Jump to content

Recommended Posts

Posted

Interesuje me koji mikrofon da kupim, i za koliko para mogu proci da mikrofon ide kako treba, znachi i sa pre ampom ili mixetom (moze i pojasnjenje tih termina) i koliko bi me sve to izaslo (da nema shumova, imam realtek (integrisanu) audio kartu)

Posted

Ниси се баш претргао са дефиницијом потреба за које би узео тај микрофон?

За било шта озбиљније се узима озбиљнија звучна картица са или без претпојачала за микрофон, као и озбиљнији микрофон. Сад, у зависности да ли звучна има или нема претпојачало, се набавља посебно претпојачало....

И тако даље.

Све у свему, требало би да, у случају да хоћеш озбиљно, спремиш пар стотина Еврића (звучна+микрофон).

поз.

Posted
Ниси се баш претргао са дефиницијом потреба за које би узео тај микрофон?

За било шта озбиљније се узима озбиљнија звучна картица са или без претпојачала за микрофон, као и озбиљнији микрофон. Сад, у зависности да ли звучна има или нема претпојачало, се набавља посебно претпојачало....

И тако даље.

Све у свему, требало би да, у случају да хоћеш озбиљно, спремиш пар стотина Еврића (звучна+микрофон).

поз.

Jel zvuchna karta neophodna?? jel tolika razlika u zvuku? ja sam misli ouzeti majk od 100 evra i mixetu od 50 evra ...

imam RealTek audio kartu verovatno integrisanu...?

Posted

И даље не причаш у које сврхе планираш да користиш то?

Напиши нешто о томе шта желиш да радиш, па ће онда неко моћи да ти помогне. Овако се практично играмо глувих телефона.

поз.

Posted

Pa da pevam, profesionalno pevanje (a ne karaoke i one igrachke sto daju na pink tv-u pa kao pevaju a puste playback), da majk moze da izvuche max od mog glasa sa svim db-ima itd..

Posted

^^То значи озбиљан микрофон и озбиљна звучна.

Нисам баш експерт за микрофоне, али капирам да би ти овај био фантастичан почетак:

Rode NT1-A

Такође ће ти требати "поп филтар" и нека добра звучна.

Сад треба да изабереш да ли ћеш интерну (картица за унутар рачунара) или екстерну. Обично су боље екстерне, али не увек и зависи да ли ћеш хтети да носиш на пут или не (рецимо уз лаптоп).

Нађи неку са "фантомском моћи" :lol: и ето среће, ето радости. ;)

Не могу ти саветовати коју, јер сам и себи једва одабрао. :)

Можда евентуално ова или ова.

Рачунај да ћеш тешко проћи испод 300-400е за комбинацију микрофон+звучна.

поз.

Posted

Hvala na odgovoru ali bash 300 evra da nije puno? pa necu ja od mog kompa da pravim studio :D Mislim to za moje roditelje nije puno para ali sobzirom da sam kupio komp za 200 evra onda :D ja ne zaradjujem pa je meni problem imam 5k a sa tim jedva mogu kupiti mixetu a taj pop filter sta je to? mixeta pre-amp ili nesto trece?

Posted

Поп филтар служи да умањи ефекте удара ваздуха у микрофон кад се изговарају одређени гласови, рецимо П и Б, а да притом не утиче на квалитет самог звука.

поз.

Posted

Миксета и претпојачало у случају да не узмеш картицу са "фантом пауер"-ом. Поп филтар, свакако. :)

Постоје и миксете са "фантом пауер"-ом, па ти у том случају не би требало претпојачало.

поз.

Posted

Није то нешто што ће се сварити у једној до две поруке. :)

На жалост, не могу да ти помогнем у смислу да схватиш одмах све, мораћеш да се мало потрудиш.

До тад, пробај ово, можда ти задовољи потребе и уштеди доста новца.

поз.

Posted
Pa da pevam, profesionalno pevanje (a ne karaoke i one igrachke sto daju na pink tv-u pa kao pevaju a puste playback), da majk moze da izvuche max od mog glasa sa svim db-ima itd..

Druze, "profesionalno pevanje" zahteva i prilicno profesionalnu opremu. Evo ja ti preporucujem isto Rode NT1-A sa pop filterom naravno, posle toga jedna solidna mixeta, mozes uzeti proverenu varijantu t.j Yamahu MG16/6FX, HW kompresor ti je must have, preporucujem DBX 266XL i na kraju isto toliko bitna stvar - muzicka kartica, polovan ili novi E-MU 1212m ce biti odlican izbor, sve ispod ovog je gubljenje vremena i para ako ces se stvarno iole baviti ozbiljnim pevanjem, sorry ali ne mozes otici i profesionalno raditi bilo sta sa integrisanim realtekom na maticnoj i mikrofonom od 20 eur.

Posted

Pa gle ja imam oko 100 evra xD a majk sam kosta oko 130 evra (solidan) mixeta 50 evra i audio karta 100 evra to je ukupno 250 evra bez pre-ampa i josh nekih dodataka kao sto je pop-filter itd.. a ovaj http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=6092# koliko je to profesionalno? necu da kupujem 100 puta istu stvar ako nece zadovoljiti moje kriterijume, pre bih uzeo skuplji ali bolji.. ( i jel toliko velika razlika u mikrofonima) ili je to samo cena? mislim logichno sto skuplje to bolje ali od chega to zavisi od raspona db-a? i uz svaki moram imati pop-filter ili ima sa integrisanim sto dolazi jeftinije? i ako neko moze da mi sastavi "pro" ponudu sta mi sve treba i za koliko para. Hvala :_) (btw skontao sam da postoje i mixete sa preampom... jel to bolja varijanta?)

Posted

WOW WOW WOW! Slow down. Ako ti je budzet samo 100 eur onda ne razmisljaj ni o cemu drugom nego o tom USB mikrofonu sto ti je preporucio Boric. Bez minimum 550 eur nema koliko toliko dobrog sistema za snimanje vokala, a i to je minimum minimuma. Tesko je objasnjavati ti bilo sta u vezi snimanja kada ti izgleda trazis jeftino resenje sa broadcast zvukom, nema toga bez love, sorry.

Posted

Ево један конструктиван предлог:

Ако си из Београда, прошетај до гореспоменуте продавнице на Коњарнику, па лепо приупитај људе у радЉи да ти објасне, можда и покажу шта и како, такође да видиш шта ће ти они све препоручити.

Такође, можеш покушати и Румски форум, који се првенствено бави музичком продукцијом. Само, саветујем да пробаш да се сам удубиш у проблематику и да пробаш да пронађеш понеки одговор на нету. Не мислим директно постављањем питања, ниси ни први ни последњи који има овакав и сличан проблем/дилему.

Некако овај начин ми не делује као поштовање људи од којих се тражи савет.

поз.

Posted

Pa to je i problem ja sam iz sm-a, a ovaj rumski forum je dobar sto se tiche tog pitanja :) zato kad odem u ns ili bg moram znati sta hocu da kupim zato se i raspitujem.

Posted

У реду је тражити помоћ, само малко обрати пажњу како то радиш. ;)

Срећно у потрази. Слободно подели резултате претраге овде. ;)

поз.

Posted

Boricu, stvarno se ponosim tobom, cenim te iskreno kao coveka i komunistu, koliko si strpljiv za opersku primadonu kojoj je tesko makar jednom da kaze "hvala". Btw, eno i na Rumskom otisla tema dodjavola.

Posted

Хвала, хвала (ето, рекао сам и за примадону). :lol: :lol: :lol:

Тако понекад покушавам да исправим криве дрине, али очигледно не иде. Човек и даље покушава главом кроз зид. (у преводу, бацио сам око на Румски...)

Шта рећи (са меким Ш и Ћ).

Док се друг члан који је започео ову тему не уразуми мало, мислим да даље развијање теме нема никаквог смисла.

поз.