slika i prilika Posted October 22, 2015 Report Share Posted October 22, 2015 igreska sve sredjeno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkos Posted October 24, 2015 Report Share Posted October 24, 2015 Ljudi, imam molbu: dajte linkove nekih prodavnica DSLR-ova u Beogradu. Na pamet su mi pali već: Axel Fotodiskont Fotostore PCfoto Da ubacim u bookmarks, pa da mogu da poredim cene između raznih izvora kao čovek. Može isto i za oglase, pored naših ovde na Zoni znam za fotoberza.rs, KP - šta još? Hvala unapred :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rorschach Posted October 24, 2015 Report Share Posted October 24, 2015 možeš još dodati stranicu fotoberza na fejsbuku. Mislim da što se tiče oglasa sve ide prvo na fotoberza.rs pa na sve ostale, tako da uglavnom sve što imaš na ostalima, sigurno imaš na fotoberzi :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
unread Posted October 24, 2015 Report Share Posted October 24, 2015 Jel moz neko sa 100%tnom sigurnoscu da mi kaze da li pocket wizard plus III ima iii nema hss ? Na zvanicnom sajtu navodno nema odnosno 1/250 za plane i 1/500 za leaf shutters. Medjutim gledam neki video gde doticni trabunja nesto o kanalima 16+ gde navodno hss radi... Tj on je puco 1/1600 ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rorschach Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 Da li je neko nekad slao u Kinu neki predmet prodat preko ebay-a? Lik mi je nakon kupovine prvo tražio da naznačim 15 dolara da vredi predmet umesto prave vrednosti, što sam odbio, a onda mi je tražio da stavim 80 jer preko 85 kaže postoji mogućnost da ne puste paket uopšte u zemlju? e sad da li je ovaj lik mufljuz ili šta, ne znam. Ne mogu da nađem nigde informacije u limitu vrednosti robe pri slanju u Kinu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
@work Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 Jel moz neko sa 100%tnom sigurnoscu da mi kaze da li pocket wizard plus III ima iii nema hss ? Na zvanicnom sajtu navodno nema odnosno 1/250 za plane i 1/500 za leaf shutters. Medjutim gledam neki video gde doticni trabunja nesto o kanalima 16+ gde navodno hss radi... Tj on je puco 1/1600 ?! Nemam pojma sta rade wizardi, ali predpostavljam da je rec o HyperSync-u ne High Speed Sync-u. Proguglaj malo pa ce ti se samo kazati, evo jedan link - hypersync. Mogucnosti podosta zavise od flesa i od samog aparata, pa je potrebno ispitati sta tvoja kombinacija moze. Uzgred za HSS ti treba TTL, zar ne, a plus III je manuelni triger. Edit: Mada cini mi se da ti za hypersync treba FlexTT5 ili MiniTT1 na aparatu kao kao transmiteri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rorschach Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 Već sam pitao u vezi ebay-a, ali da pokušam ponovo. Postavio sam objektiv na prodaju, i kupio ga je lik iz Kine. Tu je u međuvremenu pre kupovine smarao za cenu 5-6 puta i na kraju smo se dogovorili, tj prihvatio je moj taj counteroffer. Uglavnom, kada je kupio, poslao sam mu invoice i stiglo mi je obaveštenje da je platio, međutim stigla mi je i od njega poruka da stavim vrednost paketa 15 dolara, na šta sam mu odgovorio da neću to da radim, već da ću staviti pravu cenu. Onda mi lik kaže da u Kini ne smeju da dobiju paket veće vrednosti od 80 dolara i da neće stići do njega ako stavim tu cenu. Šta da radim? Da ga prijavim, da poništim kupovinu? Da li je moguće da on mene nekako ovde nasamari, da ostanem i bez objektiva i bez para ako mu pošaljem? :mrgreen: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abdee Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 Ne bih se za jebavao sa kineskim carinicima jer di je carina tu je i milicija a di je milicija tu je i debe a di je debe tu je i neka ekipa koja "salje za Kanadu". Ili, posto nisi u fazonu paranoje, napises da je vrednost 50 dolara posto Kinezi nase carinike na tu foru lazu vec godinama pa je red duzvratimo uslugu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cvele001 Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 Previse paranoje premalo srece. Ako ti je uplatio ne znam cega se bojis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rorschach Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 Odlučio sam da mu stavim cenu neku sitnu, i navedem da je objektiv sa defektom za delove. Uglavnom, čitao sam dosta iskustava po internetu da kupci iz Kine znaju da prevare, te prijave da im nije stiglo, te da je stiglo sa oštećenjima i slično. Problem je što je ebay neverovatno zaštitnički nastrojen prema kupcima, a ne prodavcima, a pošto mi je prva prodaja pare ću dobiti do 21 dan maksimalno, stoje pare na paypalu ali ih ne mogu povući na karticu. Uglavnom hvala na odgovorima drugari. Link to comment Share on other sites More sharing options...
