Strumpf Posted August 31, 2009 Report Posted August 31, 2009 mislim da je to moglo i mnogo prostije da se napravi (posto se bavim tehnickim projektovanjem) ali za razliku od mene, on je odvojio vreme i uradio nesto, a ja samo planiram :rolleyes: sto je najvaznije slike imaju odlicno svetlo, mrav je fantastican, nisam samo razumeo jesu li ono dva objektiva ili neki drugi produzetak?
froger Posted September 1, 2009 Author Report Posted September 1, 2009 mislim da je to moglo i mnogo prostije da se napravi (posto se bavim tehnickim projektovanjem) ali za razliku od mene, on je odvojio vreme i uradio nesto, a ja samo planiram :rolleyes: sto je najvaznije slike imaju odlicno svetlo, mrav je fantastican, nisam samo razumeo jesu li ono dva objektiva ili neki drugi produzetak? Ono je na aparatu stotka pa je preko nje prevrnut drugi objektiv. Mrav je mnogo dobro ispao, samo on je fotnut drugim ringom: Klik Mnogo jednostavno, a radi strasno. Evo jos jedne skalamerije koja daje odlicne rezultate: Klik I jos jedne: Slovenac
MissionVao Posted September 7, 2009 Report Posted September 7, 2009 Cekaj na ovom zadnjem linku je predvidjeno da ti blic stoji off-camera ali dovoljno blizu da bi objektiv prosao kroz onu rupu? Zar to nije 'malo' nezgodno za praksu, pogotovo za macro (precizan fokus, umaranje...)? edit: sad vidim da se to verovatno koristi uz metalnu skalameriju sa drugog linka...
pasija Posted September 7, 2009 Report Posted September 7, 2009 Hvala svima na linkovima,popravili ste mi dan i raspolozenje.Uzivanje je gledati ove stvari.
froger Posted September 7, 2009 Author Report Posted September 7, 2009 Jaaako lepe fotke jednog Holandeza. Mnogo dobro svetlo i boje. Klik Magdalena Lenče devojče I ovo izgleda jako dobro, mada je studijski. Paznja mnooogo fotki. Igor Siwanowicz (96 fotki - 16.64Mb)
sira Posted September 7, 2009 Report Posted September 7, 2009 Ovaj Igor ima galeriju na http://photo.net/photodb/member-photos?user_id=1783374 Mnogo dooobro :ph34r: Nisam provalio koja je oprema,telo,staklo... :blink:
MissionVao Posted September 7, 2009 Report Posted September 7, 2009 Pa to je bre onaj sto sam ga kacila ljudi :D http://blepharopsis.deviantart.com/gallery/ EOS 5D, Canon 100mm/2.8 Macro USM, a bag-full of accessories u akciji: http://blepharopsis.deviantart.com/art/sta...eetles-90927648
stevann Posted September 8, 2009 Report Posted September 8, 2009 Jaaako lepe fotke jednog Holandeza. Mnogo dobro svetlo i boje. Klik Magdalena Lenče devojče I ovo izgleda jako dobro, mada je studijski. Paznja mnooogo fotki. Igor Siwanowicz (96 fotki - 16.64Mb) prosto nevjerovatno, ovo je za jedan veliki RESPECT! kakve boje, svijetlo, prava apstrakcija od makro slika, citavi dan da gledam, ne bi mi dosadilo :)
froger Posted September 8, 2009 Author Report Posted September 8, 2009 Pa to je bre onaj sto sam ga kacila ljudi :D Pazi kad mi je palo na pamet da je u istom fazonu, ali nisam skapirao da je isti lik. :D
froger Posted September 8, 2009 Author Report Posted September 8, 2009 prosto nevjerovatno, ovo je za jedan veliki RESPECT! kakve boje, svijetlo, prava apstrakcija od makro slika, citavi dan da gledam, ne bi mi dosadilo :) Ma da ljudi strasno fotkaju. Igor Siwanowicz je nenormalno dobar, a u zadnje vreme mi mnogo prijaju i ove fotke u kontra svetlu ko sto radi Holandjanin i Magdalena. Doduse i za Holandjanina bi rekao da su fotke iz studija. U svakom slucaju nista bez kabla, blic ce morati da ide sa aparata. Evo nadjoh jos Magdaleninih fotki: Magdalena Wasiczek I jos Holandjaninovih: Leon Baas
froger Posted September 8, 2009 Author Report Posted September 8, 2009 Evo jedne jako interesantne tehnike za povecanje dubinske ostrine. Nesto kao HDR za DOF. Od vise fotki sklopite jednu koja ima veliki DOF. Autor tutorijala je Brian Valentine onaj sto se na Fred Mirandi potpisuje kao LordV. Focus stacking Na Youtube-u filmic o tome I evo na spiska programa koji mogu da se koriste Wikipedija Inace ovu tehniku je moguce koristiti i za druge vrste fotki, ne samo za makro.
michaga Posted September 8, 2009 Report Posted September 8, 2009 Auuuuuuuuu nisam ovde odavno svrachao. Kakve sliiiiikeeeeeeeee. Hvala za linkove. :)
froger Posted September 21, 2009 Author Report Posted September 21, 2009 Christopher Schlaf Ako se dobro secam Kristofera nismo ovde videli.
froger Posted September 25, 2009 Author Report Posted September 25, 2009 Za ove sto vole kapi. Amery Carlson
DeVil79 Posted October 9, 2009 Report Posted October 9, 2009 I ovde ima odlicnih makro fotografija http://www.pbase.com/israelfi/macro
venkane Posted October 9, 2009 Report Posted October 9, 2009 Evo jedne jako interesantne tehnike za povecanje dubinske ostrine. Nesto kao HDR za DOF. Od vise fotki sklopite jednu koja ima veliki DOF. Autor tutorijala je Brian Valentine onaj sto se na Fred Mirandi potpisuje kao LordV. Focus stacking Na Youtube-u filmic o tome I evo na spiska programa koji mogu da se koriste Wikipedija Inace ovu tehniku je moguce koristiti i za druge vrste fotki, ne samo za makro. da,da, rad LordV-a pratim vec godinama,i covek je stvarno expert za macro. samo,posle odredjenog vremena postao je previse jednolican , bazira slike samo na tehnici,a umetnicka vrednost je polako pocela da mu se gubi sto mi je izuzetno zao. evo par mojih favorita: http://www.flickr.com/photos/stuntbear/set...57603748918642/ http://www.flickr.com/photos/cyrus_khamak/
Pelle79 Posted October 9, 2009 Report Posted October 9, 2009 Ova slika je dokaz da velicina nije bitna. A samo ste o close up-u pricali na mojoj poslednjoj temi. :) http://1x.com/photos/macro/28131/ Bukvalno najlepsa makro fotka koju sam video do sada, a video sam ih mnogo. Jednostavno magicna. Znaci fuck the magnification. :lol:
stevann Posted October 9, 2009 Report Posted October 9, 2009 ^ gledam slike sa istog sajta , i nadjoh ovu :o
mpandja Posted October 9, 2009 Report Posted October 9, 2009 Jeste da sam novi.. i nije me sramota da pitam.... pa nek mi neko kaze... Kako da napravim ovu spojenu obrnutu skalameriju... Voleo bi da isprobam :) Fala :)
stevann Posted October 9, 2009 Report Posted October 9, 2009 obrnut objektiv mislis li na to? nisam nikad probao, adapter treba da kupis (postoji opcija da sam napravis, al bolje kupi :) )
venkane Posted October 10, 2009 Report Posted October 10, 2009 Jeste da sam novi.. i nije me sramota da pitam.... pa nek mi neko kaze... Kako da napravim ovu spojenu obrnutu skalameriju... Voleo bi da isprobam :) Fala :) ja uzmem pa samo prislonim obrnuti objektiv,dok ne nabaviš adapter možeš da isprobaš. jeste da je malo teže za izvesti,ali ništa te ne košta. :)
MissionVao Posted October 11, 2009 Report Posted October 11, 2009 Ili kupite bellow tj meh :) ima kod Voyager-a
Pelle79 Posted October 11, 2009 Report Posted October 11, 2009 Aj daj mi barem jedan clue sta je bellow tj meh, da barem mogu izguglati. :)
MissionVao Posted October 12, 2009 Report Posted October 12, 2009 mozes i ovako da guglas pobogu :huh: a kad to ukucas ne samo sto dobijes objasnjenje sta je nego iskoci i jako koristan sajt (taj prvi): link moz' i 'vako
mpandja Posted October 12, 2009 Report Posted October 12, 2009 Ja gluglirao i oguglao i nigde nisam mogao da nadjem odgovor na moje pitanje.. Da li mora da budu isti objektivi ili mogu i razliciti.. :) imam Tamrona 28-300 i Canon kitonju 18-55.... malo me zezaju sirine objektiva :(.. Daj nek neko da neku pomoc... :) fala unapred :)
Recommended Posts