Jump to content

Animacija od 110 DANA !

Randja
 Share

Recommended Posts

Znam da ce me posle ovoga svi napasti..ali moje misljenje ....samo prvi klip u tom rangu....drugi mozda ima bolju pricu ali ni priblizan za ostale stvari a treci iskreno ne kapiram ni sta je hteo da kaze a jos manje sta je prikazao :(

Blažene nek' su oči tvoje. :lol:

Sve sam više ubeđen da si neka matora drtina sa Zone koja se registrovala da podjebava ljude iz dosade. :D

(Ne kažem da je to loše... samo konstatujem ;) )

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Blažene nek' su oči tvoje. :lol:

Sve sam više ubeđen da si neka matora drtina sa Zone koja se registrovala da podjebava ljude iz dosade. :D

(Ne kažem da je to loše... samo konstatujem ;) )

haahaahaha....vidis to mi nije palo na pamet..ali izgleda da je to bolja fora...barem se ne bih nervirao :D

Znam da ce me posle ovoga svi napasti..ali moje misljenje ....samo prvi klip u tom rangu....drugi mozda ima bolju pricu ali ni priblizan za ostale stvari a treci iskreno ne kapiram ni sta je hteo da kaze a jos manje sta je prikazao :(

Ljudi, ajde lepo svi da batalite na dizajnzonu posto ovde ne vise alex romain, panatomic ili kako se vec zove ovaj lik, peter guthrie i 100.000.000 miliona drugih talentovanih ljudi koji rade svaki dan i ponekad postave nesto na evermotion ili cgtalk.

Ili...

ajde nesto da radimo.

Ljudi, ajde lepo svi da batalite na dizajnzonu posto ovde ne vise alex romain, panatomic ili kako se vec zove ovaj lik, peter guthrie i 100.000.000 miliona drugih talentovanih ljudi koji rade svaki dan i ponekad postave nesto na evermotion ili cgtalk.

Ili...

ajde nesto da radimo.

Imas pravo...:D

Gospodin ciji si film stavio, kola je dobio, render je sa simulacijom svetla,koje render sam izracunava, sejder koji vristi da sam ga vec vidjao u 101 radu.

Ako znas sta radis i ako si duze u ovome ( a rekao bih da nisi jer se onda ne bi lozio imho ), znaces da sa scanline i bilo koji rudimentarni render koji dolazi uz paket, nema simulacije svetla,da moras sve sam da podesis, da sejdere moras da drndas poduze, da kad animiras karaktera moras imati vise kontrola nego kod vozila i da imas cloth koji moras da simuliras, i posle sve da drndas u postu.

Uzeo si Goranov rad od pre 6 godina, i mislis da si sav duhovit, on je lenj da napravi sajt sa onim sto je radio u zadnjih god dana,ali da ima boljih radova ima ohoho.

Gospodin ciji si film stavio, kola je dobio, render je sa simulacijom svetla,koje render sam izracunava, sejder koji vristi da sam ga vec vidjao u 101 radu.

Ako znas sta radis i ako si duze u ovome ( a rekao bih da nisi jer se onda ne bi lozio imho ), znaces da sa scanline i bilo koji rudimentarni render koji dolazi uz paket, nema simulacije svetla,da moras sve sam da podesis, da sejdere moras da drndas poduze, da kad animiras karaktera moras imati vise kontrola nego kod vozila i da imas cloth koji moras da simuliras, i posle sve da drndas u postu.

Uzeo si Goranov rad od pre 6 godina, i mislis da si sav duhovit, on je lenj da napravi sajt sa onim sto je radio u zadnjih god dana,ali da ima boljih radova ima ohoho.

a otkud ti znas da je kola dobio...da koristio je vray..i to treba da podesis...:D...ahhh da scanline..pa ajde sad svi da radimo u njemu posto je to najteze...sto bi radili vray,maxwell.....kad oni sami rade...pihhh

a mogo bi malo da prelistas net pre nego sto lupnes ovakvu glupost

Ti i dalje ne kapiras da se neko iscimao vise njega, i za tri puta krace vreme uradio film.

Da je on jedan nego ih ima brdo.

Btw scanine je pomenut samo na konto toga sto moras sam neke stvari da uradis,a ono jeste Vray ili Mental Ray, pisalo jos na CGTalku, a ja licno u mojoj kolekciji modela imam slicna vozila, muka je naci ih, mnogo velika.

predajem seeeee......ovaj rad je jedno obicno sranje koje moze svaki klinac da napravi..ima mnogo gresaka,dobio je modele na poklon,skinuo je tut..ma sta tut..skinuo je celo setovanje za svetla,render...gotove materijale....pogresno kliko par puta u after afectu....i posle 110 dana(zbog greskeu setovanju rendera)dobio ovaj prosecni rad..koji je neka budala(JA)postavila na jedan forum....a nije znala da takvi radovi ima na svakom koraku(juce uveo net,jutros video da na kompu ima neka ikonica na kjoj pise 3ds max..pa resio da klikne) itd..... Hvala svima na razumevanju!!

Pa ne znam sta se ti vredjas, ti si rekao za drugi rad da ne valja pa niko ne vristi.

Jesi ti radio ovu trku pa te zato pogadja ?

Da se razumemo trka je ok, ali razlog npr zasto ja nisam odusevljen je sto sam video bolje, izvini sto si pomislio da sam ti napljuvao rad, trudio si se jbg. mi nismo ispali korektni sa te strane :(

I da niko nije direktno rekao da je sranje ( to si ti sam izvukao iz konteksta ), a ti si ovde redom sve isprozivao.

Pa ne znam sta se ti vredjas, ti si rekao za drugi rad da ne valja pa niko ne vristi.

Jesi ti radio ovu trku pa te zato pogadja ?

Da se razumemo trka je ok, ali razlog npr zasto ja nisam odusevljen je sto sam video bolje, izvini sto si pomislio da sam ti napljuvao rad, trudi osi se jbg. :(

I da niko nije drektno rekao da je sranje ( to si ti sam izvukao iz konteksta ), a ti si ovde redom sve isprozivao.

Pa ti si prvi reko da sam ja ukrao modele automobila....a licno sam ih pravio ...c,c,c...

@Randja

Kola i helikopter nije dobio nego ih je uzeo , daleko od toga da ih je modelovao.

Ne mozes porediti coveka koji uzme gotove modele + shadere + scene setup + efekte , animira scenu (tockove i elipse) za 5 dana i izrenderuje je za 110 ---- sa covekom , koji modeluje auto + napravi shadere + podesi scenu + nacrta enviroment i posao odradi 5 puta brze.

Nadam se da shvatas razliku , ova animacija nije nista spektakularno i inovativno , verujem da vecina ljudi ovde sa foruma ume da prepozna koliko je truda ulozeno u nesto - ovde truda gotovo i da nema , sem tih 110 dana koliko se mucio racunar - ti dani rendera su posledica takvog pristupa problematici.

ucis max vec DOBRIH

ucis vec 5 meseci..i ono ...pa kao nije nista....nikad mi nisu bili jasni takvi ljudi..al to ti je ovaj nas srpsko seljacki mentalitet....

Druze ja mislim da je rad odlican, jel vidish mozda da sam negde napisao da je losh rad. I ne pametuj.. Sta tebe briga sta drugi misle, samo opusteno. Nekome se svidja, nekom ne. Boze moj sta da svi mislimo isto..

Popij kaficu, uzmi pauzu, pojedi kit-kat.. :D

@Randja

Kola i helikopter nije dobio nego ih je uzeo , daleko od toga da ih je modelovao.

Ne mozes porediti coveka koji uzme gotove modele + shadere + scene setup + efekte , animira scenu (tockove i elipse) za 5 dana i izrenderuje je za 110 ---- sa covekom , koji modeluje auto + napravi shadere + podesi scenu + nacrta enviroment i posao odradi 5 puta brze.

Nadam se da shvatas razliku , ova animacija nije nista spektakularno i inovativno , verujem da vecina ljudi ovde sa foruma ume da prepozna koliko je truda ulozeno u nesto - ovde truda gotovo i da nema , sem tih 110 dana koliko se mucio racunar - ti dani rendera su posledica takvog pristupa problematici.

ma da on je sve skinuo...sta buncas bre??odakle tebi to da on nije modelovao???a da..on se samo hvali kako je to on sve uradio a ustvari ..je samo sve to povezao....uhhh...gnusam se ovakvih ljudi

Druze ja mislim da je rad odlican, jel vidish mozda da sam negde napisao da je losh rad. I ne pametuj.. Sta tebe briga sta drugi misle, samo opusteno. Nekome se svidja, nekom ne. Boze moj sta da svi mislimo isto..

Popij kaficu, uzmi pauzu, pojedi kit-kat.. :D

pa sta mi smeta..eto vidis..sta....pocelo je od rad je dobar...ovo je dobro ovo nije...do toga kako on to nije modelovao kako je skinuo setovanja kako je to nastalo samo od sebe a njemu se pokvario komp pa je rendao 110dana..da sam ja kojim slucajem napravio ovo i utrosio puno vremena znanja i truda......i da mi kaze ovako nesto...mislim da bi mu u roku od 2h zazvonio na vrata...

