punkchef Posted November 25, 2015 Report Share Posted November 25, 2015 Hm, kad već imate potrebu da mi saopštite da koristite enegleski u svakodnevnoj komunikaciji, mogu da kažem da i ja to radim, kao i 90% ljudi, koji su funkcionalno pismeni. Hvala na trudu, problem smo riješili tako što će koristiti uputstvo na engleskom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duh sa sekirom Posted November 25, 2015 Report Share Posted November 25, 2015 Tako je bre! Crva nije ni bilo :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
veljasd Posted November 29, 2015 Report Share Posted November 29, 2015 bese skoro rasprava koji je bolji 85mm 1.8 G ili D i sad nikako ne mogu da nadjem gde je to a bas mi treba! Ako neko zna da me uputi,bio bih zahvalan!! :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Punto Abarth Posted November 29, 2015 Report Share Posted November 29, 2015 G Link to comment Share on other sites More sharing options...
McBain Posted November 29, 2015 Report Share Posted November 29, 2015 Nema rasprave, bolji je G, naravno i skuplji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
veljasd Posted November 29, 2015 Report Share Posted November 29, 2015 Koristio bih na d7100,i mislio sam da menjam svoj 50mm 1.8g za 85... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unread Posted November 29, 2015 Report Share Posted November 29, 2015 Koji usb kabl bese treba da uzmem za tethering... 2-5 metara? Bilo je nekih tema i ranije cini mi se, ali...evo ovde na brzaka. U dve prodavnice ne mogu da mi ga otpakuju da probam...gistro. Sta da trazim, da budem siguran da ce da sljaka ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jo Husafet Posted November 29, 2015 Report Share Posted November 29, 2015 Trazi da sjlaka :) Do 2m nije problem. Do 5m nemoj bas najgoreg kineza...i to bi bilo to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bugarin Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Dajte neki predlog za zoom objektiv za Nikon FX. Interesuje me da li je pametnije kupiti Nikon 28-70 D ili novu Sigmu 24-70. Ako imate neki drugi predlog voleo bih da cujem (samo da nije N 24-70). Link to comment Share on other sites More sharing options...
cvele001 Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 ako oces uzmi 28-70 ali je skup i ako rikne AFS, a poznat je da hoce, ugasio si ga... Nove Sigme su ok samo je pitanje dugotrajnosti. Iskreno, to je toliko dosadan raspon da ja ne znam ni sa mojim 24-70 sta da radim... ja bih najradije sa uzeo 24-85VR i ostale pare utresao u neki prajm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bugarin Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Razmisljam i o toj kombinaciji sa 24-85 i prajmovima ALI... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cvele001 Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Veruj mi... blenda jeste cool, ali taj raspon je bas idiotski... ostrina je tu najmanje bitna... a svaki zoom danas je ok po tom pitanju. Ustedi pare ili kupi neki fin prajm pored ovog.. ja imam 24-70, ne pamtim kad sam ga zakacio an telo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bugarin Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 Ja sam jedno vreme hteo sve sa prajmovima da radim ali za tu opciju treba jos jedno telo. Kad sam sa kolegom onda i mogu sa prajmovima ali kad radim sam bojim se da ne propustim neki detalj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivica Su Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 Meni nikad neće biti jasni ti srednji zumovi tipa 24-70 na FF ili 17-50 na kropu...nit široko, nit dugačko...ili koristim šire od toga, ili koristim tu na nekih 35mm, ili duže tipa 80,90 itd...a po toj logici ga onda (meni) može zameniti neki prajm...zato mi 24-120 (pa i 24-105 kod Canona) deluje taman i nadam se da ću ga uzeti ako jednog dana pređem na FF. Blenda jeste manja, ali raspon daleko korisniji. E sad, na kropu mi 24-70 deluje kao već dosta koristan raspon, al to nije tema... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goshke Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 Ja recimo celu svadbarsku sezonu u jedno 90% vremena koristim 24-70 i 70-200 :) 24-70 - raspon bas kakav treba i bez koga ne bih radio neke stvari koje zahtevaju da imas fotku. Tako i 70-200 u bilo kojoj verziji... Sesn i ostale zajebancije - prajmovi - koje volim najvise ipak :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Maric Posted December 6, 2015 Report Share Posted December 6, 2015 Nikon D700/ SB-910 kombinacija, blic okida u odredjenom polozaju sam od sebe, malo sam skupio hotshoe da ne bi setao ali opet sa malim pokretom okida sam od sebe. Vredi li servisirati u kucnoj radinosti (ako neko zna kako) ili ovlasceni servis? Link to comment Share on other sites More sharing options...
artfocus Posted December 6, 2015 Report Share Posted December 6, 2015 Stara (poznata) boljka te kombinacije. Drugaru i posle servisiranja povremeno brljavi na isti način. E sada, da li je u servisu menjana papučica ili je samo rađeno "utezanje", ne znam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jo Husafet Posted December 6, 2015 Report Share Posted December 6, 2015 Iskreno, to je toliko dosadan raspon da ja ne znam ni sa mojim 24-70 sta da radim... ja bih najradije sa uzeo 24-85VR i ostale pare utresao u neki prajm. Vaistinu. Opet.. u onom trenutku kad ti zatreba 24-70, a nemas ga, onda stvari pocinju da se zesce komplikuju i dodjes na ovo sto Goshke kaze malo iznad... a opet mnogo je para ukrseno u "za svaki slucaj" objektiv. Ista dilema muci me vec neko vreme... Link to comment Share on other sites More sharing options...
artfocus Posted December 6, 2015 Report Share Posted December 6, 2015 Ako se ne radi neki puno veći print od standardnog svadbarskog, onda je razlika između 24-85 i 24-70 skoro pa i neprimetna. Sad će neko da se možda iznervira ali tu je negde, nisam omašio za mnogo... :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
IronStar Posted December 12, 2015 Report Share Posted December 12, 2015 Kakva su vam iskustva sa sd-cf adapterima? Uzeo bih da malo ustedim na memoriji (kriza udarila, etc) i da se ne mlatim sa citacem kartica kad saljem nesto na brzinu, no kapiram da pitam prvo da nema bas losih iskustava. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unread Posted December 13, 2015 Report Share Posted December 13, 2015 i bafer kakav je ˆ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jo Husafet Posted December 13, 2015 Report Share Posted December 13, 2015 ako znas 'di se iskljuciva rafal, kapiram da nece biti previse problema... Link to comment Share on other sites More sharing options...
McBain Posted December 13, 2015 Report Share Posted December 13, 2015 Kako d'izgledas profesionalno ako ne pucas u rafalu? :D Nije on kupio 7D da da puca u singlu.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
IronStar Posted December 14, 2015 Report Share Posted December 14, 2015 ako znas 'di se iskljuciva rafal, kapiram da nece biti previse problema... Onaj tockic gore levo? :D Hvala, narucicu pa prenosim utiske i video kako ga napadam cekicem ako ne bude kako treba :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elektroničar Posted December 14, 2015 Report Share Posted December 14, 2015 Sta sve mogu da gledam od jeftinih tele prajmova za C? Pod tele podrazumevam 70-150mm. Moze i neki zoom, ali bih minimum f2.8, a da je do 200injak evra. Tiganj u kolacu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts