Jump to content

Blic Pitanja I Blic Odgovori

Sarajevac
 Share

Recommended Posts

Lightroom: u navigatoru u develop modu se prilikom zoomiranja pokazuje beli pravougaonik koji prikazuje koji deo fotografije je zoomiran. Na neki nacim se kod mene ne pojavljuje vise. Da li neko zna gde se u nekim preferensisima ili toolsima ili bem ga cemu to podesava?

Ctrl + a da vratis ctrl -

Još jedno pitanje, da li neko radi u NS popravku objektiva, odnosno ne popravku, već su prsten za fokus i blendu teški za okretanje, pa da li tome ima popravke uopšte? Blenda nije zapekla, sasvim normalno radi, pogotovo kada se automatski vraća na najveći otvor.

Ili ako nema niko iz NS, da li neko ima broj od Miše sa Zelenjaka, da ga nazovem i vidim koliko bi koštalo i da li je izvodljivo.

I još treće :) Gde ima da se kupi pirinčani papir, ili vlažni pirinčani papir za brisanje stakla? Ili ako ima neko u NS, pa da se nađemo da obrišemo jedan, baš je prljav. Ako treba naknada recite :)

Zvao sam Mišu, samo mi je rekao da će biti na Fotoberzi 4.10.

A što se tiče objektiva, u pitanju je Steinheil Quinaron Auto-D 35mm 2.8. Naleteo sam na njega na limundu. Inače sam čistio sve objektive ranije običnom krpom za naočare, odnosno prašinu. Ali ovo nije prašina, a i ne bi se zezao sa ovim objektivom, pa sam zato pitao ako ima neko iskusniji da to obrišemo kako treba...

Hvala na brzom odgovoru. Čitao sam po raznim forumima da ima problema sa povlačenjem para sa paypala na karticu.

Da li si prodavao nešto na ebay-u?

Nemam iskustva sa prodajom na ebayu ali povlačenje novca sa paypala mi funkcioniše bez problema. Koliko znam, potrebna je VISA kartica, ja koristim Visu Electron. Novac stize za max 7 radnih dana cini mi se...

Jel ima nekih dodatnih troskova za to i kolikih?

Ima troskova kod paypala, ali se razlikuju za razlicite vrste naloga i razlicite zemlje, pokusaj da se ulogujes u svoj nalog pa da otvoris ovaj link https://www.paypal.com/rs/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees (ako nisi u RS stavi odgovarajuci kod za zemlju na koju ti je registrovan nalog) ili idi na "Request money" pa na link "See when fees apply"

Sto se mog slucaja tice, da bih, recimo, dobio (podigao u banci) 220e posaljem request za 232-3e. U banci nema nikakvih dodatnih troskova

Mislim da nije do baterije već do kartice ... jedina CF koju imam je neka praistorijska, od 1GB. Sutra bi trebala da mi stigne nova pa ćemo videti ...

Inače primetio sam da redovno zabaguje nakon što ga kablom povežem s kompjuterom ... Hteo sam da proverim broj okidanja, ali ne prepoznaje ga kompjuter, tako da ni astrojargon, ni eosCameraInfo nisu očitali. Pride se resetuje brojač pri svakom skidanju fotki sa kartice - formatiranju, iako sam postavio da broji continuous ...

Pozdrav, imam Nikon COOLPIX L100 fotoaparat kupio sam ga pre par dana bez baterija i danas sam mu uzeo Duracell (zelene) baterije + punjac. S obzirom da ovaj model aparata na firmware verziji 1.0 ne prihvata punjive baterije (tj nema u opcijama da se stave punjive baterije) postoji update koji je nikon izbacio na njihovom sajtu i ja krenuo da instaliram to. Kada ubacim SD u aparat (kako bih pokrenuo gore pomenuti update) i idem u opcije prikazuje mi kao da su baterije slabe ( pri kraju ) i da nije moguce nastaviti taj update. Baterije sam napunio pre toga i ne znam sta moze da bude u pitanju...

Nadam se da sam makar malo uspeo da objasnim moj problem i nadam se da mi mozete pomoci.

Bilo koje baterije da ubacim bilo kada na ekranu (gornjem desnom uglu) stoji kao polu prazna baterija.

HVALA UNAPRED

Pozdrav, imam Nikon COOLPIX L100 fotoaparat kupio sam ga pre par dana bez baterija i danas sam mu uzeo Duracell (zelene) baterije + punjac. S obzirom da ovaj model aparata na firmware verziji 1.0 ne prihvata punjive baterije (tj nema u opcijama da se stave punjive baterije) postoji update koji je nikon izbacio na njihovom sajtu i ja krenuo da instaliram to. Kada ubacim SD u aparat (kako bih pokrenuo gore pomenuti update) i idem u opcije prikazuje mi kao da su baterije slabe ( pri kraju ) i da nije moguce nastaviti taj update. Baterije sam napunio pre toga i ne znam sta moze da bude u pitanju...

Nadam se da sam makar malo uspeo da objasnim moj problem i nadam se da mi mozete pomoci.

Bilo koje baterije da ubacim bilo kada na ekranu (gornjem desnom uglu) stoji kao polu prazna baterija.

HVALA UNAPRED