simazoran Posted October 17, 2015 Report Share Posted October 17, 2015 Zavisi od kolicine belog Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goran St. Posted October 17, 2015 Report Share Posted October 17, 2015 Ili dužine crnog ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bamby Posted October 17, 2015 Report Share Posted October 17, 2015 worldpenissize Link to comment Share on other sites More sharing options...
unread Posted October 17, 2015 Report Share Posted October 17, 2015 imam adobe after effects CS6 ver. 11.0, ima li sansi da se to poćera na El Capitan ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
guru Posted October 17, 2015 Report Share Posted October 17, 2015 Moraces jednom da predjes na novi, sigurno je bolji :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sale72 Posted October 18, 2015 Report Share Posted October 18, 2015 A koja je razlika izmedju belih i crnih? Posto bele kostaju 1000 kinti... crne se pune 2,5 h a bele 10 h Link to comment Share on other sites More sharing options...
guru Posted October 18, 2015 Report Share Posted October 18, 2015 To zavisi od punjaca :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sale72 Posted October 18, 2015 Report Share Posted October 18, 2015 sa istim originalnim punjacem se crne pune 2,5h, a bele 10 h, barem tako pise na njima, crne nisam nikada probao, neki dan videh jedne pored drugih u Conradu i tada sam to primetio jer sam se setio ove diskusije.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
guru Posted October 18, 2015 Report Share Posted October 18, 2015 Nema mi nikakve logike, brzina zavisi od amperaze punjaca i baterije, ajde da bude razlika 30%, ali 4x nema smisla sa istim punjacem, osim ako on ne provaljuje koja je baterija pa je puni brze.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikri Posted October 18, 2015 Report Share Posted October 18, 2015 Nema stvarno nikakve logike. Punjac je taj koji odredjuje. Imam crne i bele, punjac kupljen kao komplet sa 4 crne. Taj spada u brze, ne znam koja je oznaka, ali vreme punjenja je vrlo slicno i za crne i za bele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sale72 Posted October 18, 2015 Report Share Posted October 18, 2015 nemam pojma, kazem samo da su dva pakovanja bila jedno do drugog i da stoji to sto rekoh, mozda su stvarno razliciti punjaci, sutra cu verovatno prolaziti tuda, pa cu pogledati i javiti, ako budem imao sta da javim.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
guru Posted October 18, 2015 Report Share Posted October 18, 2015 Sigurno su razliciti punjaci, to je ono sto se zove "spori" i "brzi" :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikri Posted October 18, 2015 Report Share Posted October 18, 2015 Ima nekoliko verzija tih Sanyo punjaca, svi izgledaju isto manje vise ali neki pune brze, neki sporije. Najbolje je kupiti ozbiljan punjac koji pruza daleko vise kontrole nego ovi Sanyo-vi, ali to kosta. Za baterije je najzdravije da se pune sporo, 10ak i vise sati, ali nekad to nije opcija i moras da ih napunis brzo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unread Posted October 18, 2015 Report Share Posted October 18, 2015 Ima Sanyo te punjace koji pune 8-10h a ima i ove koji pune za oko 2h. Sto kaze Guru, zovu ih spori i brzi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sale72 Posted October 19, 2015 Report Share Posted October 19, 2015 u pravu ste, u pitanju je "quick charger", samo sto ja nisam obratio paznju na to nego na baterije...pa sam pomislio da su smislili neke pametnije baterije, a u pitanju je samo punjac...ono sto jos kao razlika za baterije pise je to da za crne garantuju 85% kapaciteta nakon 1 godine, a za bele 70 nakon 5 god Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivicat Posted October 19, 2015 Report Share Posted October 19, 2015 Kako 'tagovati' osobe na fotografiji? Pitanje nije najbolje formulisano ali evo sta me zanima. Na fotografiji su prikazane 4 osobe. Zelim na neki nacin da uz sliku sacuvam informacije o njima (ime i prezime). Kao jedini nacin vidim izmenu exif-a. U koje 'polje' Exif-a upisati takve informacije (ImageDescription, UserComment,...)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
slika i prilika Posted October 22, 2015 Report Share Posted October 22, 2015 igreska sve sredjeno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkos Posted October 24, 2015 Report Share Posted October 24, 2015 Ljudi, imam molbu: dajte linkove nekih prodavnica DSLR-ova u Beogradu. Na pamet su mi pali već: Axel Fotodiskont Fotostore PCfoto Da ubacim u bookmarks, pa da mogu da poredim cene između raznih izvora kao čovek. Može isto i za oglase, pored naših ovde na Zoni znam za fotoberza.rs, KP - šta još? Hvala unapred :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rorschach Posted October 24, 2015 Report Share Posted October 24, 2015 možeš još dodati stranicu fotoberza na fejsbuku. Mislim da što se tiče oglasa sve ide prvo na fotoberza.rs pa na sve ostale, tako da uglavnom sve što imaš na ostalima, sigurno imaš na fotoberzi :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
unread Posted October 24, 2015 Report Share Posted October 24, 2015 Jel moz neko sa 100%tnom sigurnoscu da mi kaze da li pocket wizard plus III ima iii nema hss ? Na zvanicnom sajtu navodno nema odnosno 1/250 za plane i 1/500 za leaf shutters. Medjutim gledam neki video gde doticni trabunja nesto o kanalima 16+ gde navodno hss radi... Tj on je puco 1/1600 ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rorschach Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 Da li je neko nekad slao u Kinu neki predmet prodat preko ebay-a? Lik mi je nakon kupovine prvo tražio da naznačim 15 dolara da vredi predmet umesto prave vrednosti, što sam odbio, a onda mi je tražio da stavim 80 jer preko 85 kaže postoji mogućnost da ne puste paket uopšte u zemlju? e sad da li je ovaj lik mufljuz ili šta, ne znam. Ne mogu da nađem nigde informacije u limitu vrednosti robe pri slanju u Kinu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
@work Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 Jel moz neko sa 100%tnom sigurnoscu da mi kaze da li pocket wizard plus III ima iii nema hss ? Na zvanicnom sajtu navodno nema odnosno 1/250 za plane i 1/500 za leaf shutters. Medjutim gledam neki video gde doticni trabunja nesto o kanalima 16+ gde navodno hss radi... Tj on je puco 1/1600 ?! Nemam pojma sta rade wizardi, ali predpostavljam da je rec o HyperSync-u ne High Speed Sync-u. Proguglaj malo pa ce ti se samo kazati, evo jedan link - hypersync. Mogucnosti podosta zavise od flesa i od samog aparata, pa je potrebno ispitati sta tvoja kombinacija moze. Uzgred za HSS ti treba TTL, zar ne, a plus III je manuelni triger. Edit: Mada cini mi se da ti za hypersync treba FlexTT5 ili MiniTT1 na aparatu kao kao transmiteri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rorschach Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 Već sam pitao u vezi ebay-a, ali da pokušam ponovo. Postavio sam objektiv na prodaju, i kupio ga je lik iz Kine. Tu je u međuvremenu pre kupovine smarao za cenu 5-6 puta i na kraju smo se dogovorili, tj prihvatio je moj taj counteroffer. Uglavnom, kada je kupio, poslao sam mu invoice i stiglo mi je obaveštenje da je platio, međutim stigla mi je i od njega poruka da stavim vrednost paketa 15 dolara, na šta sam mu odgovorio da neću to da radim, već da ću staviti pravu cenu. Onda mi lik kaže da u Kini ne smeju da dobiju paket veće vrednosti od 80 dolara i da neće stići do njega ako stavim tu cenu. Šta da radim? Da ga prijavim, da poništim kupovinu? Da li je moguće da on mene nekako ovde nasamari, da ostanem i bez objektiva i bez para ako mu pošaljem? :mrgreen: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abdee Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 Ne bih se za jebavao sa kineskim carinicima jer di je carina tu je i milicija a di je milicija tu je i debe a di je debe tu je i neka ekipa koja "salje za Kanadu". Ili, posto nisi u fazonu paranoje, napises da je vrednost 50 dolara posto Kinezi nase carinike na tu foru lazu vec godinama pa je red duzvratimo uslugu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cvele001 Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 Previse paranoje premalo srece. Ako ti je uplatio ne znam cega se bojis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts