Jump to content

Nema CPU rendera danas...


nex999
 Share

Recommended Posts

Bump nije jos supported :)

Radio sam s onim sto je bilo na raspolaganju...zasad nema bump/normal mapa i izvora svetla (trenutno ima podrsku samo za HDR mape).

Relativno brzo napreduju i ubacuju nove stvari, sledeceg meseca bi trebalo da izbace verziju sa puno novina.

Link to comment
Share on other sites

^Tako je...

 

Ceo setup ove scene je izgledao ovako-

 

Izvoz .OBJ iz maxa. Uvoz u Octane, instant preview sa default osvetljenjem. Klik na objekte (kao color picker u PS-u) za dodelu materijala, tweak za svaki (glossiness), slajder levo-desno...import HDR mape, obrnuo kameru kako zelim, jos jedan klik da kazem sta je fokus, malo slajdera za ISO, vignetting, shutter speed, i to je bilo sve. Sve u realtime, jer iako je karta spora, nisam cekao dugo na kvalitetan preview, jako brzo se vidi sta valja izmeniti...ceo setup ~10minuta.

 

Evo jos jedan test, na jednoj starijoj sceni doduse...

 

de88si.jpg

 

 

...koju sam izabrao bas zbog toga sto sam rodio mecku podesavajuci u Vray-u boju automobila i stakla a da bude onako kako meni odgovara. Ovde je to bilo bas smesno brzo.

 

Ne kazem da je u pitanju revolucija i sl. Ali mi se svidja, i mislim da stvar obecava :)

Link to comment
Share on other sites

Sta je to smesno i u cemu je onda poenta kada uporedjujes dve razlicite stvari?

 

Uporedjujes octane koji je interaktivni renderer sa vrayom koji nije i kazes kako je interaktivni render brzi za setapovanje scene. Pa normalno da jeste zato sto odma vidis sta radis u njemu.

Zato sam i rekao da bu u RTju koji je isto interaktivan to odradio za 5 minuta

 

Link to comment
Share on other sites

Izvini, nesporazum.

U vreme kad sam napravio ovu scenu, graficka je samo vrtela viewport a C2Q6600 je renderovao...a GPU akceleracija je bila maltene na pocetku.

 

Poenta nije u tome sto poredim interaktivni render sa vray-om, vec u onome sto pruza danas matori hardver, kroz GPU akceleraciju. Koliko-toliko udoban rad i brzinu. Vec osecam da se ponavljam kao papagaj, ali da i ovde napisem, da ova tehnologija zaista obecava. Bila ona koriscena kao Vray RT, iray, ili nesto trece.

Link to comment
Share on other sites

ne problems :)

Kapiram koliko je to dobra tehnologija i koliko ubrzava workflow. Ja imam RT od kako se pojavio i koristim ga redovno za neke stvari mada manje nego sto sam mislio... uglavno radim fino podesavanje svetla i atmosferu u njemu- ono na sta normalno ode najvise vremena da se odradi kako treba

Link to comment
Share on other sites

Ma nex super je ovo sto si uzeo da iztestiras nemo se uopste nerfoziraš. Izgleda ovde neko ne kapira da se radi o unbiased renderingu, koji vrši daleko komplexnije proračune od vraya etc... za tako kratko vreme za koje si izrendao ovu scenu to je i te kako velik napredak.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Memorijsko zauzece (popunjeno geometrijom i teksturama, plus HDR mapom solidne velicine, je OK, s obzirom na 512MB rama, zauzece je bilo ~50%, tako da tu ima lufta.

Rezolucija je vec problematicna. Nikako ne moze vise od 1280*720, za vise od toga, puca aplikacija, tj. resetuje se graficki drajver. Ima fora da se to izbegne (Win Vista i 7 resetuju drajver cim im neka aplikacija "preuzme" graficku), ubacivanjem jednog reda u registry, medjutim to kod mene samo odlozi crash.

Prema iskustvima ljudi sa njihovog foruma, GTX260 moze da izgura 4 megapixela render i otprilike je neki minimum za vece rezolucije.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...