Jump to content

Recommended Posts

Posted

Unapred se izvinjavam, ako postavljam amatersko pitanje, posto ja nisam strucan za obradu zvuka.

Interesuje me koji diktafon, tj. marka i model zadovoljava svojim kvalitetom za potrebe snimanje intervuja i kasnije emitivanje istih na radiju. Naravno da nije isuvise skup. Dakle cilj je kupiti dovoljno kvalitetan diktafon za tu namenu, ali ne i previse skup. Interesuje me i u kom formatu se moraju snimati intervjui za radio na diktafonu: WMA, MP3 ili WAV.

Unapred zahvalan!

Posted
Unapred se izvinjavam, ako postavljam amatersko pitanje, posto ja nisam strucan za obradu zvuka.

Interesuje me koji diktafon, tj. marka i model zadovoljava svojim kvalitetom za potrebe snimanje intervuja i kasnije emitivanje istih na radiju. Naravno da nije isuvise skup. Dakle cilj je kupiti dovoljno kvalitetan diktafon za tu namenu, ali ne i previse skup. Interesuje me i u kom formatu se moraju snimati intervjui za radio na diktafonu: WMA, MP3 ili WAV.

Unapred zahvalan!

Kao sto to svugde biva, nema jeftinog a dobrog diktafona. Razmisli o ovim modelima: Sony ICD-B500, Sony ICD-UX71, Olympus VN-5500PC ili Olympys W10, imaj na umu da ti samo diktafon nije sasvim dovoljan pa odma uzmi bubice i neki malo bolji mikrofon...npr stari Shure spotlight C606 je odlican za te stvari.

Posted

Konacno mi je neko odgovorio.

Hvala ti na tome.

Imas li ti iskustva u radu na radiju? Ja nemam.

Da li ce ovi diktafoni koje si mi predlozio da zadovolje ono sto se na radiju trazi?

Posted
Konacno mi je neko odgovorio.

Hvala ti na tome.

Imas li ti iskustva u radu na radiju? Ja nemam.

Da li ce ovi diktafoni koje si mi predlozio da zadovolje ono sto se na radiju trazi?

Imam iskustva, ako ti budzet dozvoljava onda uzmi Sony ICD-UX71, sprava je izuzetno mocna i zadovoljice sve tvoje potrebe za uzimanjem intervjua ili snimanjem bilo kakvih razgovora, UX71 ce ti ispuniti sve standarde koje trazi radio emitovanje, naravno uzmi bubicu i dodatni mikrofon kao sto sam ti vec savetovao, ako planiras da se profesionalno bavis tim poslom onda ce ti to biti dugorocna investicija koja ce se mnogostruko isplatiti.

• 11 months later...
  • 1 month later...