@Randja

a jel ti shvatas da je on to sve sam MODELOVAO,SETOVAO,MONTIRAO........i na kraju sve to RENDEROVAO na SVOM kompu!!!!

sta ti tu nije jasno?!!?!?

pa sta mi smeta..eto vidis..sta....pocelo je od rad je dobar...ovo je dobro ovo nije...do toga kako on to nije modelovao kako je skinuo setovanja kako je to nastalo samo od sebe a njemu se pokvario komp pa je rendao 110dana..da sam ja kojim slucajem napravio ovo i utrosio puno vremena znanja i truda......i da mi kaze ovako nesto...mislim da bi mu u roku od 2h zazvonio na vrata...

Ma meni je samo cudno tih 110 dana nishta vise. Mislim da je neka vrsta marketinskog poteza, al nema veze.. Al opet sto bi se ti nervirao zbog toga, pa ja da ovako neshto napravim sevao bi od srece i da mi neko kaze da je rad djubre bolelo bi me jaje. Daj ti nama neki svoj render pa da znamo sa kim pricamo, da nas slucajno ovde ne zafrkavas ;)

EDIT: Skontao sam Randja je ustvari Pantural :D

Ma meni je samo cudno tih 110 dana nishta vise. Mislim da je neka vrsta marketinskog poteza, al nema veze.. Al opet sto bi se ti nervirao zbog toga, pa ja da ovako neshto napravim sevao bi od srece i da mi neko kaze da je rad djubre bolelo bi me jaje. Daj ti nama neki svoj render pa da znamo sa kim pricamo, da nas slucajno ovde ne zafrkavas ;)

EDIT: Skontao sam Randja je ustvari Pantural :D

e pa i ja bi voleo da sam on ..a ne da mi je samo tamo neki daleki rodjak :(

All animation working time: 5 days... Rendering time: 110 days... Used: 3ds max 2008 ...

a jel ti shvatas da je on to sve sam MODELOVAO,SETOVAO,MONTIRAO........i na kraju sve to RENDEROVAO na SVOM kompu!!!!

sta ti tu nije jasno?!!?!?

Covek nigde ne spominje modelovanje , samo animiranje i 110 dana.Ako modeling (cele scene) spada u tih 5 dana , nek se covek javi da mu odmah nadjemo ekstra placen posao.Ostaje mi nejasno zasto je modelovao modele koji se mogu skinuti sa neta?

Rad je dobar, niko to ne spori , samo ljudi konstatuju da je utroseno previse vremena.

I sto se ljutis covece , jel ti on neki rod? :)

@@@NIKOLAg

Ne pominje, ali animacija je zapravo njegov car modeling showreel....to valjda podrazumeva da su modeli njegovi. I na ovo gledajte kao na reel a ne na nesto sto bi trebalo da ima ikakvu pricu.

U tih 5 dana nije modelovao automobile ( to je uradio ranije), u 5 dana je animirao kameru..i ostale stvari. Meni se efekti raspada vozila bezveze....sve odradjeno meshbombom, svi segmenti isti, krajnje neuverljivo....bez motionblura cini mi se, ali dobro, to mu i nije specijalnost tako da ne zameram. I jos jednom, ovo je "my cars showreel"..tako i gledajte na to!!! Pozdrav

MNOOOOOOGO SAM PIJAN!!!!!!!!!! POZZZZZZZZ :D :D

edit: I da, ne verujem da neko od nas ima bolju prezentaciju svojih modela(automobila) od njega

Covek nigde ne spominje modelovanje , samo animiranje i 110 dana.Ako modeling (cele scene) spada u tih 5 dana , nek se covek javi da mu odmah nadjemo ekstra placen posao.Ostaje mi nejasno zasto je modelovao modele koji se mogu skinuti sa neta?

Rad je dobar, niko to ne spori , samo ljudi konstatuju da je utroseno previse vremena.

I sto se ljutis covece , jel ti on neki rod? :)

pa da si pogledao ceo klip video bi da pise modeling by pantural,animation by pantural,rendering......a to ti dodje na 3:50 do 4:10 ako te bas mrzi toliko da gledas..a na kraju imas jos dosta informacija...a ako te bas zanima..pogledaj i ostale radove...

"Ostaje mi nejasno zasto je modelovao modele koji se mogu skinuti sa neta?"mislim da je svaki odgovor suvisan na ovako glupo pitanje :(

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...