mmm121 Posted February 13, 2010 Report Posted February 13, 2010 ^^ http://bluehoursite.com/ Jeli ovaj?
Bluie Posted February 14, 2010 Report Posted February 14, 2010 Ne znam da li je baš brzo pitanje, ali evo: Drugarici koja želi da postane fotograf je uskoro rodj, pa želim da joj kupim nešto korisno za fotoaparat (Nikon D90), pa ako imate neke predloge (i ako znate cene)
Bluie Posted February 14, 2010 Report Posted February 14, 2010 Moglo bi, ali nekako mislim da ne bi volela knjigu za 18.rodjendan Razmišljam se izmedju nekog ranca za fotoaparat i knjige, pa koje biste mi knjige preporučili?
Ja sam Posted February 15, 2010 Report Posted February 15, 2010 I ranac je okej. Mada bih se ja uvek pre odlucio za knjigu... Ali ti bolje poznajes svoju drugaricu. Jel knjiga mora biti na srpskom? Odi do mamuma, knjizare akademija, platoa... imas bas dobrih knjiga o fotografiji. Od istorije do obrade slika...
mix_NS Posted February 16, 2010 Report Posted February 16, 2010 Jedna stvar me frustira kod aparata, Canon 450D. Ne umem da ga konfigurisem kako ja zelim. Naime, custom funcions nalazim prilcno komplikovanim ... elem, zelim da aparat kada uradim polu klik shuttera: 1) izmeri ekspoziciju 2) fokusira 3) da te 2 stavke iznad, ne menja kada ja rekadriram (i dalje drzim isti polu klik) Da li je to moguce sa njime ?
nidza Posted February 16, 2010 Report Posted February 16, 2010 Po difoltu ih i ne menja, nego zaključava obe ako si na single shot (AI Single). Ako si na AI servo onda se sve menja. Ima dobar štos u custom functions, a to je da razdvojiš AF i merenje svetla, tako što ćeš svetlo meriti sa shutterom na pola, a fokusirati sa dugmetom na palcu gde je zvezdica nacrtana. Moja topla preporuka je da tako setuješ aparat.
mix_NS Posted February 16, 2010 Report Posted February 16, 2010 Po difoltu ih i ne menja, nego zaključava obe ako si na single shot (AI Single). Nazalost nije tako. Kada je na difolt podesavanju tj. "0:AF/AE lock", onda on zakljuca AF, ali rekadriranjem menja AE. Tek kada stisnem dugme *, onda on zakljuca i AE. A jako me smara da potezem i za njime, jer je ergonomija aparat uzasna ... Ako si na AI servo onda se sve menja. Da :))) Zar je moguce da opcijama nisu obuhvatili onaj najosnovniji mod, koji postoji na svakom jebenom aparatu od hrista ... ?
mladen_22 Posted February 16, 2010 Report Posted February 16, 2010 Radi li IS sa novijih Canon objektiva na 35 mm EOS-ima, konkretno radi lii stabilizacija sa 70-200 f/4 IS na Canonu 500N ?
tihomirv Posted February 16, 2010 Report Posted February 16, 2010 ^^^ Nisam probao bas taj model ali u uputstvu za IS objektive pise da je kompatibilno sa svim telima koja su izasla na trziste od jeseni 1993. EOS 500N/Rebel G je naveden u spisku.
bocca Posted February 17, 2010 Report Posted February 17, 2010 valja, kako ne bi valjalo. ako je nova i ako ti ne treba UDMA i neke besne brzine za burst uzimaj!
funk Posted February 17, 2010 Report Posted February 17, 2010 na 40D je turam nije bash prebesna ali bursta :D
bocca Posted February 17, 2010 Report Posted February 17, 2010 40d nema udma tako da ce raditi sasvim fino!
Silver Posted February 17, 2010 Report Posted February 17, 2010 Buduci da lokalna fotoradnja ne radi, zanima me jel ima neko iz NS-a da mi proda/pozajmi/poda/iznajmi one neke stvarcice za ciscenje objektiva(kao sto ima da se kupi ona kit varijanta sa sve tecnoscu...)? Sto pre to bolje, po mogucstvu jos danas... :)
Abdee Posted February 17, 2010 Report Posted February 17, 2010 Imas u Merkuru kit za ciscenje objektiva...
Silver Posted February 17, 2010 Report Posted February 17, 2010 Hm, tog mesta se nijesam setio. Otici cu ondak tamo, hvala na informaciji! :)
Hybrid Posted February 17, 2010 Report Posted February 17, 2010 Postoji li ikakva sansa da se nekako kupi Nov (stari) Canon 5D? Pretpostavljam da kod nas nema, a da li postoji nacin da se dobije preko granice itd... ?
Evil_Zo Posted February 17, 2010 Report Posted February 17, 2010 ^ Probaj prvo ovdje: http://www.fotocene.com/fotoaparati/canon-eos-5d/82/detail/
Hybrid Posted February 17, 2010 Report Posted February 17, 2010 Joj, e hvala, nisam uopste znao za ovaj sajt... :D
Recommended Posts