Jump to content

Canon Pixma ip4500 problem,


bamby
 Share

Recommended Posts

Pre pola sata sam pokušao da odštampaj jednu fotografiju, međutim, štampač neće da povuče papir, tj. mehanizam (glava ili šta ja znam koji deo) koji otvara prorez i povlači papir, sada to ne radi. Počne radnju, čuje se zvuk, ali papir ne mrda.

 

Da li se nekom dešavao sličan problem i kako je uspeo da ga reši?

 

Ko servisira Canon Pixme?

Link to comment
Share on other sites

A odakle si "puštao" papir?

 

Probaj da mu papir daš da povuče iz obe pozicije: od gore, iz feeder-a  i iz kasete;

 

e sad, ja moju pixmicu nisam otvarao, jer fercera besprekorno; al probaj da joj medecinskim bemzinom očistiš točkiće, a ne znam šta bih ti još na neviđeno preporučio.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Šta kako?

 

Pa papir u kasetu a kasetu u printer.

 

Dok se nije pokvario nisam ni znao da postoji ona kaseta. Dok sam danas vrteo štampač po rukama, ispala je iz ležišta, a ja rekoh sebi: Pa ova stvar radi i s druge strane.

 

Međutim, kaseta je, celom svojom površinom, manja od A4 formata, što me je obeshrabrilo u daljim istraživanjima, a i ostao mi jedan plastičan (mat/blurovan) deo u rukama koji nisam znao gde da smestim. Pomislih, bolje pitaj na Zoni, pre nego što đavo umeša prste.

 

Link to comment
Share on other sites

@ bamby

 

Ma baci djubre kad se raspada!

 

To su mi rekli i ovi gde sam ga kupio. :blink:

 

 

A da uzmeš, brate, uputstvo malo, ili da probaš sa Help-om, ipak?

 

To ostaje kao poslednja solucija - pre bacanja. :)

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

E sad ga baci!

 

Kad nas ovoliko namuči.

 

Al prvo proveri šta ti je upalo u onu rupu gore u koju ubacuješ papir inače (da ne koristim teške strane i stručne izraze) i zbog čega neće odatle papir da vuče.

 

Pa me zovi da ga zajedno bacimo, kad i odatle proradi. Sa mosta koji više neće biti Pančevački nego Canonov. Kao Brankov.

 

 

Link to comment
Share on other sites

S obzirom da ta pixma moze da odstampa nekih 40-ak A4 fotki sa jednim punjenjem kertridza (ali se jedna boja, naravno, trosi malo brze od drugih, pa je pitanje da li je ovo brojka koju moze da izdrzi taj najkriticniji ili neka prosecna na recimo npr. 1000 odstampanih fotki), te nije ni imalo smisla omogucavati da se u fioku stavi A4 papri, a i problem bi bio oko mehanizma da se papir ne savija, tj. morao bi stampac prvo da ga izbaci u rear tray pa da ga odatle vuce u deo za stampu.

A ako bi vec morao za A4 da otvaras rear tray, onda mozes papir odmah da stavis tu, tako da se na taj nacin dobio malo jednostavniji i kompaktniji sistem za povlacenje papira iz fioke, pa je i stampac jeftiniji.

 

E sad sto bi ti i A4 papir da gurnes negde u neku fioku da na njega ne pada prasina... Pa kupi neki skuplji model.

Link to comment
Share on other sites

A o čemu ti to sad, živ bio?

 

Canon PIXMA 4500 (kao i 4300 koju ja imam) ima sasvim pristojnu fioku u koju staje a4; ima odličan, iznenađujuće precizan mehanizam za povlačenje papira, koji ne "mulja" tamo i ovamo. 

 

I nije baš ni jeftina gledajući štampače u ovoj kategoriji.

 

Dakle - wtf?!

 

 

Link to comment
Share on other sites

staje, ali u RASKLOPLJENU fioku, pa onda u cemu je poenta stavljati tu A4 kad ti je manje maltretiranje da stavis u rear tray.

Takodje, stavi 250g tu pa vidi kako ce da prodje i onda ce ti biti jasno da je jednostavnije staviti u rear tray. To sa fiokom je mozda zgodno kad se stampa veca kolicina na obicnom papiru koji ima malo problema da stoji mirno u rear tray (tj. da ne pada unapred).

 

U kvalitet mehanizma za povlacenje ne sumnjam, i nisam rekao da mulja tamo i ovamo, vec da bi za papir vece debljine morao da se napravi tako da papir prvo izbaci u rear tray pa onda povuce u mehanizam za stampanje, inace bi se papir lomio. Za ove manje formate nije problem, mada cak i 10x15 izlazi blago uvijen, slicno kao u foto radnji (gde nije problem, jer se koristi tanji papir).

 

Dakle, moja primedba se odnosila na koriscenje fioke za deblje papire koji su osetljivi na savijanje oko valjka manjeg precnika, a ne na kvalitet stampaca i mehanizma za povlacenje papira, jer sam veoma zadovoljan korisinik istog.

 

 

Uostalom, bitno je da je covek otklonio 'kvar', pa bi tema mogla polako i da se zatvara.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...