Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ja kad god odem ovde ja se sprzim. :blink: :D

Moja tri omiljena lika

Rampia65

LordV

Dalantech

Slike tipa zvanog LordV gde imaju 2 vilina konjica jedan do drugog su stereo fotke. Skinete, prilagodite velicinu koja vam odgovara, malo ukrstite oci (zrikite), onda polako vrcate fokus u normalu pa se konjic vidi u 3D. Treba malo vezbe. Kom ne uspeva nemoj da preteruje.

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

^

Videh ovo, vrlo interesantno.

^^

Jako dobre fotke

Siguran sam da ce vam i ovo biti interesantno

Kako postaviti rasvetu Ima mnogo slika pa ce se kod onih koji imaju sporiju konekciju dugo ucitavati, ali vredi videti!!!

Evo jedna stara tema na Zoni. Covek ima sjajne ideje steta sto se vise ne druzi sa nama

Osvetljenje za teren

Oprema

A, sto nebi i ostali postavili jos linkova koji su interesantni, pa da se okaci tema kao lepljiva.

Posted

Makrofotografe cenim iskljucivo po tome dal slikaju bube u prirodnom okruzenju ili ne.......egzoticne bube koje se tesko nalaze u prirodi se obicno dovedu u studio i tu se odradi sljaka, aj kao to cu da svarim jer je to najlaksi nacin uslikati i prikazati tu egzotiku svetu....angazovanje tih fotografa je ravno angazovanju fotografa koji slika kreme, jabuke i cice na belom u studiu, dakle klasican zanat....

Posted

Znaci neko treba da otputuje u tipa Indoneziju iz USA da bi slikao bube, po tebi? :D

Znam da ovaj gore sto sam ga okacila slika u studiju jer ima ortaka koji kod sebe kuci gaji sve te bube... pa jelte sto bi isao :D

Posted

U principu nemam nista protiv studijske makro fotografije, ali mnogo vise cenim rad u prirodi, em je rad u prirodi xx puta tezi i sladji em slike iz prirode imaju poseban smek, pa makar to bila najdosadnija muva u prirodi VS egzoticni krilatognjurac pod reflektorima medj 4 zida :)

Posted

Slazem se sa RUMUNom u potpunosti. Uopste mi nije fazon fotkati takve stvari u studiju, osecaj mi je skroz drugaciji, i prijatnije mi je kad se za tu fotku namucim i onda se kasnije setim gde je i kad to bilo, sa zivim insektom...

Posted
Nema na cemu, on mi ulepsava zivot na Deviantu :D

Ti ako naletish na josh nekog tako interesantnog, slobodno okaci linak, nemo se stidish... :)

@ Rumun- ima istine u tome shto zborish... Ali, mi je lepa fotka, lepa fotka, pa makar bila i namestena, naravno ovo se misli na makro i na bube, nikako na ostale pravce fotogafije...

Posted
Slazem se sa RUMUNom u potpunosti.

Da ali neminovno je (osim ako si bogatas) da ces doci do trenutka da bi za egzoticne bube morao da posetis egzoticnu destinaciju sto je mnogo skupo pogotovo ako znas nekoga ko ih gaji u tvojoj zemlji :) Na to sam mislila, inace se slazem da je gotivnije u prirodi.

Posted
Da ali neminovno je (osim ako si bogatas) da ces doci do trenutka da bi za egzoticne bube morao da posetis egzoticnu destinaciju sto je mnogo skupo pogotovo ako znas nekoga ko ih gaji u tvojoj zemlji :) Na to sam mislila, inace se slazem da je gotivnije u prirodi.

Pa dobro to stoji, nema druge, ali kazem ukoliko je moguce nikad ne bih to izabrao pre zveranja po livadama i sumama, utisak je neopisivo jaci, ali lepa fotka je lepa fotka bilo gde da je radjena, mada rekoh...

• 3 weeks later...
Posted

auu grubic ovo je stvarno ubedljivo najlepsa makro kolekcija koju sam ikad video,

reditelji "Mikrokosmosa" bi bili ljubomorni na one slike, sta tek ja da kazem

neke su bas loseg kvaliteta verovatno zbog JPG kompresije, i ima nekih malo PS montiranih, ali su stvarno nesto neverovatno :blink:

Posted

dobro, ono je ipak ruski sajt... a kod njih nema sta nema :mrgreen: a i kvalitet kompresije je u skladu sa tim. ali ima stvarno predivno osmisjlenih kardova.

ove sa sto je djavolko okacio sa one-exposure-a su odlicne, ali su vise onako "shkolske", mada vidim da se ko god je sastavljao rusku galeriju sluzio sa razinh stana pa i odatle :)

npr strsljen koji cucla med sa 10 str. (20 thmb po strani) na 1exp je i medju ruskinjama.

Posted

Sto se mene tice nista posebno. Ali od kad si postavio ovu temu stalno pratim taj forum i fotke su ubitacne, stvarno je 80% fotki vrh vrhova na tom forumu ;)