Jump to content

Recommended Posts

Posted

15 godina rada za računarom uradilo je svoje, sedim za kompjuterom 12 sati dnevno, obožavam hranu. Imam 135 kilograma. Rešio sam da to promenim ali nikada nisam verovao u razne tablete, čajeve i slično... Krenuo sam u program i posle 3 nedelje sam oslabio između 8 i 9 kilograma. Već posle druge nedelje shvatio sam da to jedinstveno iskustvo treba podeliti sa drugima, javno, jer je gojaznost bolest, psihička i tako se mora lečiti...

Elem, pokrenuo sam blog na adresi www.debeljuca.com a preporučujem čitanje od prvog unosa http://debeljuca.com/pocinje-put-kojim-se-redje-ide

Ko želi da prati nek izvoli...

www.facebook.com/debeljuca/ je page kojim redovno obaveštavam ljude o novim unosima.

• Replies 196
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Bez slika koje bi pratile tvoj napredak sve deluje malo prazno ............ Mislim da bi fotke podstakle mnogo vise ljudi da rese problem sa viskom kilograma ... i samim tim poboljsaju svoje zdravlje .........

Kao covek koji je 15 godina radi sa ljudima koji zele isto sto i ti ili zele da dobiju na misicnoj masi znam da te ceka TEZAK put ali zelja za skidanjem viska nepotrebnog omotaca i zelja za zdravljem moraju biti jaci od sampite , krempite i kulena ....... Ali kad postignes zeljeni cilj osecaces se kao da si iz Fice seo u Ferari!!!

Navijam za tebe da uspes ......... i da ovo leto prosetas najbolji "six pack" na plazi ..............

Posted

Bice onda za sledece leto six pack ............ bitno je da izdrzi ....... ali jednom kada pocne da nazire svoje trbusne misice nema povratka na staro ........... u to sam siguran

Posted

Slike ne znače mnogo... realno čuo sma da Božen skuplja ljude koji su na različite načine oslabili i onda im plaća po par hiljada po reklami da kažu da su oslabili od Turbo Šlanka. Mada sam verovatno mogao da postavim na početku :D sad je kasno već sam oslabio :P

Posted
Bez slika koje bi pratile tvoj napredak sve deluje malo prazno ............ Mislim da bi fotke podstakle mnogo vise ljudi da rese problem sa viskom kilograma ... i samim tim poboljsaju svoje zdravlje .........

Kontam da slike čoveka koji ima 135kg i čoveka koji ima 126kg ne bi baš puno podstakle. Ne bi se tu videlo ništa epohalno pa kapiram da zbog toga nije okačio.

Posted

Nije ni sad kasno za fotke ........... jer imas jos dosta da skidas ........... A slike bi postavljao na recimo svake dve nedelje a to bi bio podsticaj

Nisi napisao sta je od fizickih aktivnosti na programu (ili sam to propustio)?

Posted

Možda bi to kačenje slika svake dve nedelje vršilo pritisak na njega da mora da nastavi jer se očekuje to od njega. To može biti i pozitivan pritisak i negativan.

Svaka čast hedkateru, i na temi i na volji i na uspehu.

Posted

Fora je što sam dobio jako dobru podršku a nisam hteo da idem sa tim slikama. Hteo sam da bude self accomplishment blog, malo sam izgubio pravac u tom smislu, nisam želeo da bude ličan, sajt kao moja prezentacija, više kao motivacija drugima.

Videću da iskopam neku sliku koja je predhodila svemu ovome... razlika od 1cm nedeljno u obimu se baš ne vidi na fotografijama... videćemo.

Btw. Što se tiče fizičkih aktivnosti, program je napravljen po mojim trenutnim aktivnostima, znači zero. Drugi problem je što za mene do neke težine od 110 kg nije ni preporučljivo da se bavim bilo čime. To mi je glavna ideja da dodjem u dvocifrenu zonu do leta... a posle da bude u paketu plivanje i dalje mršavljenje.

Posted

Uuu, svašta se muškarcu ponovo ukaže na horizontu kad skine nekoliko desetina kilograma od tih sto i kusur.

A ako baš i ne ide - umesto tog six pack-a, ili kako se zove, prošetaš neku plavušu... Više će ti zavideti!

bar bih ja.

Posted

frank ...... c,c,c

U zurbi sam kucao kao i sad jer sam na poslu ..................

-"zapeo" sam kako kaze frank ........ jer mi je stalo ne samo do naseg prijatelja forumasa vec do svakog mladog coveka koji ima problem sa kilogramima , bio to manja ili visak ............ Svakodnevno vidjam mlade ljude koji izgledaju kao ***** sto je porazavajuce ...... o njihovim fizickim mogucnostima da i ne govorim jer skoro da ne postoje

- ne vidim zasto ne bi mogao da se bavis fizickom aktivnoscu ............ voznaj bicikla, hodanje na traci , teretana ............ ko ti je rekao da nisi za fizicku aktivnost ...........

- ne bih zeleo da se "doktorici" mesam u posao ali sa ovakvom dijetom ..... da rezulati ce biti brzi u prvo vreme ali ne i dugotrajni ...... ali .........

.............................

Posted

Možda i ovo pomogne!

http://www.mojnutricionista.com/

Pokušaj da pronađeš na netu ebook koji je pisao Tom Venutto i koja se zove "Burn The Fat, Feed The Muscle". Knjiga je više namenjena za one koji vežbaju, ali mnogo govori o samoj ishrani. Kada skineš to sa neta, obično u kompletu idu tri ebooka - gore pomenuti i još:

1. Foods that turn into fat i

2. Foods that burn fat

Najtoplija preporuka.

Posted

preporucujem wing chung efikasno je ( ili ko nema tu mogucnost moze da trci i da promeni jelo komplet salate samo belo meso bez hleba i riba) tako ces naj brze smrsati

a treba i dobra voljaaaaaaaaaa jel bez toga nema nista ;P

evo ja treniram wing chung & krav maga super je

Posted

@mr.big :D salim se covece :)

ja skroz podrzavam ovo, i sam bi trebalo da uradim isto... samo ja cu ti poslati fotke bez brige

:))))))))))))))

Posted

a) ne jesti posle 20h

B) ne preterivati sa slatikishima

c) jesti voce u normalnim kolichinama u ravnim vremenskim razmacima (na 2h)

d) jesti cheshce a manje (kolichinski) i zdravije

e) izbaciti hleb iz 2 obroka po mogucnosti

smrshah 18kg za 2 meseca letos :) sad idem u teretanu 4-5-6x nedeljno u zavisnosti od treninga i ostaje samo odrzavanje :)

Posted
d) jesti cheshce a manje (kolichinski) i zdravije

Ja sam čuo i onu teoriju da nije dobro jesti češće u manjim količinama jer tako želudac non stop radi u umara se. Kao treba mu dati vremena i da se odmara nekad.