Jump to content

Blic Pitanja I Blic Odgovori

Sarajevac

Recommended Posts

jos jedna od bitnih razlika je da crne nemaju ni izbliza toliki rok upotrebe koliki imaju bele. Ne znam zbog cega ali smo ih testirali u nekoliko navrata na ozbiljnom punjacu, pakovanja kupljena u isto vreme, sa rezultatima takvim da su crne imale za oko 20-30% manji kapacitet bez obzira sta im radili i kako ih punili i praznili...

Imam neki utisak da su to jedne iste baterije, samo sto su ove druge malo skuplje :)

Belo je mama.

Ima nekoliko verzija tih Sanyo punjaca, svi izgledaju isto manje vise ali neki pune brze, neki sporije. Najbolje je kupiti ozbiljan punjac koji pruza daleko vise kontrole nego ovi Sanyo-vi, ali to kosta. Za baterije je najzdravije da se pune sporo, 10ak i vise sati, ali nekad to nije opcija i moras da ih napunis brzo.

u pravu ste, u pitanju je "quick charger", samo sto ja nisam obratio paznju na to nego na baterije...pa sam pomislio da su smislili neke pametnije baterije, a u pitanju je samo punjac...ono sto jos kao razlika za baterije pise je to da za crne garantuju 85% kapaciteta nakon 1 godine, a za bele 70 nakon 5 god

Kako 'tagovati' osobe na fotografiji?

Pitanje nije najbolje formulisano ali evo sta me zanima. Na fotografiji su prikazane 4 osobe. Zelim na neki nacin da uz sliku sacuvam informacije o njima (ime i prezime). Kao jedini nacin vidim izmenu exif-a. U koje 'polje' Exif-a upisati takve informacije (ImageDescription, UserComment,...)?