froger Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 Ja kad god odem ovde ja se sprzim. :blink: :D Moja tri omiljena lika Rampia65 LordV Dalantech Slike tipa zvanog LordV gde imaju 2 vilina konjica jedan do drugog su stereo fotke. Skinete, prilagodite velicinu koja vam odgovara, malo ukrstite oci (zrikite), onda polako vrcate fokus u normalu pa se konjic vidi u 3D. Treba malo vezbe. Kom ne uspeva nemoj da preteruje.
DeVil79 Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 Sve je rađemo uz pomoć Canon MP-E 65mm sa uvećanjem 5:1 !? http://www.vividlight.com/articles/2914.htm
froger Posted July 28, 2009 Author Report Posted July 28, 2009 Rampia za apstrakcije trosi Lensbaby. I ovi ostali imaju ljutu opremu, ali iza dobre fotke stoji mnogo rada i znanja. Ipak je bitniji onaj ko stoji iza aparata nego sam aparat.
Strumpf Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 ovo je jedan od mojih idola http://www.fotocommunity.it/pc/pc/mypics/987712 ne uvelicava mnogo ali vidi kakve slike :o
MissionVao Posted July 30, 2009 Report Posted July 30, 2009 on je i mama i tata i deka i baka :D http://blepharopsis.deviantart.com/gallery/ leptirici http://inckurei.deviantart.com/gallery/#Butterflies
michaga Posted August 3, 2009 Report Posted August 3, 2009 on je i mama i tata i deka i baka :D http://blepharopsis.deviantart.com/gallery/ Uh, nisam stigao bash sve da pregledam, ali su njegovi poslednji radovi, neshto naj lepse i naj ludje shto sam u zivotu video!!!!! Znaci i baba i deda i cale i keva i stric i strina, ma sve bre jbte... :rolleyes: Ps hvalla za link. :)
MissionVao Posted August 4, 2009 Report Posted August 4, 2009 Nema na cemu, on mi ulepsava zivot na Deviantu :D verovatno ste nabasali i na ovu sliku koja pojasnjava neke stvari (tipa rasvetu, objektiv i sl) http://blepharopsis.deviantart.com/art/sta...eetles-90927648
froger Posted August 4, 2009 Author Report Posted August 4, 2009 ^ Videh ovo, vrlo interesantno. ^^ Jako dobre fotke Siguran sam da ce vam i ovo biti interesantno Kako postaviti rasvetu Ima mnogo slika pa ce se kod onih koji imaju sporiju konekciju dugo ucitavati, ali vredi videti!!! Evo jedna stara tema na Zoni. Covek ima sjajne ideje steta sto se vise ne druzi sa nama Osvetljenje za teren Oprema A, sto nebi i ostali postavili jos linkova koji su interesantni, pa da se okaci tema kao lepljiva.
RUMUN Posted August 4, 2009 Report Posted August 4, 2009 Makrofotografe cenim iskljucivo po tome dal slikaju bube u prirodnom okruzenju ili ne.......egzoticne bube koje se tesko nalaze u prirodi se obicno dovedu u studio i tu se odradi sljaka, aj kao to cu da svarim jer je to najlaksi nacin uslikati i prikazati tu egzotiku svetu....angazovanje tih fotografa je ravno angazovanju fotografa koji slika kreme, jabuke i cice na belom u studiu, dakle klasican zanat....
MissionVao Posted August 4, 2009 Report Posted August 4, 2009 Znaci neko treba da otputuje u tipa Indoneziju iz USA da bi slikao bube, po tebi? :D Znam da ovaj gore sto sam ga okacila slika u studiju jer ima ortaka koji kod sebe kuci gaji sve te bube... pa jelte sto bi isao :D
RUMUN Posted August 4, 2009 Report Posted August 4, 2009 U principu nemam nista protiv studijske makro fotografije, ali mnogo vise cenim rad u prirodi, em je rad u prirodi xx puta tezi i sladji em slike iz prirode imaju poseban smek, pa makar to bila najdosadnija muva u prirodi VS egzoticni krilatognjurac pod reflektorima medj 4 zida :)
Z1000 Posted August 5, 2009 Report Posted August 5, 2009 Slazem se sa RUMUNom u potpunosti. Uopste mi nije fazon fotkati takve stvari u studiju, osecaj mi je skroz drugaciji, i prijatnije mi je kad se za tu fotku namucim i onda se kasnije setim gde je i kad to bilo, sa zivim insektom...
michaga Posted August 5, 2009 Report Posted August 5, 2009 Nema na cemu, on mi ulepsava zivot na Deviantu :D Ti ako naletish na josh nekog tako interesantnog, slobodno okaci linak, nemo se stidish... :) @ Rumun- ima istine u tome shto zborish... Ali, mi je lepa fotka, lepa fotka, pa makar bila i namestena, naravno ovo se misli na makro i na bube, nikako na ostale pravce fotogafije...
MissionVao Posted August 6, 2009 Report Posted August 6, 2009 Slazem se sa RUMUNom u potpunosti. Da ali neminovno je (osim ako si bogatas) da ces doci do trenutka da bi za egzoticne bube morao da posetis egzoticnu destinaciju sto je mnogo skupo pogotovo ako znas nekoga ko ih gaji u tvojoj zemlji :) Na to sam mislila, inace se slazem da je gotivnije u prirodi.
DeVil79 Posted August 6, 2009 Report Posted August 6, 2009 Evo gde još ljudi fotkaju i dobijaju fantastične fotke u kontrolisanim uslovima ;) Ovaj post obrišite ako ne odgovara temi ili je mnogo nasilan... itd.
Z1000 Posted August 6, 2009 Report Posted August 6, 2009 Da ali neminovno je (osim ako si bogatas) da ces doci do trenutka da bi za egzoticne bube morao da posetis egzoticnu destinaciju sto je mnogo skupo pogotovo ako znas nekoga ko ih gaji u tvojoj zemlji :) Na to sam mislila, inace se slazem da je gotivnije u prirodi. Pa dobro to stoji, nema druge, ali kazem ukoliko je moguce nikad ne bih to izabrao pre zveranja po livadama i sumama, utisak je neopisivo jaci, ali lepa fotka je lepa fotka bilo gde da je radjena, mada rekoh...
-djole- Posted August 26, 2009 Report Posted August 26, 2009 drugar mi je poslao ovo pa reko da podelim sa vama... neka meshana galreijica, makro naravno. http://warnet.ws/news/32509
Strumpf Posted August 26, 2009 Report Posted August 26, 2009 auu grubic ovo je stvarno ubedljivo najlepsa makro kolekcija koju sam ikad video, reditelji "Mikrokosmosa" bi bili ljubomorni na one slike, sta tek ja da kazem neke su bas loseg kvaliteta verovatno zbog JPG kompresije, i ima nekih malo PS montiranih, ali su stvarno nesto neverovatno :blink:
DeVil79 Posted August 26, 2009 Report Posted August 26, 2009 Djole,mnogo lepe one tete na vrhu :D Evo vam malo makro fotki sa sajta najlepsih svetskih fotografija koje moraju da prodju strog ziri da bi se nasle ovde. Uzivajte!
-djole- Posted August 26, 2009 Report Posted August 26, 2009 dobro, ono je ipak ruski sajt... a kod njih nema sta nema :mrgreen: a i kvalitet kompresije je u skladu sa tim. ali ima stvarno predivno osmisjlenih kardova. ove sa sto je djavolko okacio sa one-exposure-a su odlicne, ali su vise onako "shkolske", mada vidim da se ko god je sastavljao rusku galeriju sluzio sa razinh stana pa i odatle :) npr strsljen koji cucla med sa 10 str. (20 thmb po strani) na 1exp je i medju ruskinjama.
froger Posted August 27, 2009 Author Report Posted August 27, 2009 Lepe fotke!!! Evo na sta se ja lozim zadnjih dana. Jeste da tu ima mnogo fotosopa, ali izgleda ludo. Martin Evo i malo fotki iz bratske nam Italije Juza
dragi52 Posted August 30, 2009 Report Posted August 30, 2009 Odlična i poučna tema,ima šta da se vidi-možda bi trebalo da je postave kao lepljivu !
froger Posted August 31, 2009 Author Report Posted August 31, 2009 Sta mislite jel valja ovo? :D Klik
Z1000 Posted August 31, 2009 Report Posted August 31, 2009 Sto se mene tice nista posebno. Ali od kad si postavio ovu temu stalno pratim taj forum i fotke su ubitacne, stvarno je 80% fotki vrh vrhova na tom forumu ;)
Recommended Posts