headcutter Posted June 2, 2010 Author Report Posted June 2, 2010 I dalje ne razumes, uzeo si deo iz konteksta, ni jednom nisam planirao da zamenim meso kikirikijem. Poredjenje je napravljeno upravo tako da uporedi red velicina u kalorijskom smislu. Poslednjih nedelju dana me kopkalo da zamenim voće za koštunjavo voće (orasi, kikiriki, bademi etc.), sad ima lepih “pečeni – bez soli”. Dobio sam veoma jednostavan odgovor: “100gr kikirikija je u osnovi identično belom mesu od 250gr, šta bi te više zasitilo?”. Point taken! Znaci nesto me je kopkalo, ovako sam dobio jednostavan odgovor koji mi je objasnio da se to ne isplati. JA sam parafrazirao izjavu doktorke, nisam hteo da napravim univerzalni zakon "Meso je bolje od kikirikija", niti je to bila osnova za poredjenje. Ako ne razumes, i trazis slamku da se zakacis, stvarno nemam nacin da ti odgovorim na ovo ako ne zelis da me razumes/cujes. @kobajashi Poslednjih 5 godina sam proveo u totalno nezdravom zivotu sa puno sedenja i bez razmisljanja o tome sta unosim, da ne spominjem da nisam gotovo uopste jeo voce a povrce je bilo sa strane. O tome sta unosim i koje sve rizike sta donosi trebalo je mnogo ranije da se zapitam. Ovako kapiram da sam mnogo blize pravoj kvalitetnoj ishrani. Vec smo nekoliko puta razgovarali o ovome i neke stvari koje mi trebaju su trenutno van mog jelovnika dok se proces gubljenja tezine ne izgubi, nakon toga cu dobiti mnogo bolji raspored koji ce mi omoguciti da unosim sve sto je potrebno + da odrzavam tezinu
Bukinjo Posted June 2, 2010 Report Posted June 2, 2010 ma sve je ok i bez napetosti. Banalno receno, za skidanje kilograma je dovoljno imati kalorijski deficit, sto ti imas. Ja pricam o sledecem nivou, gde ne zelis da imas 80 kila, sa 25% masti, nego sa 15%, a to neces postici konzumiranjem hrenovki i sl... Ovo je malo ozbiljniji pristup, koji ce te jedini dovesti do one trece slike gosn. transportera ;). Obrazuj se kroz vreme, uzmi citaj koju knjigu, kad vec ulazes vreme i energiju u sve, neka bude na nivou :). Poz
iguana Posted June 2, 2010 Report Posted June 2, 2010 moram da iskoristim ovaj topik da se malo pohvalim - od 1. marta, dakle za 3 meseca, sam skinuo 10 kila, sa 103 na 93. Mesec dana sam isao na brzo hodanje u teretanu (zbog mekse podloge na traci lakshe mi je bilo da trchim tamo nego napolju), ali sam prekinuo sa tim posle mesec dana jer mi ipak nije prijalo ni da brzo hodam sa tolikom masom. Nastavio sam 2 meseca sa zdravijom hranom - minimalni unos gaziranog (pre sam znao da popijem 2 like koce na noc - sada popijem toliko za nedelju dana), nista ne jedem posle 8 osim zitarica, pijem oko 5 litara vode dnevno (od cega oko 2 litre mineralne zbog elektrolita), smanjio sam unos secera, jedem mnogo vishe povrca (rukola, maslacak, sremush...)
banne Posted June 2, 2010 Report Posted June 2, 2010 ^ a koliko si visok ako ti je problem bio brzo hodanje sa 103 kile ?
headcutter Posted June 2, 2010 Author Report Posted June 2, 2010 @ Milos - svaka cast Banalno receno, za skidanje kilograma je dovoljno imati kalorijski deficit, sto ti imas. Da to je koncept trenutni Ja pricam o sledecem nivou, gde ne zelis da imas 80 kila, sa 25% masti, nego sa 15%, a to neces postici konzumiranjem hrenovki i sl... Ovo je malo ozbiljniji pristup, koji ce te jedini dovesti do one trece slike gosn. transportera ;). Ma razumem ja to, Statham je bio zezanje jer me Damjan prozvao tako kada me prvi put video Obrazuj se kroz vreme, uzmi citaj koju knjigu, kad vec ulazes vreme i energiju u sve, neka bude na nivou :). WIP, ali sa svim obavezavama ovo mi trenutno predstavlja najbolji nacin, kada se priblizim 90, onda cu porazmisliti sta je finalni cilj.
iguana Posted June 2, 2010 Report Posted June 2, 2010 ^ a koliko si visok ako ti je problem bio brzo hodanje sa 103 kile ? 185...ali ja imam problema sa desnim kolenom koja su prethodila kilazi
banne Posted June 3, 2010 Report Posted June 3, 2010 @iguana au. poznato mi to, ja sam dogurao na 120 kad sam slomio nogu :/ ( na 190cm)
ugac Posted June 3, 2010 Report Posted June 3, 2010 Upravo sam skrcao koleno. Shta to treba da znachi? :unsure:
ugac Posted June 3, 2010 Report Posted June 3, 2010 Imati bliski susret sa zhivom i mrtvom prirodom pri brzini (okvirno) od 80ak km/h. Proizvod susreta par dubokih posekotina, shkripanje i neposlushnost na savijanje. Plus bolovi. Ukratko to. Mirovanje narednih mesechak dana. Odosmo u off.
MESSmedia Posted June 21, 2010 Report Posted June 21, 2010 Aloooo, shto vam je ljudi, vi ste bre computer geekovi, sto vas boli ku*ac za kilazu, ovo ono? Ja mislo ovo je neka cool skupina ljudi ovdje na zoni, a ono .... Headcutter, druze, jesi li ti svjestan da BROJIS dok JEDES, i to nesto sto ocima NE VIDISH?? Kakve bre kalorije, i ostale trice, bre, vi ste svi u zescoj zabludi! Mislim, razumijem potrebu da budes zdraviji, ali vjerujem da bi identican efekat koji imas postigao i da si pomjerio tu debelu guzicu (bez uvrede, ja imam 124 kila na 180 visinu, tako da je ovo ono k'o u my nigga fora :{), pa se ne ljuti, ali cemo mi da se ljutimo ako ovo kazu neki fit metrotipovi ... ... jel'), i natjerao organizam da trosi zalihe koje si mu obezbijedio. Visak aktivnosti bi uzrokovao manji i rjedji osjecaj gladi - ako se dobro sjecam, to ima veze sa nekim kishelinama i sl. koje se oslobadjaju dok je organizam aktivan, tako da bi se isto tako brzo doveo u red. Tako da mislim da kod tebe radi vise odluka nego to sto brojis, jbg, te kalorije su izmisljene da bi ovi nutricionisti i dokoni bullshiteri imali chime da opravdaju honorare ... Mislim, svaka chast, i izdrzi do kraja, ali kad budes rezimirao svoju situaciju, ne budi u zabludi da ti je digitron pomogao da sredis kilazu, niti neka teta sto te iskorishtava. Vjerujem da je sve u MOZGU, svom sopstvenom. E, sad, to sto nekima od nas treba guranje, jbg, i to je stvar mozga i naravi, mozda i vaspitanja???
Christopher Carrion Posted June 21, 2010 Report Posted June 21, 2010 Vjerujem da je sve u MOZGU, svom sopstvenom. Očigledno. :)
Leon Posted June 21, 2010 Report Posted June 21, 2010 Ne! Ja verujem da je sve u MOZGU, mom sopstvenom a to očigledno nije isto što i svom sopstvenom. :) Sve dok "debeljuce" budu bildale prste po ceo dan na ovoj temi, forumu, netu... i skidale kile gledajući u monitor i mlateći po tastaturi, ova tema će biti besmrtna.
headcutter Posted June 21, 2010 Author Report Posted June 21, 2010 kako god kazes covek, ali iskreno, nije pitanje u brojanju, vec u necemu sasvim drugom. Ja ne bih imao volje ni za jednu od pomenutih akcija sa 135 kilograma. Nije me doktorka naucila da brojim kalorije, vec sam kroz brojanje shvatio koliko zapravo mi malo treba da se zasitim i da imam dovoljno energije za svoje akcije. Danas sam bio na merenju/pregledu i trenutno sam na 101.5 sto je ukupno 34 kile za nesto vise od cetiri meseca. Znam sebe, po svom starom sistemu, ne bih to mogao. Da sam mogao, svakako bih to uradio ranije. Poceo sam da vezbam kada sam skinuo ispod 110 ali je jedan stvar bitnija - to sto sam oslabio mi je dalo tu snagu da se sada vise bavim fizickim aktivnostima i da budem aktivniji. Jbg. Misljenje je ko dupe, svako ima svoje.
Sa1Nt Posted June 22, 2010 Report Posted June 22, 2010 bravo Coso ;) Ja se stoichki drzhim na svojih 88 :D
headcutter Posted August 10, 2010 Author Report Posted August 10, 2010 Skinuo 40 kilograma za 6 meseci. http://debeljuca.com/40-kilograma-za-sest-meseci
kodi Posted August 10, 2010 Report Posted August 10, 2010 RISPEKT! Samo nastavi sa vezbama, sad tu nastaje pravi hard core.
Christopher Carrion Posted August 10, 2010 Report Posted August 10, 2010 Bravo. :) Krv si radio, uradi i ultrazvuk abdomena.
johnny. Posted August 10, 2010 Report Posted August 10, 2010 Neverovatno. Svaka čast. "Klon" do poda.
headcutter Posted August 10, 2010 Author Report Posted August 10, 2010 Hvala svima... Krv si radio, uradi i ultrazvuk abdomena. Opet si gledao House-a do kasno? Ili imas razlog, obzirom da ovaj deo nema smajlija...
Recommended Posts