Jump to content

Recommended Posts

Posted

pa neke koje sam nasao na netu :D , ccc... :)

nego imam jedno pitanje... koliko mi "detalja" treba unutra da bi mogao neki photorealistic render da uradim...

znachi "sedista - zadnja prednja , volan , dalje... ?"

ono chisto otprilike..

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

moj predlog ti je da ako hoces sve da uradis onda nemoj da koristis meshsmooth ili turbosmooth za unutrasnjost, ali zato malo potamni stakla tako da ces dobiti zeljeni efekat.U radu mozes da sakrijes odredjene delove kola tako da te ne bi usporavali.Mozes i da stavis da ih pokazuje kao kocka tako da nema velike kolicine poligona na sceni, a pri renderu sve normalno, da ne mislis da se nesto pokvario ;)

pozdrav!

Posted

Brava je prenisko.

Spoj taj retrovizor za vratima.

Promeni totalno te felne i diskove isuvise su tanke.

Tockovi ti izlaze van blatobrana.

Za farove bih ti dao savet otkini haubu od modela ispravi branik probaj.

Prednji deo kola je lepo zakrivljen i prati vrata ali zadnji deo je u odnosu na vrata ravan.

Nadam se da nisam bio brutalan sad :D

Posted

1. ok

2. necu takav je retrovizor :) po referenci

3. hm.... ajde videcu verovatno

4. tako i treba ... to je fazon zato kupuju discove da bi imi zadnji tockovi izlazili za 5-15 cm izvan ;)

5. ok ajde.... ok ok :P

Posted

e to je radi fazona... ali zaboravih da vas pitam jel da ostavim tako ili da menjam... ima li neko dobre slike tih kochinica ? bash sam gledao na google ali nisam nasao josh samo da ja sredim prvo far i to je to :)

Posted

eh... ajde furam dalje ovako...

retrovizor popravljen

dodata kochnica unutar tocka

podebljane malo felne...

nego koja boja ? :)

ja sam mislio tamnozelena astra... i da imace na sebi nalepnice :P

Posted

da da pa okaci da vidimo kako sad izgleda.nego samo bih ti preporuco nesto.Ako je vec tuning verzija, dodaj liniju sa strane koja ide iznad zadnjeg tocka i blago preko vrata pa postepeno napravi malu izbocinu da dobije na snazi, a sto se tice boje probaj crvenu, crnu, zutu, plavu mislim da bi te boje lepo isle.

Posted

ne vredi! :)... gotovo krece igranje sa renderom...

evo prvi Mental ray test Final Gather + GI :)...

svestan sam svih gresaka... pocevsi od farova do "airbaga" ( volana koji je svetao ne znam sto ovako ) :)pa da ne nabrajam ostale... u pozadini cu da stavim zid neke zgrade....

odo da se igram josh :)

astrarender.jpg

Posted

Fali ti ono cudo sa stane, zaboravih kako se zove, ide ispod vrata a imas ga u NFS Undergroundu! Spojler, ali ima neko ime, ovako mi je malo prazan taj deo.

Za render menjaj materijal stakla, i daj neki veci da se nesto vidi. Zelena mi se nikako ne svidja za kola, pogotovo ova nijansa, ali to je vec stvar ukusa.

E da, i smanji debljinu te linije na betonu...

[EDIT] I meni je lepsi prethodni render, mislim na kadar, samo izmeni FOV na vecu vrednost

Posted

da promeni boju i dodaj mu skirts tako se to zove (koliko se secam).Dodaj neke vinile i slicno.

Ako te mrzi da sve to pravis samo promeni boju, lepsi kadar i iskljuci dof da se lepse vidi.

Posted

ok ok ...

promenicu birajte

zuta / crna / crvena! ?

anyway verovatno ce ovakav render da bude (crno beli+neki blagi overlay sa narandzastom :)

astra.jpg

josh se igram sa renderom

/edit... da pozadi ce da budu vrata/ulaz , prozori , kutija za struju , kablovi neki... chisto da upotpunim scenu ;)

poz

Posted

al si mi sada pomogao :))) pa render time mi je 2h15min ... na 640x480 ... bez detalja u pozadini koje treba da ubacim... jbg spor mi komp. pa moram da idem na kompromis :)) jedna boja ... vishe rendera :D

Posted

Sta koristis za render i sta imas od konfiguracije?

Znam da ti nisam mnogo pomogao, ali ja sam tako isto radio pa na kraju ispalo da je neka totalno druga boja lepsa od one koju sam planirao.Nema veze mislim da bi crvena bila lepa za ovakav model.