PaunEsDur Posted January 29, 2010 Report Posted January 29, 2010 U dilemi koji program da odaberem, odlučio sam se da isprobam njih nekoliko, zahvaljujući jednomesečnom periodu besplatnog korišćenja, koji danas većina programa nudi. Oduševio me je InDesign CS4 jer ima u sebi sve ono što je neophodno za savremeni prelom, a o lakoći za rad ne treba posebno trošiti reči. Računajući da mi je za prelom jedne slikovnice dovoljan period od mesec dana, a isti period je dovoljan i da se nađe sponzor za kupovinu programa, ja sam prionuo svojski na rad, jer je poznato da se najbolje uči kada sa alatom radite neki konkretan posao ... Skinuo sam sa Adobeovog sajta trajal verziju, instalirao sve lege artis, kad ono: avaj, posle nekoliko dana InDesign je počeo čudno da se ponaša, najgore je bilo to što je prilikom zatvaranja programa brisao polovinu svojih subfoldera! :mellow: I, dabome, nije bilo šanse da nastavim rad bez preinstalacije! Ali, priča se ponavljala samo posle nekoliko uspešnih sesija ... Pokušao sam i sa preinstalacijom Vindovsa: dan-dva bi bilo kao sve u redu, a onda Jovo-nanovo! Zanima me da li se još nekom od vas ovo dešavalo, i ako jeste: koji mu je andrak? Zastao sam i sa poterom za donatorima, jer me je strah da posle skupe investicije ne doživim isto, (kod nas je, ako sam dobro video, InDesign CS4 $900!).
boric Posted January 29, 2010 Report Posted January 29, 2010 А, да ти ниси покупио неку "сиду"? Ово "дан-два би било као све у реду" потврђује сумњу, али не мора да значи. поз.
PaunEsDur Posted January 30, 2010 Author Report Posted January 30, 2010 А, да ти ниси покупио неку "сиду"? Ово "дан-два би било као све у реду" потврђује сумњу, али не мора да значи. поз. Сумњајући на то, а због важности посла, више пута сам преинсталирао Виндовс, укључивио потом најновији Касперски, антитројанце, антималварце и слично, све што ми је падало на памет од заштите. Избегавао сам и интернет конекције, и одласке на сумњиве сајтове. Од програма бих инсталирао само оне који су ми неопходни за рад ... Претпостављам да је зминта у оним адобеовим програмчићима који се инсталирају са InDesigner-ом, и имају задатак да отрче код Великог Брата и тужакају корисника програма. Шта ли они јављају сам бог зна, али у мом случају нешто лоше, чим се активирају те самоубилачке опције. Даље, ако је и "сида" у питању, зашто папи само InDesignera, a остало не дира?!! Из овога следи закључак да је "сида" у самом његовом механизму, црко дабогда! Јер сам приметио још и ово: пошто ми не преостаје ништа друго него да га деинсталирам и поново инсталирам, по правилу, код те преинсталације InDesigner се дури, љути, гунђа и подиже се крње, некад без менија, некад без траке са алаткицама ... Тек код преинсталације Виндовса, и поновне инсталације, госн надрндани InDesigner CS4 try се показује у пуној раскоши, да би после првог или другог, а понекад изгура и до трећег укључења, искезио зубе и појео самог себе ...
gervasius Posted January 31, 2010 Report Posted January 31, 2010 Meni se na jednom racunaru desavalo da se indesign cs4 podize bez ikonica i tekstualnih naslova na menijima. Isto se desilo i posle reinstalacije. Na drugim racunarima nisam imao taj problem. Zakljucio sam da je najverovatnije problem u hardverskoj podrsci, ustvari najverovatnije da je taj racunar previse star (6-7 god) za CS4 indesign. Probaj CS3, ne zaostaje on puno za CS4 verzijom.
Bukira Posted February 1, 2010 Report Posted February 1, 2010 Tako je, bilo je problema sa prvim verzijama InDesigna CS4 i starijim računarima sa procesorima koji nemaju SSE2 podršku (AMD Barton na primer). Adobe je to ispravio sa updateom 6.01, tako da, ako ti je to još uvek interesantno, skini ga sa Adobeovog sajta i radiće InDesign CS4 i na starijim računarima.
Recommended Posts