Jump to content

Blic Pitanja I Blic Odgovori

Sarajevac
 Share

Recommended Posts

ako oces uzmi 28-70 ali je skup i ako rikne AFS, a poznat je da hoce, ugasio si ga...

Nove Sigme su ok samo je pitanje dugotrajnosti. Iskreno, to je toliko dosadan raspon da ja ne znam ni sa mojim 24-70 sta da radim... ja bih najradije sa uzeo 24-85VR i ostale pare utresao u neki prajm.

Veruj mi... blenda jeste cool, ali taj raspon je bas idiotski...

ostrina je tu najmanje bitna... a svaki zoom danas je ok po tom pitanju.

Ustedi pare ili kupi neki fin prajm pored ovog.. ja imam 24-70, ne pamtim kad sam ga zakacio an telo...

Meni nikad neće biti jasni ti srednji zumovi tipa 24-70 na FF ili 17-50 na kropu...nit široko, nit dugačko...ili koristim šire od toga, ili koristim tu na nekih 35mm, ili duže tipa 80,90 itd...a po toj logici ga onda (meni) može zameniti neki prajm...zato mi 24-120 (pa i 24-105 kod Canona) deluje taman i nadam se da ću ga uzeti ako jednog dana pređem na FF. Blenda jeste manja, ali raspon daleko korisniji.

E sad, na kropu mi 24-70 deluje kao već dosta koristan raspon, al to nije tema...

Ja recimo celu svadbarsku sezonu u jedno 90% vremena koristim 24-70 i 70-200 :) 24-70 - raspon bas kakav treba i bez koga ne bih radio neke stvari koje zahtevaju da imas fotku. Tako i 70-200 u bilo kojoj verziji...

Sesn i ostale zajebancije - prajmovi - koje volim najvise ipak :)

Iskreno, to je toliko dosadan raspon da ja ne znam ni sa mojim 24-70 sta da radim... ja bih najradije sa uzeo 24-85VR i ostale pare utresao u neki prajm.

Vaistinu.

Opet.. u onom trenutku kad ti zatreba 24-70, a nemas ga, onda stvari pocinju da se zesce komplikuju i dodjes na ovo sto Goshke kaze malo iznad... a opet mnogo je para ukrseno u "za svaki slucaj" objektiv.

Ista dilema muci me vec neko vreme...