Jump to content

Recommended Posts

Posted

Vrlo ste bili kriticni prema mom radu Mercedes SLR,sto meni u potpunosti odgovara.Ja u mom gradu nemam s kim da pricam o tome.Tako da ni neznam tacno sta valja a sta ne valja u mom radu.Ovoga puta predstavljam redizajn toyote.Tu su i refleksije kao kod pravih vozila,ali posto ja zelim dosta toga novog da naucim potrebni su mi vasi komentari.Zelim vam uspesnu saradnju sa casopisom "Tuning & Styling" verujem da cete i vi i casopis imati koristi od saradnje.

post-1796-1128026361.jpg

Posted

gume su ti plasticne i nerealne, render i svetlo jako lose, sam ugao kamere ili slika(!?) jednostavno nije dobra. :)

nesto mi se ne svidja. malo vise poradi na materijalima.

dok objekat mi se svidja, samo da si malo poradio na straftama na gumama, i enterijeru samog vozila. :blink:

Posted

Model ima par mana koje su uglavnom rekli ljudi gore...

Ja bih ti skrenuo pažnju na nešto drugo... a mislim da bi ti to puno pomoglo!

Dakle(m)..

Vidim i iz modela i iz tvog posta da voliš "budžene" automobile (tuning), i da si se maksimalno trudio da i svoju tojotu načiniš takvom. ALI... Moj savet ti je da nabaviš dobar blueprint (nacrt) nekog serijskog automobila (po mogućstvu omiljenog), gomile slika kako sa neta tako i po automobilskim časopisima... Fotke detalja (svetla, felne i sl.)

I najvažnije... da onda kreneš da modeluješ taj auto što vernije... tj. sa težnjom da ga izmodeluješ što preciznije i detaljnije možeš (ne plaši se detaljnosti... ja sam radio na Celeronu533 sa modelima preko 500.000 poligona)!! Dakle, od kvake do brisača... izmodeluj sve maksimalno detaljno (što bolje možeš).. i odvoj puno vremena na eksperimentisanje sa probnim renderima... dok ne doteraš školjku, i delove auta do kraja. Onda pređi na eksperimentisanjem sa materjalima.. i.t.g....

Kada prođeš tu "torturu" od rada... onda pređi (ako želiš) i na tjuning/stajling... i nabudži ga do bola... ima da bude fuckin' bad ass!

p.s. ovo sve sam ti napisao ... jer pratim CAR-modeling par godina (i sam radim modele automobila)... i video sam da tako ljudi postižu najbolje rezultate.

Posted

MEne si odushevio... samo jednom stvari...

KAko si uspeo da dobijesh ovakav materijal???

Prosto mi je :blink:

Tamo gde ocrtava podlogu ima i plavu boju... a gde gleda u "beskonachnost" ima crno.... kako?

Hajde daj detaljne skrinshotove materijal slota...

Fala u napred....

Posted

kada vec radish redizajn radi po pravilima foruma - znaci uradish obicnu verziju automobila i onda pod tuniranu verziju stavish nesto tako sta si sada prilozio , u cemu radish

Posted

Nije ni postovan u tom delu foruma, odnosno premesten je, ako neko zeli da radi redizajn po pravilima foruma morace da postuje pravila i da stavi temu u odgovarajucu sobu. Ovakav rad, u ovoj sobi, ne krsi nikakva pravila i sasvim je u redu (osim taga naravno :D )