markovicd. Posted November 4, 2005 Author Report Posted November 4, 2005 pa neke koje sam nasao na netu :D , ccc... :) nego imam jedno pitanje... koliko mi "detalja" treba unutra da bi mogao neki photorealistic render da uradim... znachi "sedista - zadnja prednja , volan , dalje... ?" ono chisto otprilike..
[vlada] Posted November 4, 2005 Report Posted November 4, 2005 moj predlog ti je da ako hoces sve da uradis onda nemoj da koristis meshsmooth ili turbosmooth za unutrasnjost, ali zato malo potamni stakla tako da ces dobiti zeljeni efekat.U radu mozes da sakrijes odredjene delove kola tako da te ne bi usporavali.Mozes i da stavis da ih pokazuje kao kocka tako da nema velike kolicine poligona na sceni, a pri renderu sve normalno, da ne mislis da se nesto pokvario ;) pozdrav!
Valerij Zajcev Posted November 4, 2005 Report Posted November 4, 2005 gume reflektuju crveni materijal nisu valjda od metala?
markovicd. Posted November 4, 2005 Author Report Posted November 4, 2005 khm khm... nije to reflexija :) to sam dao tom delu materija kola :D .. jer me mrzelo sve precizno da oznachavam :)
markovicd. Posted November 6, 2005 Author Report Posted November 6, 2005 update... polako se priblizavamo kraju modelinga ;) , josh zadnja sedista i volan ... i far koji mi pravi ogromne probleme :( ne znam sto... <_<
Valerij Zajcev Posted November 6, 2005 Report Posted November 6, 2005 Brava je prenisko. Spoj taj retrovizor za vratima. Promeni totalno te felne i diskove isuvise su tanke. Tockovi ti izlaze van blatobrana. Za farove bih ti dao savet otkini haubu od modela ispravi branik probaj. Prednji deo kola je lepo zakrivljen i prati vrata ali zadnji deo je u odnosu na vrata ravan. Nadam se da nisam bio brutalan sad :D
markovicd. Posted November 6, 2005 Author Report Posted November 6, 2005 1. ok 2. necu takav je retrovizor :) po referenci 3. hm.... ajde videcu verovatno 4. tako i treba ... to je fazon zato kupuju discove da bi imi zadnji tockovi izlazili za 5-15 cm izvan ;) 5. ok ajde.... ok ok :P
neba77 Posted November 13, 2005 Report Posted November 13, 2005 Ej, ne zanam jel to namerno, ali diskovi su asimetricni i nisu u osovini felne... Ajde ajde jos malo pa zavrsavas.... ;)
markovicd. Posted November 14, 2005 Author Report Posted November 14, 2005 e to je radi fazona... ali zaboravih da vas pitam jel da ostavim tako ili da menjam... ima li neko dobre slike tih kochinica ? bash sam gledao na google ali nisam nasao josh samo da ja sredim prvo far i to je to :)
[vlada] Posted November 15, 2005 Report Posted November 15, 2005 mnogo ti je nesto ravan sa strane.Danas sam bas u gradu video takav auto i nije bas toliko ravan.Fali mu neka linija da bi dobio na agresivnosti!
markovicd. Posted November 16, 2005 Author Report Posted November 16, 2005 ... pa kakvu liniju da mu staviiimm ! :( taman sam mislio da krenem sa renderom... "ex el_finito"
[vlada] Posted November 16, 2005 Report Posted November 16, 2005 pa nekako ti visi taj retrovizor i sa strane je mnogo ravan prednji deo lepo izgleda i sve ali sa strane od retrovizora pa na dalje izgleda kao igracka
markovicd. Posted November 18, 2005 Author Report Posted November 18, 2005 eh... ajde furam dalje ovako... retrovizor popravljen dodata kochnica unutar tocka podebljane malo felne... nego koja boja ? :) ja sam mislio tamnozelena astra... i da imace na sebi nalepnice :P
[vlada] Posted November 19, 2005 Report Posted November 19, 2005 da da pa okaci da vidimo kako sad izgleda.nego samo bih ti preporuco nesto.Ako je vec tuning verzija, dodaj liniju sa strane koja ide iznad zadnjeg tocka i blago preko vrata pa postepeno napravi malu izbocinu da dobije na snazi, a sto se tice boje probaj crvenu, crnu, zutu, plavu mislim da bi te boje lepo isle.
