Jump to content
Sign in to follow this  
arhitetka.ns

Studiranje arhitekture u inostranstvu

Recommended Posts

Pozdrav svima, trenutno sam na prvoj godini studija arhitekture na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Relativno sam zadovoljan fakultetom i za sada mi ide prilično dobro.

 

Ono što me interesuje je mogućnost nastavka studija u inostranstvu. Prvo što mi na pamet pada su Italija i Austrija zbog svoje blizine i kvaliteta samih škola u ovoj oblasti.

 

Konkretno, ima li mogućnosti da se posle prve godine ili nekih kasnijih godina pređe na strani fakultet? Pre svega, kakvo znanje jezika je potrebno (posto trenutno vladam samo engleskim, a pretpostavljam da to nije dovoljno), na koji način ide prijavljivanje za određeni fakultet i koliko sve to košta (ovde mislim na troškove života). Takođe me interesuje da li tamo postoje neke stipendije ili druge olakšice za studente kao i da li je bitno sa kakvim prosekom odlazim tamo tj. šta sve utiče na izbor kada se budem prijavljivao.

 

Znači, iskustva, linkovi, adrese, sve što bi moglo eventualno da pomogne. Iskreno rečeno, o inostranstvu razmišljam iz razloga što je i studiranje u Srbiji postalo dosta skuplje a škole u njoj ostale onakve kakve su i pre bile. A treba se obrazovati, što bolje i što više.

 

Zahvaljujem se unapred na odgovorima!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...