Jump to content

Recommended Posts

Ima dosta dobrih, a meni najbolja 6.

 

Zašto muškarac mora da bude bar pola koraka ispred žene? Kao prvo.... i kao drugo..... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je ovo sve nekako škljocanje. Ne vidim uopšte vezu između svih ovih fotki, a ni neku posebnu priču ni na jednoj. Jedina zanimljiva mi je ova devojčica sa sladoledom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ I jeste skljocanje.

 

 

^^ Posto ja najvise fotografisem sportove i slicne brze stvari, ovo sve je za mene nepoznato i strano u tom smislu da navodno imam slobode da ne moram toliko da se opterecujem tehnikalijama kao kod stvari koje inace fotografisem. Inace sam navikao (a i moram priznati da volim), da mislim o tehnickom dijelu najvise, tako da mi ovo dodje kao nesto sto mogu iskoristiti za razmrdavanje iz ustaljenih okvira. Jedino sto sam do sada proucavao u ovom zanru fotografije je nekoliko vas sa DZ, dva dokumntarca o Bresson-u i BBC-jev serijal The genius of photography. U svemu tome sam nasao jedan mali licni izazov (koji je opet iznutra mali tehnicki izazov - jbg. inzenjerska posla), a to je da pri setnji uspijem da fotografisem ljude koji mozda nesto rade ali da me pritom niposto ne primjete da ne bih nista remetio. Jako je tesko da izvucem procenat iskoristljivih fotografija jer treba pogoditi naslijepo radnju. Eto to je nesto zbog cega ovo radim.

 

 

Hvala vam za komentare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedan mali savet. Ako već hoćeš da snimaš "s kuka" koristi uvek isti širokougaoni objektiv. Ako imaš samo zum, uvek ga podesi na istu žižnu daljinu. Neko vreme snimaj gledajući kroz tražilo, a vremenom ćeš naučiti koliki ti je kadar i imaćeš manje grešaka. Zamišljaj da imaš tražilo ispred oka, čak i kad ti je aparat u torbi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Under, puno hvala za vrijeme.

Ovakve stvari radim sa "naprednim" kompaktom A650 IS i uvijek mi je zum na najsiroj poziciji ali to je u ovom slucaju svega EKV 35mm. Generalno, postavka mi je uvijek sledeca: 35mm zoom, manuelni fokus na 1.7m (posto je mali senzor u pitanju sa f2.8 imam DOF otprilike 1.2-8m), zatim M mod sa bar 1/500s (ako uslovi dozvoljavaju) i oko vrata mi je uvijek i svjetlomjer pa svako malo provjeravam i po potrebi korigujem vrijednosti. Film ne koristim za ovakve stvari, samo ponekad ako se nesto desi bas ispred mene, a ja sjedim na klupi npr. pa da nekako mogu da prodjem neprimijecen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

19 je odlicno ukomponovana samo probaj da uradis nesto sa nebom , sa licem tog coveka (koje je u senci)...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Hvala za komentar. Da, sa licem bih nesto i mogao da pokusam ali nebo tesko, i na originalu je izgorelo jer je fotografisano u kontri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

9. cia burazeru cia. 19. i ova djevojcica sa mamom skroz interesantna.

 

E da i slazem se da su ne povezane, i ja istu muku mucim, generalno imam dosta slidza koje jedna s drugom nigde veze. Odlicno bi bilo da sebi zadas neku temu prije izlaska i onda samo to ganjas (ja probo par puta bezuspjesno :( ).

Share this post


Link to post
Share on other sites

moram da priznam da kada gledas fotke skrolujuci nekom relativnom brzinom chak dobijas utisak da si na mestu deshavanja i da te svi ti ljudi gurkaju i prolaze pored tebe... vrlo je zivo... vrtoglavo...

 

 

edit: jedino sto mi bode oko je "obrada"... neke su pre-eksponirane a neke pod-eksponirane... sto u sustini moze da doprinese ovom mom gore pomenutom utisku... ali radije bih da budu nekako ujednachene...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prije svega, hvala vam na komentarima.

 

 

@bokan:

U pravu si za temu. Za sada istrazujem mgucnosti ovakvog "lova", nadam se da cu uspjeti da stignem dotle da mogu da imam usku temu.

 

 

@...creatrix...:

Upravo to je i bio cilj, ne ometati ih u guzvi, drago mi je da je neko vidio isto sto i ja :) Prihvatam kritiku za obradu. Sada je malo lakse od kada sam pazario svjetlomjer pa je greska manja i lakse popravljiva, ali i dalje je tu jer malisa ima jako mali dinamicki opseg pa kako u trenutku predjem iz sijenke zgrade na cistinu oblaka ne mogu bas svaki put da na brzinu kompenzujem dobro te imam cesto pregorjele ili potpuno crne dijelove fotografija. Kada imam vremena za mjerenje i podesavanje nema problema ali kada u trenutku vidim nesto interesantno a prelazim iz hlada na otvoreno...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...