Jump to content

Haiku ptice


Geza
 Share

Recommended Posts

Primećujem naravno. Mnogo više greši zato sam sad u ovoj mutnoj fazi. Šalim se, ali stoji da je izuzetno kompleksan AF sistem i da se još privikavam na njega. Kod 40D je bilo lako AI fokus + centralna tačka i udri. Ovde je zeznuto jer za ptice u letu je mnog bolje i preciznije kada uključiš sve tačke u praćenje ili bar centralnih 9. Ovo lepo funkcioniše kad ptica leti naspram plavog neba ili vode ali.. U šumi je to još uvek jedna centralna tačka jer okolo ima svašta lišća granja pa džabe taj superiorni sistem a činimi se da se sa jednom tačkom brže pogubi od mog starog 40D. E sad nešto je i do fotografa a ima tu u onim кастом функшнс još dosta oga što treba proučiti i isprobati. Malo je bolje odkad sam podigao brzinu autofokusnih polja na fast. :D

Link to comment
Share on other sites

Jako lepe fotke Gezo, drago mi je da vidim da nova masina sljaka lepo, jos samo da ti otkrijes tu sve te fore i fazone oko tih settingsa i ima da razbija.

 

Od slika mi se najvise svidja druga nekako, stvarno je haiku, samo ja bi to skroz drucagije cropnula i malo bi pojacala boje, nekako mi deluje isprano... a mozda je i do monitora... sve u svemu bas lepo :)

Link to comment
Share on other sites

Isprobavam novi 7D ovih dana. Po jedna zeba, plava senica i gačac. Za kraj i jedan čisto dokumentarni fazan. Da ne pomislite da 7D sam muti, može on i oštro samo ga ja malo zezam :D .

 

00_azeba.jpg

 

00_asenica.jpg

 

00_agacac.jpg

 

00_afazan.jpg

 

 

Ova prva je prelepaaaaa Gezoni dragi ;) i ono samo oko istooo sjajnooo

 

Korisno i lepo da koristis taj novi D7 o jeeeeeeeeeee <3

Link to comment
Share on other sites

E tako se to radi. Znači 40D dolijao? Fotografije? ma ništa ne valjaju, nisu ljute :) :) Druga po meni. Kao što Katarina kaže, napucaj boje.... Ma u stvari, još ti to u vodu pa peri... da bude blajhano, još svetlije ...Plava senica baš mi se svidja!

 

A kokoška, ko kokoška... Jo eroš čirke poprikoš

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...