guru Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 Pa kako si se time zastitio ? Jedina zastita je da stavis full cenu i platis osiguranje pa u slucaju bilo kakvog problema, dobijes punu vrednost u parama. Tu uvek postoji rupa da te kupac zezne i recimo vrati neki svoj pokvareni objektiv, prijavi da je stigao pokvaren i dobije svoje pare nazad. Zato se gleda i feedback i staz kupca na ebayu, nece svako da se zeza sa tim jer ne mozes ti da otvoris 10 naloga na isto ime i adresu, svaki put mora da bude drugo ime pa je veliki problem da takvi prevaranti opstanu i zato ih ima veoma malo na ebayu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rorschach Posted October 28, 2015 Report Share Posted October 28, 2015 Nisam se nikako zaštitio, pošto mi je u pošti rečeno da oni nikako ne odgovaraju za sadržaj u slučaju oštećenja ili nekog drugog problema, tako da mi je svejedno koju ću cenu navesti, a danas sam u pošti poslao to, i nisu mi dali nikakvu vrednost da navedem. Lik ima dosta pozitivnih ocena i član je godinama, tako da mislim da neće biti problema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlaman Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Zna li iko kakva je situacija sa kupovinom opreme u Ceskoj? Da li se roba placa bez VAT-a? Ili se placa puna cena pa kasnije dobijam povracaj? Na netu sam nasao neke hrvatske savete ali su i oni sad u Eu pa ne znam da li za njih vaze neka druga pravila... Link to comment Share on other sites More sharing options...
puckons Posted November 5, 2015 Report Share Posted November 5, 2015 isto ti je za sve - na izlasku iz EU prijavljujes robu koju nosis i tamo resavas povrat poreza ili se vracas nazad u radnju gde si kupio. Znaci ako ides kolima to resavas na granici sa Madjarskom ili Hrvatskom pre ulaska u Srbiju Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlaman Posted November 5, 2015 Report Share Posted November 5, 2015 Tako sam i mislio...Hvala u svakom slucaju! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Maric Posted November 12, 2015 Report Share Posted November 12, 2015 Cena zamene kompleta guma na D700, uradi sam ili refot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mashinac Posted November 13, 2015 Report Share Posted November 13, 2015 10000 rsd vs ebay ±30$ Cena zamene kompleta guma na D700, uradi sam ili refot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unread Posted November 13, 2015 Report Share Posted November 13, 2015 zabo sam, ima li LR filter za prikazivanje samo editovanih fotki. ili selektovanje svih koje nisu dirane ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
metabo Posted November 13, 2015 Report Share Posted November 13, 2015 Smart Collection => Develop => Has Adjustments u kombinaciji sa Capture date .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unique93 Posted November 13, 2015 Report Share Posted November 13, 2015 10000 rsd vs ebay ±30$ Pozovi dslr.rs servis, pa pitaj koliko je...jeftiniji je poprilicno od refoto-a. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
unread Posted November 13, 2015 Report Share Posted November 13, 2015 Smart Collection => Develop => Has Adjustments u kombinaciji sa Capture date .... fala ti brale mnogo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rorschach Posted November 17, 2015 Report Share Posted November 17, 2015 Koja mast/ulje je najbolje za podmazivanje objektiva? Rastavio sam jedan helios zato što se fokus prsten baš teško okretao, i naprskao malo WD-40, ali mi se čini da još uvek se ne okreće kako valja, pa da ga ponovo ne sklapam, otišao bi sutra ujutru i kupio šta treba i potpuno ga očistio pa zamastio :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
guru Posted November 17, 2015 Report Share Posted November 17, 2015 Pa WD-40 sluzi za odmascivanje, treba ti suprotno od toga, recimo masinsko ulje bilo koje :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rorschach Posted November 17, 2015 Report Share Posted November 17, 2015 Može ovo za bicikl, ili za šivaće mašine? Čitao sam neku temu na stranom forumu, pa te nemoj ovo, nemoj ono, zato što se vremenom može desiti da krene da se sliva i slično... Link to comment Share on other sites More sharing options...
guru Posted November 18, 2015 Report Share Posted November 18, 2015 Za objektive ne znam, pricam generalno za podmazivanje :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts