Jump to content

Recommended Posts

Posted

Okačio sam desetak fotografija u 3 teme i kad sam htjeo četvrti put nije išlo, jednostavno nemam više memorije, ostalo mi je nekih 16.58 kb, a to je nedovoljno za ozbiljniju veličinu fotografije...u stvari ovako doslivno stoji (Ikorišćen prostor za fajlove 1.45MB od 1.46MB) pošto sam nov na ovom forumu vjerovatno sam negdje napravio kiks! neznam da li sam pogriješio jer sam vršio upload direktno iz foldera na kompjuteru, ako je tu greška kako da je ispravim? Pomozite jer je forum jako dobar i neželim da budem samo posmatrač! Hvala svima koji žele da mi pomognu!

Posted

E pa baš lepo da je neko upitao za "uslove" postavljanja slika na DZ

Ja imam jedno pitanje urednicima i moderatorima na DZ, hteo sam da pišem, pa evo prilike.

Iz ovog uputsva vidim da se favorizuje photobucket i imageshack,

kao i da mogu da se postavljaju slike koje imaju IMG. u linku BB koda...

Kad pokušam da postavim BBkod sa sajta wwwkrug3.org - gde imam postavljene radove,

dobijem poruku da ne mogu da postavim sliku jer ima IMG. u linku..???( a ima isti kod ili sličan kao u datom uputsvu ? )

primer: IMG]http://krug3.org/K3new/index.php?option=com_joomgallery&func=watermark&catid=36&id=276&Itemid=8[/img

( "skinuo sam mu "zagrade" na kraju i pečetku, jer inače odbija da postavi poruku )

Pre par meseci je normalno moglo da se postavlja sa sajta Krug3, šta se promenilo..?

I da li je ovo princip favorizovanja inostranih sajtova sa besplatnim prostorom za kačenje..? :unsure:

dok je JEDINOM domaćem besplatnom sajtu, sa takođe "neograničenim" ili dovoljno velikim prostorom,

koji je dostupan svim domaćim autorima,

pristup sveden na poslavljanje linka, a ne može i slika da se postavi - direkno pomoću BBkoda...?! :huh:

Zašto..?

ps. osećam se malo tupavo, kao ilustrator odavde, ljudi se bune što kačim "samo" link na DZ,

imam na domaćem sajtu radove, a moram da idem na Pbuck ili imgsh.,

da bi ih postavio na DZ, koja je takođe domaći sajt...

i još mi se savetuje da kačim i dižem rejting strancima...uhhh

Posted

Nema veze sa favorizovanjem jednog ili drugog servisa, koliko znam forum iz bezbednosnih razloga ne dozvoljava ubacivanje php fajlova. Treba da bude u formatu slike (.jpg, .gif itd.).

Posted
Nema veze sa favorizovanjem jednog ili drugog servisa, koliko znam forum iz bezbednosnih razloga ne dozvoljava ubacivanje php fajlova. Treba da bude u formatu slike (.jpg, .gif itd.).

hvala Vam ali ništa nije pomoglo, evo ponovo pokušavam ali već dva sata radi upload fajla ali ništa se ne dešava!

Posted

moguce da je sajt na koji vrsi upload zagusen ili ima nekih drugih problema. Desavalo se meni jednom sa imageshack-om, gde odradi upload, ali mi se ne pojavljuje slika u listi upload-ovanih (posto sam registrovao nalog). Ispade da je bolje upload-ovati kao neregistrovan nego kao registrovan korisnik.

Sto se tive primedbe oko linkova slika koji sadrze PHP i druge skriptove, ja jos ne znam nijedan forum koji podrzava iste. Problem je sto takvi sajtovi ne daju direktan link do slike (dok neki drugi stite sadrzaj tako sto ne dozvoljavaju hotlinking, jer time ljudi koji rade hotlinking samo kradu tudji bandwidth), tj. daju samo dinamicki link, a vecina foruma ih ne podrzava.

Da li je u pitanju i tehnicka nemogucnost ne znam, ali glavni razlog je bezbednost, jer neko moze u PHP skrip staviti ko zna kakav kod, i ako ga forum isprocesira kako je postavljac zamislio, ko posle da popravi taj dzumbus?

Posted
moguce da je sajt na koji vrsi upload zagusen ili ima nekih drugih problema. Desavalo se meni jednom sa imageshack-om, gde odradi upload, ali mi se ne pojavljuje slika u listi upload-ovanih (posto sam registrovao nalog). Ispade da je bolje upload-ovati kao neregistrovan nego kao registrovan korisnik.

Sto se tive primedbe oko linkova slika koji sadrze PHP i druge skriptove, ja jos ne znam nijedan forum koji podrzava iste. Problem je sto takvi sajtovi ne daju direktan link do slike (dok neki drugi stite sadrzaj tako sto ne dozvoljavaju hotlinking, jer time ljudi koji rade hotlinking samo kradu tudji bandwidth), tj. daju samo dinamicki link, a vecina foruma ih ne podrzava.

Da li je u pitanju i tehnicka nemogucnost ne znam, ali glavni razlog je bezbednost, jer neko moze u PHP skrip staviti ko zna kakav kod, i ako ga forum isprocesira kako je postavljac zamislio, ko posle da popravi taj dzumbus?

hvala ti što mi želiš pomoći ali neide nikako a ja ih postavim na Photobucket a otud ni makac. Moguće da sam pogriješio što sam upload vršio direktno sa svog diska, tad sam i osjetio da mi je nestalo memorije! Kako sad to da popravim ili mogu li se te fotke izbrisati pa postaviti ponovo sa Photobucket jer prvu sam postavio odatle i nisam osjetio gubitak memorije!

Posted
na Photobucket i tamo ih vidim ali nemogu ih povući na dizajn zonu!

Očigledno nisi baš pažljivo pročitao OVU TEMU. Znači kada postaviš fotografije na PhotoBucket, štikliraj one koje želiš da postaviš na forum i na dnu strane klikni na link za generisanje kodova i onda odabereš da li ćeš ih postavljati u punoj veličini (IMG kodovi) ili kao klikonice (Klikabilni tambnejlovi) i te kodove iskopiraš u prozor teme koju postavljaš.

• 2 weeks later...
Posted

Nemogu da pronadjem kako da izlinkujem slike na forum koje su postavljene na stoku ako moze neko da me uputi na neko uputstvo? Hvala