simazoran Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 Pre svega, aparat se ne kupuje bez baterija i probe.Pokusaj za pocetak sa svezim-novim alkalnim baterijama, ili sa punjivim tipa Eneloop.Veliko je pitanje i kakve su baterije koje si kupio, ima mnogo fals robe, posebno kada se kupuje na pijaci ili kod neproverenih prodavaca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
istankov Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 Aparat neće da da mogućnost updatea firmvera ako prepozna da je napon baterije nizak. NiCD ili šta već punive AA baterije imaju nazivni (radni) napon 1.2V dok obične alkalne koje su na tom naponu su mrtve. LiION imaju oko 3.7 V / celiji kada su pune, tako da ni jedna kombinacija AA baterija ne moze da odgovara originalnoj, u slucaju da je LiION. Nisam siguran da će proći i sa alkalnim, u slučaju da originalna baterija ima neku vrstu "dojave" aparatu. Čim su blokirali mogućnost da se koriste third party baterije u prvoj verziji firmware-a, originalna baterija na neki nacin komunicira sa aparatom i obavjestava ga "tu sam, puna sam na x%". Da bi sigurno izvrsio update firmwera, potrebna ti je puna, ispravna originalna baterija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djordjevic photography Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 Problem sam resio tako sto sam kupio u prodavnici NEPUNJIVE alkalne duracell baterije , ubacio ih u aparat , odradio update pa onda ubacio punjive i sad radi sve kako treba da radi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jo Husafet Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 istankov-e, u LX100 se trpaju AA baterije... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djordjevic photography Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 Pre svega, aparat se ne kupuje bez baterija i probe.Pokusaj za pocetak sa svezim-novim alkalnim baterijama, ili sa punjivim tipa Eneloop.Veliko je pitanje i kakve su baterije koje si kupio, ima mnogo fals robe, posebno kada se kupuje na pijaci ili kod neproverenih prodavaca. Nismo se razumeli, ovaj apart nema svoju original bateriju vec radi na 4xAA baterije.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cvele001 Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 Istankov lepo rece, AA punjive su 1.2V... Zato nije htelo da radi. Sa alkalnim koje su 1.5 radio update.. Sad sa novim firmwareom rade i punjive Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djordjevic photography Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 Istankov lepo rece, AA punjive su 1.2V... Zato nije htelo da radi. Sa alkalnim koje su 1.5 radio update.. Sad sa novim firmwareom rade i punjive Tako je i sada sve radi perfektno :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
unread Posted September 30, 2015 Report Share Posted September 30, 2015 Jel ima razlike u radu sa katalozima izmedju LR cs5 i cs6/cc ? Za nef fajlove koje "petica" ne ume da procita sam instalirao adobe dmg konverter. Jel lr6 cita to po defaultu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
radul Posted September 30, 2015 Report Share Posted September 30, 2015 E ovako drugari,uzeo sam yongnuo rf603 ii okidače.Poručio preko Aliexpress-a.Čim sam ih otvorio video sam da nešto nije u redu.Izgrebani su,kao da su korišćeni.Kvalitet plastike je nula.Imam 603 prvu verziju i razlika je nebo i zemlja.No,tu nije kraj mukama.Naime,okidači ne rade.Sve sam živo pokušao,menjao baterije,probao razne kombinacije,tx,trx i ništa.Upale se,diodice sve blinkaju kako i treba ali blic ne okida.Neće ni van aparata ni kada je jedan okidač na aparatu.Znam kako se koriste pošto već koristim 603 keca tako da nema govora da sam nešto pogrešio.Probao sam isti taj blic sa prvom verzijom 603 i sve radi.Takodje i blic(yongnuo yn560 iv)radi na aparatu.Posle nadjem na netu da ima falš okidača(zamislite kopija kineskih okidača),koji nemaju serijski broj ispod poklopca za baterije.Otvorim poklopac,bacim pogled i stvarno,nema serijskog broja.Pitanje: Da li je neko imao sličan problem i da li može neko ko ima 603 ii da pogleda ispod baterija,da li postoji serijski broj?Na kecu ima,na ovim koje sam dobio nema. Okidače ću naravno reklamirati i vratiti,nadam se,ali neka ovo bude i upozorenje za druge.Pazite od koga kupujete,pogotovo ako naručujete iz kine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
McBain Posted September 30, 2015 Report Share Posted September 30, 2015 @unread 1) Jok (odnosno, ima, kao ga update ali u pincipu ti to ne vidis) 2) Da Koje ti to nef fajlove citas, je li kanondzija? :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jo Husafet Posted September 30, 2015 Report Share Posted September 30, 2015 [troll]nije dzabe bila najjeftinija ponuda na aliju :) [/troll] Link to comment Share on other sites More sharing options...
radul Posted September 30, 2015 Report Share Posted September 30, 2015 Što je najgore,nije bila najjeftinija a i prodavac ima dobar feedback.Nema pravila... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastamon Posted September 30, 2015 Report Share Posted September 30, 2015 Meni se letos desilo da mi ne stigne kertridž iz Velike Britanije. Pa onda čekanje na refund ... trte-mrte, povuci-potegni ... te jesmo, te nismo. Dok na kraju nije čika ebay intervenso. A što kaže čo'ek, 3200 pozitivnih ocena. Dešava se jbg. Jedine dve negativne u ovoj godini što je popas'o su moja i nekog brata iz španiju :mrgreen: al' kako čovek da ne oplete kad ni na jedan mail nisu odgovorili, a dali kao kontakt osobu i sl. sranja :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
unread Posted September 30, 2015 Report Share Posted September 30, 2015 @McBain Fala! Koje ti to nef fajlove citas, je li kanondzija? :D Pssst ! Nesto cackam :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mix_NS Posted October 2, 2015 Report Share Posted October 2, 2015 Da li je popravljao neko younguo 460 II blic u srbiji, gde? Koliko je to kostalo (obzirom da je nov povoljan)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unique93 Posted October 2, 2015 Report Share Posted October 2, 2015 Mozda fotodiskont, oni prodaju yongnuo bliceve, pa mozda imaju i delove. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alisa-Bg Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 Pitanje - da li se isplati kupovati novu bateriju za fotoaparat ili jednostavno treba kupiti nov fotoaparat? Da li je uopšte i moguće kupiti samo bateriju? U pitanju je Nikon 1 aparat. Da li se nekome ovde desilo možda da su mu ukrali samo bateriju? To se meni nedavno desilo, ne mogu da skontam zbog čega, šta će nekome samo baterija? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkos Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 Ček, bre, ako ti neko ćorne gorivo iz automobila (kao tokom veselih 90-ih), da li kupuješ novi auto, ili gorivo? :) Naravno da je moguće kupiti samo bateriju. Možeš da kupiš originalnu, a možeš i neku (jeftiniju, verovatno i malo manje kvalitetnu) kopiju. Ako nema kod nas, naručiš online. Edit: Ukucaš na google Nikon 1 baterija, i uživaš... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ywanho_bg Posted October 5, 2015 Report Share Posted October 5, 2015 @Alisa-Bg - Kako sta ce mu baterija? Pa meni se 2 puta desilo da predjem lep put kolima pre svega zbog fotkanja i da kada dodjem tamo ustanovim da mi je baterija prazna. Jednom Petrovac, drugi put na putu izmedju Nevesinja i Mostara. Da je bilo nekoga da mu maznem bateriju to bih uradio, ali jBg. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
unread Posted October 5, 2015 Report Share Posted October 5, 2015 Punjac za kola pod hitno da se zbudzi...nekako. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KerimPaucina Posted October 7, 2015 Report Share Posted October 7, 2015 Ljudi ima li neko zebrasti Flektogon 20mm f4? Trebao bi mi uzorak prstena koji drzi prednji element posto moja verzija to nema :mrgreen: salu na stranu, planirao sam napravim ovaj prsten pa mi treba uzorak. hvala :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rorschach Posted October 9, 2015 Report Share Posted October 9, 2015 Da li je neko može da mi pomogne oko prodaje na ebay-u. Sve sam ispunio, ali kada dođe do poštarine i slanja, ne znam koju opciju da stavim kada se šalje iz Srbije? Čini mi se kao da je bila negde opcija "pitaj prodavca" ili tako nešto, ali ni to ne mogu da nađem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elektroničar Posted October 14, 2015 Report Share Posted October 14, 2015 Dobio sam na neku fintu invajt za oneplus2, nije mi jasno tacno kako, mada pretpostavljam. Uglavnom, moze da se digne samo sa mog maila, a mene naravno ne interesuje. Pa ne znam sta da radim sa tim, jel mogu da dam nekome nekako ili sta vec... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlozla Posted October 14, 2015 Report Share Posted October 14, 2015 Treba mi odgovor na dva pitanja: 1. Da li je neko narucivao blic sa aliexpressa i koliko izadje na kraju sa svim troskovima kada stigne? Konkretno me zanima ovaj http://www.aliexpress.com/store/product/Yo..._738984906.html 2. Gde najjeftinije kupiti Eneloop crne baterije kod nas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bugarin Posted October 14, 2015 Report Share Posted October 14, 2015 Ja sam kupio Panasonic eneloop pro (crne) 2450mAh za 1990 u Win Win Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts