Izvinjavam se ako dizem topik iz prashine, ali danas vecina klavijatura ima dinamiku dirki..

Ja koristim behringer umx25 koji ima pretvrde dirke, ortak korsiti m-audio axiom i dirke su mekshe, opet kazem, poseduju dinamiku (velocity), ali ne poseduju aftertouch.

Da, ima dinamiku, ali kakvu? I sam kažeš, pretvrde dirke. Meni se sviđaju dirke na Korgu M1, a na X3 su otprilike iste. I to je prava stvar. A ujedno, imaš pravi sint a ne samo dirke, i to u 5 oktava.

• 6 months later...
Posted
Da, ima dinamiku, ali kakvu? I sam kažeš, pretvrde dirke. Meni se sviđaju dirke na Korgu M1, a na X3 su otprilike iste. I to je prava stvar. A ujedno, imaš pravi sint a ne samo dirke, i to u 5 oktava.

A mozda da probate roland A 30 ili A37 koji imaju odlicnu dinamiku (samplove sa 7, 10 layera ...)

Mekane dirke. To je bio standard dugo godina u svetu. Ne prodaje se cesto jer ko ima ne prodaje. Ali nadje se. Bilo je na rumskom par puta.