Morgot Posted September 21, 2005 Report Share Posted September 21, 2005 Uradih mesh za coveka, kostur, ogranicio sam sve rotacije, labelovo sve jointe, nabacio skin, sada treba da paintujem weight mape, sto i nije neki problem posto radim sa wrap deformerom, pa mesh koji animiram ima oko 500 poligona dok glavni ima oko 5000. Posle toga sledi najmukotrpniji proces, makar za mene - dodavanje influenci. Gledao sam onaj Gnomon Skining I, gde lik pravi poligone, pa ih vezuje za dva do tri verteksa pa onda radi sa set driven key. Uradio sam jednog lika tako, ali za skining mi je trebalno nedelju dana, pa ne bih bas da prolzaim kroz to. Moje pitanje je da li postoji neki brzi/bolji nacin skininga? Inace software je Maya 7. Posle toga je sve lako posto su konacno uradili FBIK, strasno lako se animiraju likovi s tim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cg Posted September 21, 2005 Report Share Posted September 21, 2005 napravish influence objekte (od deformisanih primitiva ili delova vec postojeceg mesha), parentujesh ih za odgovarajuce jointe (ili kojekakve kontrolne objekte ako ih imash u rigu) i potom ih ubacish pod skin klaster pa ispeintash. works like a charm. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morgot Posted September 22, 2005 Author Report Share Posted September 22, 2005 napravish influence objekte (od deformisanih primitiva ili delova vec postojeceg mesha), parentujesh ih za odgovarajuce jointe (ili kojekakve kontrolne objekte ako ih imash u rigu) i potom ih ubacish pod skin klaster pa ispeintash. works like a charm. :) <{POST_SNAPBACK}> pa tako ja radim, ali treba uraditi npr za svaki prst po 3 (znaci 10x3, nema nikakav mirror, a da ne pricam o ramenima i kicimi) Jbga, izgleda da moram da prolazim kroz to ponovo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smajky Posted September 23, 2005 Report Share Posted September 23, 2005 paaa koristi onda Motion Builder :)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIPKID Posted September 26, 2005 Report Share Posted September 26, 2005 Pozdrav mozda je malo offtopic ali da li bih bio ljubazan da mi nekako dostavis taj gnomon skinning I? eh da btw pogledaj gnomon skinning II cini mi se....tu imas lep tutorial o tome kako da importujes,kopiras weight mape Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts