Jump to content

Recommended Posts

• Replies 196
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
15 godina rada za računarom uradilo je svoje, sedim za kompjuterom 12 sati dnevno, obožavam hranu. Imam 135 kilograma. Rešio sam da to promenim ali nikada nisam verovao u razne tablete, čajeve i slično... Krenuo sam u program i posle 3 nedelje sam oslabio između 8 i 9 kilograma. Već posle druge nedelje shvatio sam da to jedinstveno iskustvo treba podeliti sa drugima, javno, jer je gojaznost bolest, psihička i tako se mora lečiti...

Elem, pokrenuo sam blog na adresi www.debeljuca.com a preporučujem čitanje od prvog unosa http://debeljuca.com/pocinje-put-kojim-se-redje-ide

Ko želi da prati nek izvoli...

www.facebook.com/debeljuca/ je page kojim redovno obaveštavam ljude o novim unosima.

Nisam citao sve postove, ali ako moze da pomogne, evo da i ja dam mali doprinos: Elem, u Austriji koliko sam do sada cuo, nabolja i najzdravija metoda mrsavljenja na bazi analize krvi. Radi se o tome da se posebnom analizom krvi dolazi do rezultata koje namirnice i smetaju i goje i one se izbacuju iz jelovnika. Sta god da je. Danas mi kcer prica da je njen dobar poznanik posle takve analize i odbacivanja iz ishrane svega sto mu je stetilo oslabio, slagacu, izmedju 10 i 20 kg, (saznacu tacan br. kg i vreme) za relativno kratko vreme. I ne samo da je oslabio nego joj je pricao da se vanredno dobro oseca, da mnogo bolje spava, da mu koncentracija ne opada posle rucka kako je ranije bivalo a osetio je i potrebu da se bavi sportom pa je i to zapoceo. Ova metoda je sve rasirenija medju ljudima koji imaju problema zbog viska klograma a dobra je jer nema nikakvog silovanja organizma, raznim dijetama ili uzimanjem hemijskih preparata. Ne znam da li se to i u Srbiji primenjuje ali ako postoje klinike koje rade tu vrstu analize krvi a pouzdane su i nisu neke sarlatanske, svakako preporucujem. Ovde je cena od 280€ pa na vise, zavisi u kojoj laboratoriji se radi i koliko i da li osiguranje to pokriva.

edit:

sad sam saznao tacne vrednosti: smrsao je 23kg, za pola godine

Posted
Ovde postoji neka opšta priča o ishrani po krvnim grupama, ali sam siguran da je taj pristup sa detaljnom analizom krvi mnooogo kvalitetniji i ispravniji.

"...ali sam siguran da je taj pristup sa detaljnom analizom krvi mnooogo kvalitetniji i ispravniji."

Sasvim tacno. Ne samo to, nego na prvom i najvaznijem mestu - to doprinosi zdravlju jer covek jednostavno prestane da unosi namirnice koje direktno stete njegovom zdravlju. Hoces-neces, svi mi jedemo nezdravo, ma koliko se trudili da unosimo zdryvu hranu. Moja zena se ubi od kad smo u Austriji da zdravo jedemo, da u poplavi namirnica, lepo upakovanih i sa zvucnim imenima jedemo bioloski ispravnu hranu. Kupuje iskljucivo samo takvu hranu koja ima taj atest. Ja pak ne verujem u te price mnogo, posebno kad su Austrijanci u pitanju. Imaju oni taj lanac "Ja, natürlich!" kod Bille i Merkura ili Bio kod Spara. Ali kad bilo koga ovde pitam (kad se govori o tome) "Kam gi muve? " niko ne ume da mi odgovori. O komarcima, skakavcima i drugim svitcima da ne govorim. Mozes da vozis od Beca do Insbruka leti a da ti sofersajbna ostana cista (ako nema kise). Cik majci vozi od Subotice do Beograda, pa treba tu spahla da sastruzes sve ono sto leti i nalepi se na staklo. Medjutim kako god, ova metoda je zaista najzdravija jer jedes ono sto smes, a mrsavis. Ovom tipu o kome sam pricao su prvo zbranili musli koji je jeo svako jutro za dorucak! Preporucili su mu meso. Na tu analizu krvi ovde moze ko hoce da ode, nema nikakvih preduslova ili uslova.

Posted

Da da analiza krvi kako ne, i cross tih rezultata sa horoskopom i atmosferskim noise-om... gimme a break.

Molim zainteresovanu osobu iz Beograda, da ode na dva mesta kod nas gde se to radi, istog dana, i da uradi analizu na oba mesta. Onda neka uporedi rezultate, ili jos bolje, neka okachi ovde da se zajedno smejemo...

Posted

Ja ne znam ko i kako to radi u Beogradu, zato sam u prvom postu i imao sumnju spram toga. Ovde je to ozbiljan posao, ne mogu da zamislim da bise neko sarlatanski time bavio, ili da pogresi u proceni, pa taj bi ga ugasio dozivotno. Da ti lekar nesto prepise i da je to poglresno i da od toga imas stete ??!! Evo sad je u toku afera sa neispravnim sirom, sir je zara#en nekim bacilom, fabrika placa preko 2.000€/dan za pretpljeni bol svakom inficiranom pacijentu. A zamisli da ti neko odredi terapiju sta smes a sta ne da jedes i od toga se razbolis? Da skratim, ljudi se opredeljuju za ovu metodu jer nalaze da je najpouzdanija i najzdravija sa sasvim izvesnim rezultatima.

Posted

Probaj npr Forumlab!?

Pa ti sredim extra tacne rezultate i VIP prolaz!? Veruj mi da ne treba posle da idesh po drugim labosima.

Citam ovaj tvoj post i blog, svaka cast i mene ceka to.

12 godina za stolom je ucinilo svoje. 195 i 125kg..bar kad bi skinuo tih 25...Posto sam stalno i na terenu (montaze i sl) probao sam par dijeta i umalo se nisam polomio , ipak to treba strucnije nego samo pomeriti tanjir. Cuo sam i za tu krvnu analizu, uskoro ce moj dobar prijatelj (koji je u tom poslu) da krene sa tim, odnosno uvozom reagenasa i testovima, pa cu vam javiti rezultate is prve ruke. NIsam freak i nisam se vakcinisao tako da zlobne komentare preskocite :) Imamo i mi fat`s pravo da malo shetamo trbushnjake hehehehhe.

Posted

Još jedan "tip".

Neproveren od mene lično, ali uspešan kod proverenih ljudi (kojima lično verujem).

Svakog jutra sipaj u čašu malo jabukokovog sirćeta (poželjno domaćeg), napuni čašu vodom i dodaj tome dve kašike meda.

Inicijalno, to nije lek za mršavljenje, već se koristi za poboljšanje opšteg zdravlja (ljudi kažu da se i mnogo bolje osećaju dok to redovno piju), a i usputno se i mršavi od toga (možda ne mnogo, ali mu dođe ko bonus ;) ).

Posted

Svojevremeno sam naleteo na sjajne radove iz kampanje "gojaznost je samoubistvo".

Elem, posto je slika > 1000 reci.

Evo ti dodatne motivacije.

post-16956-1268581714_thumb.jpg

Istraj !

Posted

Samo napred.

Ja imam slican, problem, mada manje kila. Nekada sam bio sportista i izgledao kao playboy, a sada sam samo debeo... :). Od kompjutera pored kilaze itd. otisao je i vid, uskoro cu morati i naocare, nesto mi je i kosa sumnjiva... mada brijacu glavu u tom slucaju... e zivote... kako da ne jedem posle od muke? :D I ironija, dok sam vezbao imao sam 119kg-a, a sada imam 115kg i izgledam 3x deblje :)

Sve je u glavi, i nikakve tablete i gluposti, jednostavno treba probusiti kasiku, pa cak i ako neko nije fizicki aktivan, smrsace dosta. Osetio na sebi i poznajem jos ljudi koji su bukvlano prestali da jedu i smrsali, evenutalno i malo setali. Poslednji covek, moj burazer za nekih 7-8 meseci sa 135kg-a na valjda 85-90kg sada ima, samo je prestao da jede i setao. Nije bas najzdravije ni tako drasticno, ali uspeva.

Posted

Jao, krvne analize i specijalne dijete ;)

Ako hoćeš da budeš teži, unosi više kalorija nego što trošiš.

Ako hoćeš da budeš lakši, unosi manje kalorija nego što trošiš.

Potpuno je svejedno da li ćeš jesti u MekDonaldsu, Snikerse, kuvanu piletinu, da li jedeš jednom ili sedam puta dnevno, sve dok unosiš manje kalorija nego što trošiš.

I to je cela mudrost, ne zavaravajte se da postoji prečica ili magija (izuzev nekih medikamenata) koja će učiniti da stvari budu brže, lakše ili bezbolne.

Posted

^

a sta je sok terapija?

si razmisljao da ubacis proteinski sejk kao zamenu za obrok recimo. uz jogurt, mleko?

tamo negde kad dodjes do 110. mogao bi da ides u gym sa tom tezinom bez ikakve muke.

Posted

3 razlicita sastojka (jedan od njih je jogurt na primer) x1l od svakog. To mi je za ova dva dana. Necu da konkretno navodim da ne bi neko mislio da je to dobitna kombinacija i pratio isti sistem, i napravio sebi neko sranje.

Posted
...Potpuno je svejedno da li ćeš jesti u MekDonaldsu, Snikerse, kuvanu piletinu, da li jedeš jednom ili sedam puta dnevno, sve dok unosiš manje kalorija nego što trošiš.

I to je cela mudrost, ne zavaravajte se da postoji prečica ili magija (izuzev nekih medikamenata) koja će učiniti da stvari budu brže, lakše ili bezbolne.

....

A jesi ti to probao? Poshto ja jesam.. I nije to u opshte tako samo kao opushteno... Na jedno par meseci mi se zivot sveo na brojanje kalorija.. kao zena.. I nije pomoglo.. U opshte.. Jer nije tu fora.. Lepo covek kaze da nisu samo kalorije nego i masti koje unosis..

Apsolutno te ne znam, ali imam iskustva sa prekomernom tezinom, i nemoj da pricash tako jer nisi probao sigurno, da jesi znao bi bolje.

Jeste, u globalu tako.. Al objasni ti meni kako da ja smrsham kao on a da ne troshim vishe od sat vremena dnevno na to. Jer vise od toga nemam jer radim uvek prekovremeno.

Lako je nekome ko ima vremena za sebe, shta ce mo mi ostali?

Posted

Da ne ulazim preterano u detalje, godinama se bavim ishranom i vežbanjem, skupljam informacije i skoro sve (što ima smisla) isprobavam. Umeo sam da skinem i po 25-30 kila u tim svojim eksperimentima i posle silnih dijeta koje su se bitno razlikovale jedna od druge, mogu da zaključim da je, u principu, jedino bitan kalorijski deficit.

Kad se ispune neki minimalni uslovi, kao što su odgovarajuća količina proteina, vitamini/minerali, esencijalne masne kiseline, poreklo ostatka kalorija je više-manje nebitno i stvar izbora. Preciznije, čovek treba da bira hranu uz koju će duže ostati na dijeti bez kojekakvih padova i iskušenja i samim tim, doći do cilja.

Ja stvarno nemam problem da upamtim osnovne podatke o hrani i napravim grub dnevni proračun. Mislim, svaki čovek pamti milion kojekakvih podataka, kalorijska vrednost osnovnih namirnica je stvarno trivijalna stvar. E sad, ako se ti osećaš kao žena zbog toga... ;)

Što se tiče utroška vremena, tu stvarno ne vidim problem. Uostalom, ako jedeš manje, manje ćeš vremena i trošiti na celu priču ;) Jedino bez čega ceo postupak (dijetu, skidanje kilaže, kako god ga nazvali) smatram poprilično manje efikasnim je neka forma vežbanja s opterećenjem. Par sati nedeljno je dovoljno, a korist je višestruka.

Stvarno ne bih da čoveku zagađujem temu, ali dijeta ne mora da bude mučenje, treba samo malo planiranja, rešenost da se uspe i dosta vremena. Ako želiš, možemo da razradimo temu i objasnimo neke stvari, nemam ništa protiv.

Posted

To su dva koncepta potpuno razlicita.

Jedan je "naucio sam sta treba da jedem i kad i zivim dobro, imam viska par kilograma koje znam kako da skinem"

Drugi je "nemam pojma sta da jedem pa jedem sta mi se najvise svidja, imam 50 kilograma viska i nemam vremena za fizicku aktivnost"

Iz drugog u prvi se ne ide lako... Resenje sam nasao "koje funkcionise za mene"ideja bloga jke da pokrenem ljude da nesto urade po pitanju sebe, nemora to da bude tezina.

Ja sam nasao: "dobio sam spisak sta da jedem, da ne bih fantazirao, to radi, i skidam kile, a moj dnevni raspored nije promenjen"

JBG ne kako god da se hranis kada ti neko pored tebe jede parce torte ne mozes da ne pozelis, osim ako si celog zivota mrzeo slatko... sto verujem da su retki.

Posted
Ja sam nasao: "dobio sam spisak sta da jedem, da ne bih fantazirao, to radi, i skidam kile, a moj dnevni raspored nije promenjen"

Pa što bi se i menjao? Rekoh ja da tu nema neke mudrosti, kad hoćeš da smršaš samo treba da jedeš manje nego što ti treba za održavanje i da to radiš određen broj dana (nedelja, meseci...) dok ne dođeš do postavljenog si cilja :)

Inače, koliko vidim iz tvog spiska, stavljen si praktično na minimum kalorija kako bi se maksimalno ubrzali rezultati. Nadam se da tvoj supervizor zna šta radi i da povremeno mora da ti da malo odmora, jer konstantno uslovno rečeno gladovanje nije održivo na duže staze.

Što se tiče torti ili bilo čega drugog, ja ne verujem u dobru, lošu, dozvoljenu i nedozvoljenu hranu. Kad se čovek malo informiše, sve može da se uklopi u dnevni meni. Okvirno, naravno, nije potrebno računati sve na treću decimalu, kao što mnogi misle. Kome je to teško uvek ima alternativu, da jede večno istu hranu, da angažuje nekog ko će doveka da brine o njegovoj ishrani i težini ili da se lepo vrati na staro :)