Jump to content

Sirovi test4


mkicus
 Share

Recommended Posts

Samo ne znam sto ne komentarisu ljudi,mislim animatori?

Vjerojatno nitko ne komentira jer se dobre stvari podrazumijevaju, a čim netko nešto zabrlja, uvijek se nađe netko da iznese svoje mišljenje...

Mislim da je za ovaj slobodniji likovni pristup, sve ustvari jako profesionalno izanimirano i fino to sve skupa izgleda, jedino mi nije jasno zašto štiftve (pegove) drži na gornjoj strani crtaće površine. Kad su pegovi dolje, animator flipanjem lakše provjeri kako animacija funkcionira(bar 4-5 crteža u nizu) ali ne znam, sve je stvar navike...

Link to comment
Share on other sites

super je... steta sto nije veca rezolucija videa... sve je malo busy i haoticno ali kapira se da tako treba...

pokreti su dobro animirani.. maalo su floaty ali to je karakteristicno za neke prve testove handdrawn-a :)

leteci ludak na kraju mi se najvise svidja..

cheerio

Link to comment
Share on other sites

Odlicno! Video sam i tvoje ilustracije, i one su jako dobre. Najvise mi se svidjaju akvareli. Odlicno baratas i animacijom, i bojom i likovi su ti jako zanimljivi i posebni. Voleo bih da vidim sve ovo zajedno, kao zavrsenu animaciju. Mislim da bi to bilo nesto jako posebno sa tvojim likovima i koloritom. :)

 

Pozdrav

Link to comment
Share on other sites

@ikomnen, htela sam da mi likovi trče poletno, ali eto, ispade da skakuću, šta ću... ali nije mi jasno gde si ti video tigra? :)

 

@darac, navikla sam štift da stavljam gore, možda zato što sam levoruka, nije mi problem da listam strane...

 

@zlatantoon i cartman_fat_ass, ako se pose to pose radi tako što se crtaju unapred ključne scene, to onda nisam radila, na fakultetu smo imali vežbe sa tim ključnim scenama, ali animiranje mi je slobodnije ide kada nije isplanirano frejmovima, tako za ovo što sam ja radila samo sam imala početnu scenu u glavi koja mi je naprasno pala na pamet, i koji će lik kako da se kreće i šta će da radi, i tako je sve počelo. onda sam shvatila da mora i da se završi nekako, a da ne izgubi dinamiku sa početka, i zato je sve do kraja haotično sa namerom. ali zanima me koja od te dve metode je pravilnija?

sada mi predstoji mukotrpan deo, jer nema poleta sa početka, a to je da odvajam deo po deo i ponavljam i dodajem jednog po jednog lika, da bi se moglo pohvatati sve i da bi bilo razumljivije kada se gleda prvi put. to mi je neka ideja za dalje. nedavno sam se prvi put usudila da se oprobam u animaciji, i oduševljenje je preblaga reč, sada sve živo oko sebe posmatram kako se kreće i ponaša, životinje posebno, samo me nervira što im se građa nekako raspline dok ih crtam jer mi je pokret najbitniji, možda bi mi tu pomogle ključne scene. te vežbe još nisam postavila, ali napraviću ih od kartona sa pokretnim zglobovima i to ću da fotografišem pa će mi biti lakše da animiram i objasnim ono što sam htela. jako me zanima i kombinacija zvuka/šumova/muzike sa animacijom, tako da ako imate ili znate nešto zanimljivo recite mi da pogledam i proučim!

 

LuckyBug,Djorzgul ,thinker, hvala na podršci! ;)

Link to comment
Share on other sites

ali zanima me koja od te dve metode je pravilnija?

 

Obe metode su PRAVILNE! :D

Najbolje je ako obe tehnike zajedno kombinujes.

Sve to zavisi gde i skim u timu radis.

Kod Straight-Ahead Metode postoji jedna opasnost, i to da ti Figure sve manje i manje postaju ili sve vece i vece. :)

 

Samo Napred!!

 

Pozdrav!

 

Zlatan

Link to comment
Share on other sites

Ma u manjoj rezoluciji mi je onaj poslednji lik sto poleti,gore desno u ekranu,izgledao da ima neke share - kao neki tigric,uchinilo mi se,ha ha,mozda sam bio i umoran a i sama animacija je toliko luda,da svaki put kad je pustim kao da je prvi put gledam.

I nema veze bre za ono skakutanje,lupam ja,bolje je ovako.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...