markovicd. Posted November 22, 2005 Author Report Posted November 22, 2005 ne vredi! :)... gotovo krece igranje sa renderom... evo prvi Mental ray test Final Gather + GI :)... svestan sam svih gresaka... pocevsi od farova do "airbaga" ( volana koji je svetao ne znam sto ovako ) :)pa da ne nabrajam ostale... u pozadini cu da stavim zid neke zgrade.... odo da se igram josh :)
Viper Posted November 22, 2005 Report Posted November 22, 2005 Fali ti ono cudo sa stane, zaboravih kako se zove, ide ispod vrata a imas ga u NFS Undergroundu! Spojler, ali ima neko ime, ovako mi je malo prazan taj deo. Za render menjaj materijal stakla, i daj neki veci da se nesto vidi. Zelena mi se nikako ne svidja za kola, pogotovo ova nijansa, ali to je vec stvar ukusa. E da, i smanji debljinu te linije na betonu... [EDIT] I meni je lepsi prethodni render, mislim na kadar, samo izmeni FOV na vecu vrednost
markovicd. Posted November 22, 2005 Author Report Posted November 22, 2005 patience my friend ... soon ... nego daj da vidim sliku spojlera na koji mislis
Viper Posted November 22, 2005 Report Posted November 22, 2005 Evo prvo sto mi je doslo pod ruku, jbga puste zelje :D:
[vlada] Posted November 22, 2005 Report Posted November 22, 2005 da promeni boju i dodaj mu skirts tako se to zove (koliko se secam).Dodaj neke vinile i slicno. Ako te mrzi da sve to pravis samo promeni boju, lepsi kadar i iskljuci dof da se lepse vidi.
Kupam_se_go Posted November 22, 2005 Report Posted November 22, 2005 Evo prvo sto mi je doslo pod ruku, jbga puste zelje :D: <{POST_SNAPBACK}> Brate.... mnogo je mocan ovaj sky.... jer imas mozda blueprints za njega??? I samo jos jedno pitanje.... kako si mislio da stavi taj spojler na astru kad ona ima mnogo manji gepek... ;)
markovicd. Posted November 23, 2005 Author Report Posted November 23, 2005 ok ok ... promenicu birajte zuta / crna / crvena! ? anyway verovatno ce ovakav render da bude (crno beli+neki blagi overlay sa narandzastom :) josh se igram sa renderom /edit... da pozadi ce da budu vrata/ulaz , prozori , kutija za struju , kablovi neki... chisto da upotpunim scenu ;) poz
[vlada] Posted November 23, 2005 Report Posted November 23, 2005 Mogao bih da probas sve tri, mislim da ce tako biti lakse da se vidi sta mu lepse stoji.
markovicd. Posted November 23, 2005 Author Report Posted November 23, 2005 al si mi sada pomogao :))) pa render time mi je 2h15min ... na 640x480 ... bez detalja u pozadini koje treba da ubacim... jbg spor mi komp. pa moram da idem na kompromis :)) jedna boja ... vishe rendera :D
[vlada] Posted November 23, 2005 Report Posted November 23, 2005 Sta koristis za render i sta imas od konfiguracije? Znam da ti nisam mnogo pomogao, ali ja sam tako isto radio pa na kraju ispalo da je neka totalno druga boja lepsa od one koju sam planirao.Nema veze mislim da bi crvena bila lepa za ovakav model.
markovicd. Posted November 23, 2005 Author Report Posted November 23, 2005 1.6 p4 , 512 SDR , geforce 2 mx440 i da mental ray
Recommended Posts