Jump to content

DEMO SCENA

greent

Recommended Posts

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Po ulaznoj stranici rekao bih da već jesu... :)

Evo šta sam dobio kada sam pokušao da se ulogujem:

Warning!

The flood protection on this site has been activated and you are warned that if you carry on requesting pages you could be banned.

:) Interesantno, meni radi ok... U stvari, ovakvu poruku još nisam dobio.

• 2 weeks later...
vec je bio jedan link na ovaj sajt, ali sad nesto konkretnije :-)

istorijat scene od 1986-2002

http://www.textfiles.com/artscene/history/...ery/yearall.txt

Uje, dok pročita čovek :D Čak sam i sebe našao, ovo je stvarno preopširno :P

Nego... Funtion 2006/Budimpešta u Oktobru! Da li neko planira da ide sem Dafunka i mene? Krećemo iz Subotice u petak, negde oko 8 sa šinobusom za Segedin. Stižemo u BP oko 3-4 poslepodne... Bili smo prošle godine, partyplace je stvarno fenomenalan! Kulturni centar koji se nalazi u mirnom, čistom predgrađu Budimpešte. Prostorija za spavanje, tuš, bife, veliko dvorište. Troškovi: - put od Subotice do Budimpešte (povratna karta) izađe oko 25-30e + ulaznica 10e + hrana/piće... Someone?

mozda se ja nesto izorganizujem, sem ako me ne zakaci neko dezurstvo u civilnoj vojsci.

u svakom slucaju, ako ne bude isao niko sem vas, ocekujem(o) detaljan party report :-)

Nadam se da ćeš uspeti nešto da središ dotle... A ukoliko je problematično da stigneš do 8 u Suboticu, dođi dan ranije pa možeš da prespavaš kod nas... :)

Edit: skoro sam zaboravio... Dafunkova nova pesma sa RKO sa vokalima Makke-a...

Out of Dome (Feat. Makke)

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

dobro izgleda, ali! ipak moram da dam mali komentar na ovaj kao i na ostale asd demoe.

kod ove konkretno produkcije, kada se zavrsila, pomislio sam, 'sta, samo toliko?'. sto se tice ostalih demoa, nekako imam utisak da ne mogu da urade nista zanimljivo bez upotrebe shejdera i ostalih grafickih novotarija. ne kazem da je lose koristiti ih, samo zakljucujem da kad ne bi bilo takve vrste 'post-procesinga' (shejderske), njihove produkcije bi bile vidno prosecne. ja sam licno za neki old school sto se tice hardverske zahtevnosti, zato ostajem pristalica amiga/c64 scene, kao i pc pre-pixelshader2 ere :-)

eto na primer, dva amiga demoa koji ni malo ne zaostaju za pcjem cak ni za danasnje standarde. oba su tbl-ovi, ima tu jos sjajnih ali ovo su mi skorasnji omiljeni :-)

ocean machine (video)

starstruck (video)

drugi je pobednicki sa proslogodisnjeg assemblyja, u combined demo kategoriji. naravno, sve ovo bolje izgleda na pravoj amigi (cak i pod winuae-om :-)

dobro izgleda, ali! ipak moram da dam mali komentar na ovaj kao i na ostale asd demoe.

kod ove konkretno produkcije, kada se zavrsila, pomislio sam, 'sta, samo toliko?'. sto se tice ostalih demoa, nekako imam utisak da ne mogu da urade nista zanimljivo bez upotrebe shejdera i ostalih grafickih Slažem se, demoi iz ASD produkcije puno duguju shaderima i bez tih post-efekata verovano ne bi izgledali tako moćno. Ali efekti nisu razlog zašto sam toliki fan ASD produkcije, već to što jako dobro komuniciraju vizuelnim simbolima i pokretom. I ovaj demo mi se sviđa iz tog razloga. U njihovim demoima vidim duboke poruke i odgovore na pitanja o kojima razmiljam... to su stvari koje nikada nisam mogao da izrazim rečima jer ih mnogo bolje razumem vizuelno.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...