Jump to content

sorenson squeeze


santino

Recommended Posts

Nedavno sam imao priliku da budzim gomile filmica u swf jer mi je trebalo za jedan cd koji su kasnije linkovani kao externi swf-ovi iz glavnog. Neki su bili dugacki i 18 minuta. E tu se dragi sorenson ukucavao najgrdje i zadavao mi takve muke da sam mogao da profulam rok. Ostavio sam rendering na oba kompa uvece i ujutru su me sacekala oba ukucana. Sve ponovo prerenderovano do 6 popodne na 3 kompa. Mnogo puta se desilo da iskompresovani jednostavno ublokira, stanu i slika i zvuk, a nekad samo slika, svejedno nelepa stvar. Onda sam skontao da se swf-ovi ukucavaju redovno pri reprodukciji posle desetog minuta iako je rendering bio gotov i sorenson nije prijavio nikakve greske. Nakon toga morao sam da smanjim kompresiju na 300(nesto)kb/s a zvuk na 96kbps i onda je radio mada sam neke morao da kompresujem opet. U 6 je bila prezentacija cd-a, ja sam zavrsio u 5.15 i uleteo u taxi sa akauntom, kod klijenta smo bili sa 10 minuta kasnjenja i od tada proklinjem squeeze4.

E sad mozda sam ja trebao biti organizovaniji, ali kad te alatka zezne kad se ne nadas poprilicno popizdis, ko se nadao da cu morati da sve renderujem tri puta i proveravam svaki put. Mozda jednostavno postoji neki trik u setingsima ili nesto, na internetu nisam iskopao nista o ovom bagu. Testirano na svim masinama paralelno od pII do p4 i macg4 i uvek su se ukucavali u istom momentu.

Mozda postoji i neka opcija koju nisam skontao ali nakon zavrsene reprodukcije ekran ostaje crn, ne bas kao sto sam zeleo tako da sam na play dugme ubacio akciju da kad je kliknuto izadje novo stop dugme i blinka sa text go back.

 

Eto samo da prenesem iskustvo i mozda ce nekom posluziti da se bolje izorganizuje, a mozda mi neko ukaze na moju gresku.

 

pozdrav

Link to comment
Share on other sites

uopste, koji kompresor je dobar za swf? Sta raditi sa videom, ok ovaj cd je prosao ok, ali za sledecu stvar moram nesto drugo da smislim. Fajlovi su mali ok, ali turiraju cpu samo tako, pa na nekim masinama poput p41500 je malo zapinjao sto deluje suludo. Malo je nezgodno pisati na cd-u minimum requirements 2 Xeon processors with 2gb ram

Link to comment
Share on other sites

iskreno nisam puno radio sa videom u flashu, ali po recima onih koji jesu sorenson je najbolji.

mada opet verovatno bi ti bilo bolje da kompresujesh nekim proverenim softverom kao npr. premierom pa da vec kompresovan video importujesh u flash preko built in sorensona.

naravno sa minimalnom kompresijom.

Link to comment
Share on other sites

to je problematicno u smislu vremena jer veliki fajlovi imaju obicaj da ukucaju komp ili jednostavno traje po par sati, komp je p4 2,8 sa 1gb rama, mozda bi nesto jace bolje radilo posao, ili neki g5 buduci da se mac pokazao kao bolja varijanta za ogromne fajlove, mozda zbog swapa koji je bolje resen, kako god bilo sorenson ostaje jedina opcija po pitanju vremena. Filmovi koje sam kompresovao bili su 720x576, no i to je problem. Vec na p4 1500 dolazi do zaglupljenja flash playera. Neka optimalna rezolucija koja dobro radi i na pIII 500 je 320x240 u 360kbps sa 15fps kompresiji i naravno playable scalability, takodje 2pass vbr ume da ukuca masinu, tako da je 1pass bolje resenje. U sorensonovom helpu su mogli da napisu neke testove i optimalne settings-e, a ne da se cackamo sa testiranjem. Sto se tice grafickih, one su ok, cak i one od 4mb rade posao sa 320x240. Sto se tice flv nisam jos probao nista, ali ne verujem da bitnije menja karakteristike.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...