dragan8 Posted September 15, 2015 Report Share Posted September 15, 2015 Lightroom: u navigatoru u develop modu se prilikom zoomiranja pokazuje beli pravougaonik koji prikazuje koji deo fotografije je zoomiran. Na neki nacim se kod mene ne pojavljuje vise. Da li neko zna gde se u nekim preferensisima ili toolsima ili bem ga cemu to podesava? Ctrl + a da vratis ctrl - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sale72 Posted September 15, 2015 Report Share Posted September 15, 2015 hvala :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rorschach Posted September 21, 2015 Report Share Posted September 21, 2015 Da li je neko prodavao nešto iz Srbije na ebay-u i da li je to uopšte moguće sa ovom frkom oko paypal-a i ostalo. Ili moram da vijam rodbinu raseljenu po belom svetu? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jo Husafet Posted September 21, 2015 Report Share Posted September 21, 2015 radi paypal normalno sa bilo kojom platnom karticom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rorschach Posted September 21, 2015 Report Share Posted September 21, 2015 Hvala na brzom odgovoru. Čitao sam po raznim forumima da ima problema sa povlačenjem para sa paypala na karticu. Da li si prodavao nešto na ebay-u? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rorschach Posted September 22, 2015 Report Share Posted September 22, 2015 Još jedno pitanje, da li neko radi u NS popravku objektiva, odnosno ne popravku, već su prsten za fokus i blendu teški za okretanje, pa da li tome ima popravke uopšte? Blenda nije zapekla, sasvim normalno radi, pogotovo kada se automatski vraća na najveći otvor. Ili ako nema niko iz NS, da li neko ima broj od Miše sa Zelenjaka, da ga nazovem i vidim koliko bi koštalo i da li je izvodljivo. I još treće :) Gde ima da se kupi pirinčani papir, ili vlažni pirinčani papir za brisanje stakla? Ili ako ima neko u NS, pa da se nađemo da obrišemo jedan, baš je prljav. Ako treba naknada recite :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jo Husafet Posted September 22, 2015 Report Share Posted September 22, 2015 nemoj da koristis pirincani papir za brisanje prednjeg elementa. Samo ces da razmrljas... Uzmi lepo mikrofiber (magicnu) krpu, prsni malo tecnosti za pranje prozora, pa onda obrisi. Usput, nisi rekao o kom objektivu je rec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simazoran Posted September 22, 2015 Report Share Posted September 22, 2015 Da li je tecnost za ciscenje monitora ok i za objektive? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jo Husafet Posted September 22, 2015 Report Share Posted September 22, 2015 jeste. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koristnik Posted September 22, 2015 Report Share Posted September 22, 2015 Ili ako nema niko iz NS, da li neko ima broj od Miše sa Zelenjaka, da ga nazovem i vidim koliko bi koštalo i da li je izvodljivo 064-1200-675 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rorschach Posted September 22, 2015 Report Share Posted September 22, 2015 Zvao sam Mišu, samo mi je rekao da će biti na Fotoberzi 4.10. A što se tiče objektiva, u pitanju je Steinheil Quinaron Auto-D 35mm 2.8. Naleteo sam na njega na limundu. Inače sam čistio sve objektive ranije običnom krpom za naočare, odnosno prašinu. Ali ovo nije prašina, a i ne bi se zezao sa ovim objektivom, pa sam zato pitao ako ima neko iskusniji da to obrišemo kako treba... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aldebaran Posted September 24, 2015 Report Share Posted September 24, 2015 Ronjam po ebayu i pitam se da li uzeti 5u1 zilbericu od 80cm ili 110cm? Znaci li ovih 30cm u praksi i koliko je uopste zgodno jednom rukom je drzati (pogotovo ovu vecu) a drugom aparat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
undead_m0nkey Posted September 24, 2015 Report Share Posted September 24, 2015 Hvala na brzom odgovoru. Čitao sam po raznim forumima da ima problema sa povlačenjem para sa paypala na karticu. Da li si prodavao nešto na ebay-u? Nemam iskustva sa prodajom na ebayu ali povlačenje novca sa paypala mi funkcioniše bez problema. Koliko znam, potrebna je VISA kartica, ja koristim Visu Electron. Novac stize za max 7 radnih dana cini mi se... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aldebaran Posted September 24, 2015 Report Share Posted September 24, 2015 Novac stize za max 7 radnih dana cini mi se... Jel ima nekih dodatnih troskova za to i kolikih? Link to comment Share on other sites More sharing options...
-djole- Posted September 24, 2015 Report Share Posted September 24, 2015 ^to nije baš praktično, neš` se tako nafotkati :) ... rešenje su neki držač ili još bolje asistent da manipuliše zilbom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aldebaran Posted September 24, 2015 Report Share Posted September 24, 2015 Znam da je asistent najbolje resenje, ali koga naci da se maltretira zbog mojih vezbanja portreta :) Da je za kintu pa i da platim... Nego, 80cm vs 110cm? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
undead_m0nkey Posted September 24, 2015 Report Share Posted September 24, 2015 Jel ima nekih dodatnih troskova za to i kolikih? Ima troskova kod paypala, ali se razlikuju za razlicite vrste naloga i razlicite zemlje, pokusaj da se ulogujes u svoj nalog pa da otvoris ovaj link https://www.paypal.com/rs/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees (ako nisi u RS stavi odgovarajuci kod za zemlju na koju ti je registrovan nalog) ili idi na "Request money" pa na link "See when fees apply" Sto se mog slucaja tice, da bih, recimo, dobio (podigao u banci) 220e posaljem request za 232-3e. U banci nema nikakvih dodatnih troskova Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aldebaran Posted September 24, 2015 Report Share Posted September 24, 2015 Ma meni je 0 balans na pejpalu, koristim za samo placanje preko visa virtuon kartice, ali je drugar ima neku isplatu skoro pa me pitao i sad kad ste vec pomenui reko da pitam. A sto se ovog linka tice pise 1.9% to 3.4% + €0.35 EUR predpostavljam da je to to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
undead_m0nkey Posted September 24, 2015 Report Share Posted September 24, 2015 to je to, ima tu i link za "cross border fees" - kada su primenjive, a osim toga povlacenje novca na Visu kosta 4e po transakciji. To je valjda sve od troskova, ako nisam nesto zaboravio :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastamon Posted September 25, 2015 Report Share Posted September 25, 2015 Od pre par dana kod mene je jedan 50D. Aparat lepo radi i odlično je očuvan. Međutim, povremeno prijavljuje grešku error 80. Po uputstvu sa zvaničnog sajta, to rešavam tako što izvadim bateriju i vratim je ... Je l' imao neko sličnu situaciju sa tim telom ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simazoran Posted September 25, 2015 Report Share Posted September 25, 2015 Pokusaj sa drugom baterijom Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastamon Posted September 25, 2015 Report Share Posted September 25, 2015 Mislim da nije do baterije već do kartice ... jedina CF koju imam je neka praistorijska, od 1GB. Sutra bi trebala da mi stigne nova pa ćemo videti ... Inače primetio sam da redovno zabaguje nakon što ga kablom povežem s kompjuterom ... Hteo sam da proverim broj okidanja, ali ne prepoznaje ga kompjuter, tako da ni astrojargon, ni eosCameraInfo nisu očitali. Pride se resetuje brojač pri svakom skidanju fotki sa kartice - formatiranju, iako sam postavio da broji continuous ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djordjevic photography Posted September 28, 2015 Report Share Posted September 28, 2015 Pozdrav, imam Nikon COOLPIX L100 fotoaparat kupio sam ga pre par dana bez baterija i danas sam mu uzeo Duracell (zelene) baterije + punjac. S obzirom da ovaj model aparata na firmware verziji 1.0 ne prihvata punjive baterije (tj nema u opcijama da se stave punjive baterije) postoji update koji je nikon izbacio na njihovom sajtu i ja krenuo da instaliram to. Kada ubacim SD u aparat (kako bih pokrenuo gore pomenuti update) i idem u opcije prikazuje mi kao da su baterije slabe ( pri kraju ) i da nije moguce nastaviti taj update. Baterije sam napunio pre toga i ne znam sta moze da bude u pitanju... Nadam se da sam makar malo uspeo da objasnim moj problem i nadam se da mi mozete pomoci. Bilo koje baterije da ubacim bilo kada na ekranu (gornjem desnom uglu) stoji kao polu prazna baterija. HVALA UNAPRED Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mashinac Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 Pozdrav, imam Nikon COOLPIX L100 fotoaparat kupio sam ga pre par dana bez baterija i danas sam mu uzeo Duracell (zelene) baterije + punjac. S obzirom da ovaj model aparata na firmware verziji 1.0 ne prihvata punjive baterije (tj nema u opcijama da se stave punjive baterije) postoji update koji je nikon izbacio na njihovom sajtu i ja krenuo da instaliram to. Kada ubacim SD u aparat (kako bih pokrenuo gore pomenuti update) i idem u opcije prikazuje mi kao da su baterije slabe ( pri kraju ) i da nije moguce nastaviti taj update. Baterije sam napunio pre toga i ne znam sta moze da bude u pitanju... Nadam se da sam makar malo uspeo da objasnim moj problem i nadam se da mi mozete pomoci. Bilo koje baterije da ubacim bilo kada na ekranu (gornjem desnom uglu) stoji kao polu prazna baterija. HVALA UNAPRED Link to comment Share on other sites More sharing options...
bamby Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts