GAF_Marija Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Uglavnom se ne usudjujem da postavljam svoje radove ali iskreno me je zanimalo vase misljenje za ovaj rad.Unapred da kazem da ja nisam podesavala tehnicki deo u renderu,da jesam verovatno bi losije ispalo jer sam tada tek ucila max. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ganga Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Ako fotografije treba koristiti u enterijeru u ovolikoj meri, ovo je čini mi se najbolji način za to! Baš mi se svidja prizemlje i to što si zaronio u neke metropole čim si prešao prag. + što slika oživljava ovim bazenčićem sa leve strane i ovom centralnom magistralom. Kao da mi kaže: "E kad kad si ušao, sad moraš da putuješ!" :) I kao bekstvo iz grada - ovaj beli sobičak gore, gde možeš da ugovoriš aranžman ili radiš na miru bez da ove slike postanu iritantne. E dve sitnice koje mi zapadoše za oko,a nisu ostavile najbolji utisak su naziv METROPOLIS u izlogu koji mi više liči na neku modnu kuću iz 80tih nego na trevl agenciju i možda ove bele pločice u prizemlju. I da, možda ove sijalice na plafonu malo više sakriti... Tako da, smeli se češće što se mene tiče! :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
kovja.nick Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Uglavnom se ne usudjujem da postavljam svoje radove ali iskreno me je zanimalo vase misljenje za ovaj rad.Unapred da kazem da ja nisam podesavala tehnicki deo u renderu,da jesam verovatno bi losije ispalo jer sam tada tek ucila max. Pregrada u formi Hotela Wynn!? Interesantno! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAF_Marija Posted February 23, 2010 Author Report Share Posted February 23, 2010 Ganga Tvoje zamerke su na mestu.Mada ja to nisam tako gledala.Meni se svideo font i zato sam ga stavila :)) Sto se plocica tice ni meni se nije svidelo ali tu vise nisam imala vremena da biram , pa sam kao sitnicu ostavila da bude tako,mada sam zelela da bude tako belo,krem da bi enterijer delovao svetlije. I samo jedna zamerka tebi, ja sam zensko :))) kovja.nik Pregrada u formi Hotela Wynn!? Interesantno! Hvala,ali to nije pregrada to je pult :)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ganga Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 HEhehe, marija mu dodje prilično jasan znak kog si roda :) mislio sam reći "što se zaroni u neke metropole čim se predje prag" a u onom licu rekoh obraćajući se nekom imaginarnom posetiocu ne tebi :) p.s. gde nestadoše plakati? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukinjo Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 zasto ne vidim ni jednu fotku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAF_Marija Posted February 23, 2010 Author Report Share Posted February 23, 2010 domen mog prijatelja na kome su zakacene fotke je u kvaru,nadam se da ce problem biti otklonjen u toku dana :)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukinjo Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 evo radi. generalno, ne svidja mi se kako si hijerarhijski elemente postavila. Previse je kao dzungla, sto metropola i jeste, jelte, ali ne mislim pozitivno, prosto su nesagledivi elementi, fali ti da procistis prostor. nisam siguran da je ovakvo resenje rasvete dobro. sa ova 2 elementa levo i desno koji seku duplu visinu na pola. pult mi odskace, stoji sam u prostoru. svidja mi se iluzija kontinualnog kretanja saobracaja u odnosu na osu ulaza, zanimljiva je efekat postignut. sa druge strane nisam siguran za ove vertikalne pruge na spratu, takodje plafon na galeriji mi je nedefinisan. smeta mi sto ova stampa zajedno sa ovim podom daju iluziju prostora, a u plafonu toga nema. Ne mislim da si i plafon trebala da uradis u stapmi, samo da bude manje tvrd, "meksi". ova visina ti je omogucila da okacis beskonacan broj nekih jednostavnih visilica koji bi u odnosu na zidove levo i desno (koji su tu nebo) izgledali kao "zvezde", mislim da bi obogatila prostor dosta. takodje, deo spustenog plafona iznad stola u prizemlju mi nije najsrecnije resenje. spusteni plafon ispod galerije, na koji se nadovezuje print bi bolje izgledao da si mu napravila skrivace i ubacila neko svetlo, nikad ne volim kad se se forma ovako lepi za plafon direktno. ovde si koristila Pariz i Las Vegas? :) da? da si isla na NYC nasla bi dosta stilskih elemenata, kako u art deko fazonu tako i u nekon andergraund stilu koje mozes da recikliras za enterijer. nije ovo lose, ali fali malo promisljanja, inace, imas par smelih stoseva koji nisu razradjeni kako treba. ovo je na prvu loptu ovako, nesto se zurim! poz! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAF_Marija Posted February 23, 2010 Author Report Share Posted February 23, 2010 Nisam sigurna da sam razumela sve sto si mi rekao ali hvala na komentaru.Verujem da ima mesta za razradu i poboljsanje ( uvek ga ima) ali uvek to zavisi od vreman koje imas a kako je meni ovo prvi i jedini rad iz enterijera ja sam zadovoljna postignutim.Iskreno meni je ceo deo sa plafonom ne razradjen ali nisam imala vreman i za to. Sto se tice zatega gore na galeriji u crvenoj boji,one su tu morale da postoje posto drze konstrukciju galerije a stavila sam ih da budu crvene kako bi se sjedinio donji i gornji deo ( odnosno prizmelje i galerija ) .Pkusavala sam da sve povezem u jednu celinu, da sva ta konfuzija sa bojama ima smisla. Poenta rada je bila da se klijent oseti atmosferu tih gradskih metropola jer je inace turisticka angencija specijalizovana za to. Sto se tice NYC postoji i on :) samo to nije mozda najkarakteristicniji deo.Ovaj deo gde se putem ulazi u ulicu jeste deo NYC i ceo taj zid pravo. Inace osmisljeno da je da se pojave gradovi sa skoro svih kontinenata.Levo imamo Parz,desno Las Vegas ( inace moj omiljeni),desno pored Las Vegasa prekinuot ovom policom je Kuala Lumpur i pravo je NYC. U opicu rada je to lepo prezentovano samo sto je rezolucija postera mala pa se ne moze jasno procitati. Hvala svima i na kritikama i na pohvalama :)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukinjo Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 da, vidim sad NYC, nisam primetio Empire sb... Sta me nisi razumela? da nisam pisao za dzabe, rado cu da pojasnim, dosta sam konfuzno zbog zurbe izneo misljenje. Ovo je cetvrta godina? tako? Da, takodje mi smeta ovoliki znak na ulazu, totalno je disproporcionalan i font je upitan. Pozdrav Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAF_Marija Posted February 23, 2010 Author Report Share Posted February 23, 2010 smeta mi sto ova stampa zajedno sa ovim podom daju iluziju prostora, a u plafonu toga nema. Ne mislim da si i plafon trebala da uradis u stapmi, samo da bude manje tvrd, "meksi". nisam bas razumela na sta si mislo i da li si primetio da je plafon ceo ogledalo sto bi znacilo da kada pogledas gore ista je iluzija kao i dole jer se preslikava. ova visina ti je omogucila da okacis beskonacan broj nekih jednostavnih visilica koji bi u odnosu na zidove levo i desno (koji su tu nebo) izgledali kao "zvezde", mislim da bi obogatila prostor dosta. jasno mi je na sta mislis samo mislim da bi opeteretile inako vec prenakicene zidove ,pod i ostalo.mozda u onom delu iznad galerije jedino... Naravno ok je tvoja kritika,kao sto rekoh uvek moze bolje,i ja sama nikada nisam 100% zadovoljna,ali treba biti realan pa kada je nesto generalno dobro dobro je kada nije nije :)) a ti se nisi izjasnio Link to comment Share on other sites More sharing options...
okmijun Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 ...i dalje ne vidim sliku aj okaci ponovo jos jednom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
okmijun Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 domen mog prijatelja na kome su zakacene fotke je u kvaru,nadam se da ce problem biti otklonjen u toku dana :)) sta prijatelj ti drzi http://imageshack.us/ ???? :) :) :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAF_Marija Posted February 24, 2010 Author Report Share Posted February 24, 2010 ja evo sada vidim,ne znam da li je jutros bilo problema sajt se zove svetnauke.org :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cool Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 interesantno, sareno, ali je problem u tome sto oko nemana cemu da se zadrzi jer sve vristi! poenta je, po meni, u kontrastima npr. (banalizujem) crno na belom, rapavo na glatkom, metal na drvetu.... jer to oko najbolje "pamti". toliko od mene :) P.S. obrati paznju na opciju za kameru "apply camera correction" :) jer su vertikale krive Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAF_Marija Posted March 7, 2010 Author Report Share Posted March 7, 2010 hvala na savetima Link to comment Share on other sites More sharing options...
okmijun Posted March 7, 2010 Report Share Posted March 7, 2010 interesantno, sareno, ali je problem u tome sto oko nemana cemu da se zadrzi jer sve vristi! poenta je, po meni, u kontrastima npr. (banalizujem) crno na belom, rapavo na glatkom, metal na drvetu.... jer to oko najbolje "pamti". toliko od mene :) P.S. obrati paznju na opciju za kameru "apply camera correction" :) jer su vertikale krive Da, to stoji, mnogo detalja, i mozak ne konta celinu, al to i nije toliko bitno, jer kada bi fizicki usao u ovaj prostor to bi bilo drugacije, za prezentaciju JESTE bitno, inace CAMERA CORRECTION jeste dobar al ne treba ni preterivati, jer i foto optika isto to pravi, inace render/ projekat 10/ 10 samo napred.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAF_Marija Posted March 8, 2010 Author Report Share Posted March 8, 2010 Da, to stoji, mnogo detalja, i mozak ne konta celinu, al to i nije toliko bitno, jer kada bi fizicki usao u ovaj prostor to bi bilo drugacije, za prezentaciju JESTE bitno, inace CAMERA CORRECTION jeste dobar al ne treba ni preterivati, jer i foto optika isto to pravi, inace render/ projekat 10/ 10 samo napred.... hvala okmijun,ova podrska mi puno znaci :)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAF_Marija Posted January 7, 2014 Author Report Share Posted January 7, 2014 Posto sam vec obecala postavicu ovde deo iz diplomskog rada. Za sada je samo 3d , videcu za ostatak. Imam neka pitanja vezana za render ali da ne objasnjavam mnogo i ne uticem na vas, pogledajte pa recite sta mislite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ganga Posted January 8, 2014 Report Share Posted January 8, 2014 Zamisli da uhvatis ovu tvoju kucu i bacis je da se kotrlja niz brdo. Bolje niz planinu. E sa nje ce prvo da otpadnu razne neke kindjurije kojima zapravo tu i nije mesto. Npr one merdevine, privezane zavese i bar jedno 70% ovog "zelenila". Kao da si zelela da ubacis u kucu sve sto si nasla na internetu. :) Ako bi se to sredilo, eksterijer mi deluje skroz ok. Sto se tice enterijera, previse mi sve sljasti, i deluje kao da je enterijer projektovalo nekoliko ljudi, a jedna od njih je žena fudbalera. Ima dobrih stvari ali su pojedene drugim ne tako dobrim. Ima tu sto sta komentarisati, ali o tome drugi put... Sto se tice rendera, svaka cast, obzirom da si skoro pocela da ucis. Sve u svemu, good job. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAF_Marija Posted January 8, 2014 Author Report Share Posted January 8, 2014 A kako bi se ti popeo na krov a da ne stavis te meredevine? Te meredevine su tu zbog svoje funkcije ne estetike. Necu da sada pisem kontra komentar i da mnogo objasnjavam ali sto se zelenila tice ja bih ga sigurno dodala jos vise kada bih gradila ovaj objekat. Po meni je zelenilo ono sto oplemenjuje prostor i cini toplijim ali dobro, stvar ukusa ;). Ako je enterijer kao da ga je projektovala zena fudbalera onda da mi nadjes nekog fudbalera pa da se uklopim u konstataciju. U svakom slucaju ja ni ne ocekujem da se muskarcima mnogo dopadne jer jeste pravljen po meri zene. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ganga Posted January 8, 2014 Report Share Posted January 8, 2014 Te meredevine su tu zbog svoje funkcije ne estetike. Da li si onda morala da ih postaviš kao najdominantniji element ulične fasade? Ako si planirala da se ravan krov koristi ovo nikako nije način da to rešiš. Sa druge strane, ako su servisne, to svakako nije mesto na kom bi trebalo da se nalaze, bar ne te boje i forme. Za zelenilo ne mogu više da se složim, ali opet nije način da se oplemeni prostor tako što ubaciš XX tuja i isto toliko tropskih biljaka i završila si posao. Ako ti je važan deo koncepta zelenilo, onda bi trebalo da si od koncepta krenula u skroz drugom pravcu. Zelenilo se projektuje sa podjednakom pažnjom koliko i sve drugo. Teško da je ovo što ti pišem stvar ukusa, a ovo o pravljenju po meri žene tek ne kontam, čak nigde nisam čuo za takav termin. Čuo sam da je sad hit da se projektuje kuća po meri psa ili mačke, ali po meri žene... Pitao bih te da li je ta žena devojka ili udata, sa decom ili samica, ali avaj, samo nek je po meri žene. Ja mogu da garantujem da bi ti slične stvari reklo 95% pismenih arhitekata bilo da su žene ili muškarci, čak bi to bilo daleko grublje. Kroz par banalnih primera sam pokušao da ti skrenem pažnju na neke greške u koracima. Na tebi je da proceniš da li ćeš to prihvatiti kao relevantno, ili reći da sam običan muškarac kom se ne sviđa ženska kuća. Ako izabereš ovo drugo, a ovo je jedini projekat postavljen u poslednjih 6 meseci komotno može da se ugasi ovaj deo foruma. (ko što Pail reče) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAF_Marija Posted January 8, 2014 Author Report Share Posted January 8, 2014 Sto se mene tice mozete da radite sa ovim delom foruma sta vam je volja ja nisam ucestvovala u njegovom formiranju niti sam duzna da ga odrzavam u zivotu. Cinjenica je da svaki projekat ima neku manu. Odnosno da onaj ko posmatra sa strane i tu je da kritikuje se ne trudi da vidi pozitivne stvari vec trazi greske. Sa druge strane onaj ko je radio na projektu jedini zna koliko je detalja pokusavao da uklopi odnosno da tako kazemo izabere manje zlo. Ja ne sumnjam da moje resenje ima detalje koji su mozda mogli da budu drugacije izvedeni a mozda i nisu. Kada bi se krenulo redom i ja sada objasnjavala zasto je to moralo tako a ne ovako trajalo bi u nedogled. Elem, hvala tebi sto si zapazio te detalje imacu to u vidu ali pitanje je da li bi to moglo da se promeni a i meni nije izgledalo toliko estetski neprihvatljivo kao tebi ocigledno. Ja se nisam bavila pejzaznom arhitekturom u ovom radu. Odnosno to svakako nije bila primarna stvar za ovaj rad , u svakom slucaju to je opet tvoj licni utisak i ima veze sa licnim ukusom ne sa samim nekim pravilima koja postoje. Znaci tebi se nije dopalo zelenilo ok, primljeno k znanju. Inace ove jelke su tu postavljene kako bi zaklanjale pogled sa ulice s obzirom da je to dole juzna strana koja koja je trebala maksimalno da se iskoristi a da ipak ne narusim privatnost. Sada su postvaljene nisko da bi objekat mogao da se sagleda . Od svoje profesorice urbanizma nisam dobila negativan komentar za zelenilo pretpostavljam da bi imala stogod da kaze na tu temu da nije bilo u skladu sa opstim konceptima projektovanja zelenila. Sto se enterijera tice volela bih da tih 95 % arhitekata sami govore o tome na sta ih asocira i da li je dobar ili ne, ne vidim kako ti mozes da govoris u ime tih 95%. Ti si rekao svoj licni sud i na osnovu licnog utisak prokomentarisao a ja sam tu da branim svoj rad. Izmedju ostalog to je jedna od uloga autora bilo kog rada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
:HGT: Posted January 8, 2014 Report Share Posted January 8, 2014 Marija mislim da bi trebala da naucis da bolje primas kritiku... Ja licno mnogo vise cenim kritiku, koja pokazalo se, mnogo konstruktivnija od bilo koje pohvale da je nesto dobro odradjeno... Preispitujes svoje i tudje stavove pa dodjes do boljeg resenja, sto naravno ne znaci da ne treba da branis svoje stavove... Ovde su ljudi koji su iz iste struke kojom se ti bavis ili ces se baviti, neko sa manje neko sa vise iskustva, ali ne neupucene osobe kojima nesto po defaultu treba da se svidja ili ne... Mislim da komentari koje dobijas imaju neku tezinu, jer mi se cini da ljudi objektivno sagledavaju stvari i nije nikome u interesu da te kritikuje ili hvali ako ne misli tako... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAF_Marija Posted January 8, 2014 Author Report Share Posted January 8, 2014 Umem da prihvatim dobronamernu kritiku koja govori o dobrim stranama rada a ujedno i onim na kojima bih mogla da poradim. Kritika koja u sebi sadrzi 95% grubosti i uvredljivosti nije dobra kritika i nije nimalo konstruktivna. Zanima me kako bi ti reagovao kada bi ti neko napisao da je tvoj rad projektovan kao da ga je projektovala zena fudbalera. U svakom slucaju na svakom je da kaze sta misli a na meni da stanem u odbranu svog rada a da pritom ne uvredim licnost osobe sa kojom vodim diskusiju. Ovde retko ko pazi na nacin na koji se izrazava i vrlo cesto se osoba koja je pokazala svoj rad oseca napadnuto i omalovazeno sto dovodi ili do toga da se povuce i ne komentarise dalje ili da krene u odbranu sebe i onoga u sta je uluzio svoje vreme ,rad i trud. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts