MESSmedia Posted October 3, 2009 Report Posted October 3, 2009 Izgleda mi nemoguce, i bijah siguran da cu na DZ naci neku temu koja se direktno bavila ovim, ali - nema! Ako neko slucajno uputi na neku raniju temu, ZAHTIJEVACU DETALJNO OBJASNJENJE/TUTORIAL PRETRAGE NA ZONI, jer ce to znaciti da - ne znam da je koristim!:{) Dakle, OBAVEZAN sam da prikljucim comp ergeli u firmi, pa se nesto zlurado smisljam da umjesto kupovine neke prosjecne konfiguracije (a treba mi za RIP za wide format printer) - "NESEBICHNO" ponudim moju na kojoj sada radim, a sebi uzmem nesto, ... bolje!? Dakle, trenutno je mashina: Asus p5k-E ploca, E6750 C2D procesor, 4GB Kingston 800MHz DDR2 RAM, ATI grafika, ... 2600 Pro, 2 harda, ... NEC 20WGX2 monitor Cooler master napajanje + Chieftec kuciste i to je to. Mislim da uzmem: Asus P5Q3 plocu, C2Q Q9550 procesor, DDR3 6GB 1333 MHz - 3x2Gb Kingston, asus EAH4770 grafiku iiiii, ... 2 harda - kuciste + napajanje + monitor ostaje staro. DDR3 - nemam pojma koliki je napredak, brzina ... ... u odnosu na ddr2. + zasto u ponudama nema npr 2x2Gb, nego 3x2Gb za DDR3?? I, ako uzmem 2 modula, jel' nesto propustam da iskoristim? Dakle, radi se PS, AI, INDD, malo FLASH, ... NEMA IGRICA, NEMA 3d STUDIA ... ... Pored ovog pitanja sa memorijom, kad smo vec tu - volio bih da cujem i misljenja/savjete o novoj masini, te napredak u odnosu na ovo na chemu sada radim, u smislu - "disanja" masine :{). Ono, rade se fajlovi od visestotina Mb, otvoreno pola adobe CS4 mastera istovremeno, + Total Commander, winamp, firefox i TheBat! ... mislim da je to tako 80 % vremena dok je kompjuter upaljen! any help/info - biti cu zahvalan ...
kobayashi Posted October 3, 2009 Report Posted October 3, 2009 pa ima veze sa dual channel rezimom rada, mada sam na par mesta video da XP nema od toga neke koristi, a da kod Viste navodno daje i do 30% ubrzanja - mada je neproveren i zastareo info, pa se informisi vise na netu. Kako ces verovatno koristiti Vistu ili 7icu, trebalo bi da je bolje resenje dva modula (po mogucnosti ako ploca prima npr. po 4GB). Ako bi uzeo i7, sa ta 3 modula bi dobio vise jer on podrzava trokanalni rezim rada. U tvom slucaju, ako su moduli identicni, dva ce raditi u dual channel rezimu, a jedan u single channel.
Recommended Posts