Bukira Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 Za one kojima je promaklo, Adobe je danas zvanično najavio novu verziju paketa programa Creative Suite 5. Među brojnim novitetima InDesigna CS5, napomenuo bih mogućnost različitih dimenzija stranica, pasuse koji se najzad mogu prostirati preko više kolona, paleta Layer slična Illustratorovoj, unapređen rad sa objektima i eksport u Flash... Za više informcija o novitetima InDesigna CS5 klik ovde Link to comment Share on other sites More sharing options...
MontSAT Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 sviđa mi se novi Gap tool... kao i prečica za corner efektima... a ne sviđa mi se, il to ima negdje da se podesi, kad rotiram neki objekat recimo 90 stepeni, ne rotira ga iz centra nego se pomjeri.... to mi se na CS4 po defaultu nije dešavalo. treće, ne vidi se onaj status bar prilikom exporta u pdf, tj dokle je stigao, ne znam jel to samo kod mene, neki bug ili nešto treće... :angry: što se tiče mog utiska, ima alatki čija je dostupnost sada bolja, možda sam imao prevelika očekivanja, al očekivao sam nešto više od InDesigna u verziji CS5, nešto novo... :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
MontSAT Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 a ne sviđa mi se, il to ima negdje da se podesi, kad rotiram neki objekat recimo 90 stepeni, ne rotira ga iz centra nego se pomjeri.... to mi se na CS4 po defaultu nije dešavalo. omg, od traganja za nečim novim, potpuno zaboravih kliknut onu ikonicu za centar na početku tulbara ;) do mene je... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukira Posted April 24, 2010 Author Report Share Posted April 24, 2010 treće, ne vidi se onaj status bar prilikom exporta u pdf, tj dokle je stigao, ne znam jel to samo kod mene, neki bug ili nešto treće... Nije bug, to je jedan od noviteta i omogućava rad u pozadini dok, recimo, traje eksport u veliki PDF. Ako želiš da vidiš progres, otvori novu paletu Background Tasks (Window > Utilities). Link to comment Share on other sites More sharing options...
MontSAT Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 a viđeh da ima ta paleta, hvala u svakom slučaju :) inače, jedna scripta što mi je radila na CS4 ne radi na CS5 :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
headcutter Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 A potpisivanje slika direktno iz meta descriptiona? :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
gervasius Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 Meni se svidja Mini bridge i sto fotke napokon mogu da se rotiraju kao u illustratoru. Dobra novost je i kod fontova koje program sam instalira ako u pekidzu postoji postoji folder sa fonotovima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukira Posted May 2, 2010 Author Report Share Posted May 2, 2010 Ovo sa fontovima je zaista odlična stvar, naročito za štampare i ljude koji rade u grafičkim studijima sa puno različitog materijala i mnoštvom fontova. Samo treba voditi računa da se folder u koji se smeštaju fontovi obavezno nazove Document Fonts, samo u tom slučaju ih InDesign vidi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts